FeaturedHaberler

Volvo şaşırtan yeni teknolojisi tanıttı




Güvenli otomobilleri ile bilinen Volvo, trafik kazalarının önlenmesi ve sürüş güvenliğinin arttırılması adına yeni bir teknoloji geliştirdi.

Volvo, araç içlerine yerleştireceği kamera ve sensörlerle dikkati dağılmış ya da sarhoş sürücülere otomatik olarak müdahale edilmesini sağlayacak bir teknoloji kullanmayı planlıyor.

Sürücüye uyarı sinyali gönderecek olan teknoloji, direksiyondaki kişinin sinyale yanıt vermemesi durumunda aracın hızını otomatik olarak düşürebilecek, hızını kesebilecek hatta park durumuna geçirebilecek. Bunun yanı sıra Volvo’nun çağrı merkezi de uyarılarak gerekirse sürücüyle temasa geçilebilecek ve yardım gönderilebilecek.

Araç sürücüsünün gözlerini kapatması, yol yerine farklı yönlere bakması, yavaşlayan reaksiyon zamanı, sık şerit değişimleri ve direksiyon hareketlerinden veri akışının uzun süreli kesilmesi takip edilecek faktörlerden bazıları olarak belirtildi.

Öte yandan, söz konusu kamera ve sensör teknolojisi bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Takip sisteminin ve sürekli izleniyor olmanın sürüşte rahatsızlık yaratıp yaratmayacağı başta olmak üzere önlemlerin araç hakimiyetine ve trafik akışına dönük bir takım tehlikelere neden olabileceği de belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu