FeaturedHaberler

Alfa Romeo Tonale Concept Cenevre’de tanıtıldı!




Alfa Romeo, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni crossover konseptini duyurdu. Alfa Romeo Tonale adı verilen konsept, İtalyan markayı hibrit motor teknolojisi ile tanıştıracak!

Yoncanın son yaprağı açılıyor: İşte Alfa Romeo Tonale!

Alfa Romeo, Giulia ve Stelvio modelleri ile marka tarihinde yeni bir sayfa açmıştı. Bu iki model ile hayranlarını heyecanlandıran marka, Cenevre’de Tonale adı verdiği yeni konseptini açıkladı. Adını Brescia’daki bir dağ geçidinden alan konsept, insan nüansları ve ışığın yarattığı çizgilerden ilham alınarak tasarlanmış. Bunun dışında Tonale’nin ön ve arka tasarımında Alfa’nın klasik genlerinden bolca izler görüyoruz.

İç mekanda sürücü odaklı bir yaklaşım sergileyen Alfa Romeo Tonale’nin pek çok noktasında LED aydınlatmalı paneller kullanılmış. Ayrıca konseptin pek çok noktasında alüminyum, deri ve Alcantara gibi lüks malzemelere yer verilmiş. 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.25 inç boyutunda multimedya sistemi ise bu tabloyu tamamlıyor.

Alfa Romeo, konseptin kaputunun altında nasıl bir güç ünitesi kullanıldığı konusunda sayısal bilgi paylaşmıyor. Ancak modelin Jeep Renegade ile aynı platformu kullanması ve hibrit bir motora yer vermesi bekleniyor. Örneğin, dinamik modda içten yanmalı ve elektrik motorları değişken yüzdelerle çalışarak maksimum verimi sunuyor. E-mozione modunda gaz, fren ve direksiyon tepkisi gibi ince ayarlamalar yapılırken, Advance-E modu ise sadece bataryadan güç alınmasını sağlıyor.

Alfa Romeo’nun önümüzdeki 3 yıllık planında 6 yeni hibrit model bulunuyor. Ufak farklılıklar dışında aynen korunması beklenen Tonale konseptinin de bu modellerin arasında yer alması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu