FeaturedHaberler

2020 Volkswagen Golf bir kez daha görüntülendi!




Bu hafta düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, onlarca markanın yüzlerce yeni modeline ev sahipliği yaptı. Cenevre’ye gitmeyen yeni jenerasyon Volkswagen Golf ise Almanya’da yakalandı!

Yeni Volkswagen Golf artık objektiflerden saklanmıyor!

Almanya’da test edilen sekizinci nesil Golf, yakın zamanda kamuflajsız olarak görüntülenmişti. Hatchback modelin yeniden benzer şekilde görüntülenmesi, Alman üreticinin artık kamuflajları söktüğü anlamına geliyor. VW’nin yeni tasarım dilinin uygulandığı araç, ön bölümden oldukça şık ve yakışıklı görünüyor. LED farlarda bir miktar kamuflaj kalmasına karşın oldukça inceltildiği ve çamurluğa doğru uzatıldığı gözlerden kaçmıyor. Ayrıca yan aynalar da bu sefer doğrudan kapı paneline bağlanmış.

Yeni Volkswagen Golf’ün arka bölümünde ise karakteristik olarak ciddi bir değişim göze çarpmıyor. Omuz çizgisi yükseltilen arka tasarımda en büyük değişimin gizlenen stop lambalarında olduğunu tahmin ediyoruz. Henüz göremediğimiz iç mekanda ise makyajlı Passat’a benzer modern bir tasarım olacağı söyleniyor. Selefine göre kalitesi arttırılmış malzeme dokusu, yarı otonom sürüş, sanal kokpit ve yeni multimedya sistemi ise beklentiler arasında yer alıyor.

VW Golf MK8, MQB Evo platformunun güncellenmiş versiyonunda yükselecek. Bundan dolayı aracın dingil mesafesi bir miktar uzayacak ve yaklaşık 45 kilogram hafifleyecek. Motor seçenekleri tarafında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. 3-4 silindirli benzinli ve dizel seçeneklerin yanı sıra plug-in hibrit de yeni Golf’ün kaputunun altında yer alacak.

Üretiminin Haziran ayında Wolfsburg fabrikasında başlayacağı sekizinci nesil Golf, Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

46 Yorum

  1. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bir Volkswagen sever olarak ben beğenmedim. Özellikle arkası çirkin olmuş

    EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  2. Şuanki golf 7.5 bundan bin kat üstün bu ne ya çok kötü yapmışlar bide bunun higline nına 200 milyar isterler yazık buna verilicek paraya

  3. Sazan ya da olta olayı demek doğru değil. Kendini kanıtlamış İngiliz site yayınlamış fotoğrafları. Ufak tefek farklılıklar olabilir elbet. Sonuçta resmi tanıtımı yapılmadı. Yok folyo yok sazan. Araba büyük oranda bu şekilde olacaktır. Ben beğendim aracı. Golf 7 çok eskidi artık. 8 için geç bile kaldılar.

  4. Yorumlara bakıyorumda hiç ıyi şeyler yazılmamış golf dünyanın 7 harikasından biridir alman mühendislerinin tasarımıdır en çok satılan hb modelidir w bir tutkudur bilen bilir

  5. resmi büyüterek bakın. Ön farlara bildiğin far çekmişler göz kalemi kullanmışlar gibi. Ardındanda kalemi çamurluğa kadar çekmişler. Bu golf dişi bildiğin xD

  6. Farlar hala kamufle halde. Güzelim Golf 7, 7.5’un önü mahvolmuş. Hayır elinde Arteon gibi bir aracın yüzü var. Yapsana bunu!

  7. BMW bile on yıllar sonra tasarım dilini değiştirmişken VWnin bu sıkıcı tasarımda ısrar etmesi anlaşılmaz

  8. Yine vw yine en ufak değişim olmayan sözde “yeni model”. Ne rezil bir markasın sen vw.

  9. 2020 ye giriyoz ww hala aynı far kaput tasarımı kullanıyo. bi değişin daaa

  10. Önden Ssangyong tarzı arkadan Kia rio tarzı bir tasarımı var.
    Golf 7 ile Uzakdoğu araçlarını çiftleştirmiş gibi duruyorlar. Bence böyle gelmez.

  11. Ana hatlari belli ama arac hala kamuflajli. Birde golf un tasarimi kulttur. Oyle aman aman buyuk bir degisim beklemek yanlislik olur. İc tasarimi da buyuk ihtimalle tourengin minyaturu gibi olacak.

  12. Ön farlar yeni Polo gibi ablak olmuş.
    Arka stopları da bilerek SUV vâri yapmışlar piyasa oraya kayıyor binek müşterilerini elde tutalım diye.
    Önemli olan içi, komple hayalet gösterge, bol bol led ve büyük dokunmatik ekran vs… olacaktır, o yüzden yine çok satar.
    Bari iyi motor seçenekleri koysalar bu sefer. Yine DSG yüzünden 250nm’de sıkışıp kalan tork değeri rakiplerinin çok gerisinde kalmaya başladı artık.

  13. Arkadaşlar gördüğünüz araç final tasarımı değil, ön ve arkada bütün kaporta çizgilerini değiştiren kamuflaj kullanmışlar. Stopların nasıl olduğu belli bile olmuyor, ön farlar siyah araçta ince olduğu seçilebiliyor. Hatta arka tampon ile çamurluğun birleşim çizgisi, görseldeki araçtan neredeyse 5-6cm daha önde olacak.
    VWi hiç sevmem ama adamlar aslında kasayı birkaç önceki nesile göre epey değiştirdiler. Ama bu değişim ufak ufak olduğu için ve gözümüz o detaylara çabuk alıştığı için sanki en eski golf ile aynıymış gibi geliyor bize. Bu algı tabi ki vw’in suçu o ayrı.

  14. Adamlara helal olsun “Yeni model” diye lamba değiştirip kaput uzatıp iteliyorlar sorarsan alman mühendisliği haha 🙂

  15. Türkiye giriş fiyatı 350.000TL başlar hayırlı olsun.
    Alan adam da olur. Yeter ki kapısı kapanırken TOK SES çıksın.
    VW müşterisinin tek baktığı bu.
    Kapı sesi tok mu, yoksa teneke gibi mi.
    Doğuş bunu 500’e bile satar kapı sesi toksa.
    Avrupa’da 20.000Euro problem yok.

  16. Şaka mı bu! Ön taraf rezalet olmuş. 7.5 deki agresif tasarım gitmiş pısırık ve basık duruyor ön taraf. Rakip firmalar çok güzel agresif tasarımlar yaparken Golf’ten beklentim yüksekti. Eğer final tasarım böyleyse yazık etmişler..

  17. öden yeni polo arkadan kia rio
    bence vw yeni bir şey yapmadan hep aynı yüz de baydı artık

  18. Yaw seviyoruz şu vw ni, ama yeter artık yeter, dönder dönder aynı kasa, 7 – .7.5, – 8 , 8.5 nereye kadar, ayıp yaa….

  19. Güya 2019 yani bu yılda gelecekti.
    Ve zaten golfde hiç bir zaman radikal değişiklikler olmaz, olmamalı. Ben beğendim. Ama bu sınıfda yeni focus daha cazip olmuş.

  20. satış adetlerinden dolayı aynı aracı sunup duruyorlar.fanatiklerde alıp duruyor.yoksa dış görünüş olarak kötü bir arac olmuş.cok satılması dış görünüşü iyi anlamına gelmiyor.sadece iç hacim ve alman aracı olmasından kaynaklanıyor.

  21. arkadaşlar paylaşılan resimlerde detaylara bakmanızı tavsiye ediyorum özellikle arka tarafta stopların çok güzel kamufle edildiği görülüyor. Ön tarafta da aynı şekilde farlar çamurluklara doğru uzuyor. Kaputa doğru uzama da yine kaplama. Fotoları ilk gördüğümde benim tepkim de berbat olmuştu fakat detaylara bakınca güzel bir gizleme yapıldığını görüyoruz. Fakat yine de şasinin alçaltılmış olması ve biraz spor tasarım a geçmiş olması pek hoşuma gitmedi açıkçası.

  22. Şu anki kasaya göre tasarım olarak gerilemiş. ( öznel yargı )
    Ayrıca araç önden ve arkadan B segmenti gibi duruyor. Vw, zaten sadece farları değiştiriyorsun bari onu iyi yap.

  23. Kullan at gibi sürekli yenisi çıkıyor daha eskisi “eskimeden”. Yeni diye çıkardıkları arabada neredeyse eskinin aynısı. Toplumu tüketime yöneltiyorlar.
    VW’lerde iphonelar gibi oldu her sene yenisi çıkıyor ama hiçbir yenili yok

    Volvo bu konuda başarılı diye düşünüyorum, modelleri eskimiyor ve dayanıklı araçlar.
    (yeni audi a4 almış biri olarak yazıyorum bu arada)

  24. Seat leon a devam golf a para veren arkadaşlar gerçekten sizi anlamıyorum bu arabaya bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz ??

  25. Arkası DS5 gibi ama öndeki yakışıklılık gitmiş. Mercedes A serisi gibi olmuş kötü makyajlı kasada düzelirse iyi olur.

  26. Aferdersiniz önünü B*K etmişler güzelim arabanın. Ama kapısının tok sesi hala vardır ondan şüphem yok. Canım ülkem yine almanyada 21.000 Euro ya satılacak bizde 210.000 Tl den devam.

  27. İki resim arasındaki 7 farkı bulun deseler o bulmaca 1 ay çözülmez.Bu ne kardeşim hiçbir fark yok golf 7 ile arasında

  28. Valla araba bölümüne çok yazmam. Saçma tartışmalar fanatiklikler çıkıyor burada. Ama kendimi tutmayacağım. Leş gibi bir ön. Sanki eski kasa golfün birini fil oturup ezmiş gibi. Gereksiz basık ve yuvarlak. Umarım bu gerçek tasarım değildir. Ya da kamuflaj boyasından öyle görünüyordur.
    Esit. Başkası da aynı yorumu yapmış

  29. Önden ben bile daha yakışıklıyım. tasarımları gittikçe japon ve korelilere evrilmeye başladı. Ön farı tamamen kaldırsalarmış, neredeyse yere değecekler, gözleri akmış gibi görünüyorlar.

  30. Golf7 makyajli kasa şahaneydi. Daha iyisini bekliyordum biraz hayal kırıklığı yarattı desem yalan olmaz. Sümüğü akmış çocuk gibi olmuş ön taraf.

  31. tasarım geri gitmiş.
    mk3’ten beridir tasarım faz az değişse de her seferinde en azından daha albenili oluyordu bana göre. ama bu sefer cidden geri gitmiş.

  32. Bu tasarıma da gözümüzü alıştırırlarsa gider alırım bu arabayı. Bence hayal kırıklığı olacak ve param cebimde kalacak.

  33. Türkiyeye distrubitörler yine hesap makinesi ekranlı modelleri direksiyon vites donanımıyla birlikte 150binden satışa çıkaracaklar insanlarda araba aldım zannedip alacak. Bkz: Aegea (avrupa daki ismi T İ P O )

  34. Bu ne lan ? Arı peteği gibi LED farlar kimin fikriydi ?
    Arkadaşlar gelmeyin tünel bombok bir yere çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu