FeaturedHaberler

Fiat Centoventi EV, yeni nesil Panda’ya ışık tutuyor




Fiat, kuruluşunun 120. yıl dönümü kapsamında Centoventi EV adlı konsept otomobili duyurdu. Fiat Centoventi EV, İtalyan markanın minik modeli Panda’nın yeni jenerasyonuna ilham olacak!

Elektrikli Panda böyle olacak: İşte Fiat Centoventi EV!

İtalyanca’da 120 anlamına gelen Centoventi, kişiselleştirilebilir yapıda tasarlanmasıyla ön plana çıkıyor. 4U adı verilen bu kişiselleştirme, kullanıcının her bileşen için tasarlanan 4 opsiyon arasında seçim yapmasına olanak sağlıyor. Bu bileşenler ise tavan, tamponlar, jantlar ve dış kaplama olarak sıralanıyor.

Fiat’ın belirttiğine göre Centoventi için 120 adet ek aksesuar tasarlanmış. 3 boyutlu olarak üretilebilen bu tak-çıkar aksesuarların üretim maliyetinin böylece oldukça düşük tutulacağı söyleniyor. Ayrıca aracın bagaj kapağı da dijital ekran formatında tasarlanmış. Böylece yol durumu ve araç arızası gibi bilgilerin yansıtılmasının yanında kullanıcılar bu bölgeye reklam alarak para kazanabilecek.

Fiat Centoventi, seçilen batarya dizilimine bağlı olarak 100 ile 500 kilometre arası menzil sunabiliyor. Bununla beraber aracın elektrikli motoru hakkında ise herhangi bir detay paylaşılmadı. Küçük araç platformunda geliştirilen konseptin seri üretim versiyonunun yeni nesil Panda olarak sınıflandırılması bekleniyor. Ayrıca gelecek yıl duyurulacak olan elektrikli 500 ailesi ve yeni Punto gibi modellerin de bu platformda geliştirileceğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu