Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Akaryakıt fiyatlarındaki artış hakkında yeni iddia




Dünya genelinde akaryakıt fiyatlarındaki artış ve döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareket nedeniyle pompa fiyatlarında meydana gelen artışlar yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Uzun bir aranın ardından ilk olarak LPG’de geçtiğimiz hafta uygulanmaya başlayan ve gelen zammın ÖTV’den karşılanması anlamına gelen Eşel Mobil Sistemi bu kez de benzin için gündemde. Bu gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarına beklenen 13 kuruşluk artış sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul’da 6,70’in üzerine çıkarken İzmir ve Ankara’da ise bu rakam 6,80’i aşıyor.

Sistem LPG için de yürürlüğe girmişti

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan yapılan açıklama göre LPG fiyatlarına artış durduruluyor. Son günlerde yaşanan zamların ardından vatandaştan da tepki geldi. Bunun üzerine akaryakıttan tanıdık olduğumuz eş mobil sistemi devreye alındı. Benzin ve dizelde uygulanan bu sistem 8 ocakta sona ermişti.

Yapılan açıklamada; “13/03/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Otogazda 5 kuruş Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır. Eşel Mobil sistemi bu yıl ilk olarak otogazda devreye alınmıştır. Diğer ürünlerde ihtiyaç oldukça devreyealınacaktır.” ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu