FeaturedHaberler

Honda Avrupa pazarında tamamen elektrikli oluyor!




Honda, geçtiğimiz haftalarda Avrupa fabrikalarında üretimi durduracağını açıklamasıyla şok yaşatmıştı. Japon otomotiv devi bununla da kalmayarak pek yakında Avrupa pazarında tamamen elektrikli olacağını duyurdu.

Honda Avrupa pazarında rotayı elektrikli araçlara kırıyor!

Honda iki yıl önce açıkladığı 2025 vizyonunda Avrupa satışlarının üçte ikisinin elektrikli araçlardan oluşacağını belirtmişti. Markanın Cenevre Otomobil Fuarı’nda yaptığı duyuru ise bu hedefin tamamen değiştiğini ortaya koyuyor.

Avrupa Başkan Yardımcısı Tom Gardner, aldıkları yeni karar ile 2025 yılından itibaren pazarda sadece elektrikli modeller ile bulunacaklarını açıkladı. Geçen sürede elektrikli otomobillere duyulan ilginin arttığını belirten Gardner, “İnsanlar otomobillere olan bakışını değiştirmeye başladı. Bu Honda için önemli bir adım, çünkü temiz enerji ile müşterilerimize ek değer yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

Japon marka ayrıca 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda duyurduğu Power Manager konseptini ticarileştirmek için çalışıyor. Çift yönlü enerji aktarımına olanak sağlayan HPM, klasik şarjın yanı sıra otomobildeki fazla enerjinin şebekeye geri aktarılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca Cenevre’de sergilenen e Prototype konseptinin de yıl sonunda seri üretime geçebilmesi için çalışmalar sürüyor. Bakalım marka, Civic Sedan üretimini durduracağı 2021 yılından sonra Şekerpınar fabrikasında yeni bir elektrikli model üretecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu