FeaturedHaberler

Lüks ticariye elektrik geldi: Mercedes Concept EQV!




Mercedes-Benz, lüks hafif ticari modeli V-Serisi’nin elektriklendirilmiş versiyonu olan EQV konseptini Cenevre’de duyurdu. Mercedes Concept EQV, kendi pazarında yeni bir sınıf açma iddiasında!

Mercedes Concept EQV, hafif ticariyi elektriklendiriyor!

Alman marka, yeni modelinin elektrikli premium MPV sınıfının ilk temsilcisi olduğunu iddia ediyor. Tasarımıyla V-Serisi’nin bir üyesi olduğunu gösteren araç; krom ızgaraya yerleştirilen LED aydınlatma ve mavi detaylı 19 inç jantlar ile ayrışıyor. Bunun haricinde arka cam seviyesi de belirgin ölçüde aşağı indirilmiş. İç mekanda ise Nappa deri koltuk ve döşemeler aracın pek çok noktasında dikkat çekiyor.

EQV konseptinde asıl merak edilen konu ise gövdenin altında gizleniyor. Ön aks üzerine konumlandırılan elektrik motoru 204 beygir güç üretiyor. Tabanı tamamen kaplayan 100 kW kapasiteli batarya ise maksimum 400 kilometre menzil sunuyor. Ayrıca Mercedes’e göre hızlı şarj istasyonu kullanıldığı takdirde 15 dakikada 100 kilometre menzile ulaşılabiliyor.

8 kişiye kadar taşıma kapasitesi bulunan araç, konsept olarak tanıtılmasına rağmen hızlı şekilde seri üretime geçecek. Concept EQV’nin seri üretime hazır halinin Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda duyurulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu