FeaturedHaberler

Dünyanın ilk akıllı otoyolu hizmete hazırlanıyor




Dünyanın ilk akıllı otoyolu olacak olan Çin’in Hangzhou ve Ningbo şehirlerini birbirine bağlayacak otoyolun detayları haberimizde.

Dünya giderek sanal gerçeklik, akıllı ürünler ve yapay zeka üzerinde şekillenmeye başlıyor. İnsanların hareketleri ve yaşam şekilleri de bu yapının etkisiyle değişiyor. Çin’de bu gelişmelere en hızlı şekilde adapte olan ülke olarak karşımıza çıkıyor. Çin’de yapılan yeni otoyolda geleceğin yapay zeka ile olacağını bizlere gösteriyor. Hayatımızdaki her noktaya giren akıllı ürünler artık otomobillerin hareketlerini hatta bizlerinde hareketlerini etkileyecek. Çin’de yapılacak olan akıllı otoyol bu etkileşime neden olacak.

KAZALAR TARİHE KARIŞACAK

Dünyanın ilk akıllı otoyolu olacak bu otoyol, 161 km uzunluğa sahip olacak. 2022 yılında inşası tamamlanacak olan otoyolda, özerk yani kendi kendine giden otomobiller ile iletişim kurulacak. Bu sayede araçların kazalardan kurtulmaları, daha az yakıt tüketmesini sağlayacak. Yolda aynı zamanda otonom olmayan otomobillerin de kaza yapmamaları için önlemler olacak ve bu sayede dünyanın ilk akıllı ve kaza önleme sistemli otoyolu yapılmış olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu