FeaturedHaberler

Fernando Alonso yeni Toyota Supra’yı piste çıkardı (VİDEO)




Formula 1’den geçtiğimiz sezon emekli olan Fernando Alonso, aynı zamanda Toyota’nın WEC pilotları arasında yer alıyor. Çifte dünya şampiyonu pilot, yeni Toyota Supra’yı denemek üzere piste çıkardı.

Fernando Alonso, yeni Toyota Supra’yı beğendi mi?

Geçtiğimiz günlerde Japonya’nın Fuji pistinde bir reklam çekimine katılan Alonso, yeni Supra’yı da ilk kez denemiş oldu. Suzuka’dan önce 2008 yılına kadar Formula 1’e de ev sahipliği yapan pist, yüksek hızlı virajları ile dikkat çekiyor. Fernando Alonso da yayınlanan videoda yeni Toyota Supra’nın viraj ve fren kabiliyetini oldukça beğenmiş gibi görünüyor. İspanyol pilot ayrıca aracın çekiş kontrolünün de başarılı olduğunu söylüyor.

Yeni Supra’nın teknik özelliklerine değinmek gerekirse; modelde BMW üretimi 3.0 litrelik bir 6 silindirli motor bulunuyor. Bu motor 335 beygir güç ve 500 Nm tork üretirken, aracın saatte 100 kilometre hıza 4.3 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Şimdilik 8 ileri otomatik şanzıman ile satın alınabilen spor otomobilin önümüzdeki dönemde manuel şanzıman seçeneğine kavuşacağı tahmin ediliyor.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayıp yeni Supra’nın pist videosuna göz atalım. Keyifli seyirler!

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu