FeaturedHaberler

Mercedes-Benz CLA ile Mario Kart oynamaya ne dersiniz?




Mercedes-Benz’in yeni bilgi-eğlence sistemi MBUX, modern yapısıyla gösterge paneli ve mulitmedya ekranını bir araya getiriyor. Görünüşe göre bu sistemin yetenekleri Mario Kart oyununu oynatmaya kadar uzanıyor.

Mercedes-Benz CLA direksiyonu ile Mario Kart oynayın!

Daimler, Barselona’da düzenlenen 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) yenilikçi çözümlerini ziyaretçiler ile buluşturmuştu. Alman şirketin MBUX sistemine entegre ettiği yenilikçi oyun çözümü ise fuarın dikkat çeken ürünlerinden biri oldu. Mario Kart’a benzer olan açık kaynaklı SuperTuxTart oyununu sisteme yükleyen Mercedes, bununla da yetinmeyerek direksiyon simidini oyuna entegre etti.

Kullanıcılar fuarda sergilenen yeni CLA’nın direksiyon simidini ve pedallarını kullanarak oyunu kontrol etmeye çalıştılar. Oyunun yan özellikleri ise direksiyonun arka kısmındaki kulakçıklar yardımıyla kullanılabilir hale getirildi. Klima sistemi, ortam aydınlatması hatta emniyet kemeri sertliği de yine MBUX sayesinde oyun içi tepkilere göre ayarlanıyor.

Peki Mercedes-Benz böyle bir özelliği gelecek modellerinde sunacak mı? Fuardaki yetkililer bu sürprizin MBUX sisteminin yeteneklerini göstermek adına sergilendiğini, mevcut satılan modellerde ise kesinlikle sunulmayacağını belirtti. Ancak yakın gelecekte otonom sürüşün yaygınlaşması ile beraber multimedya sistemlerinde bu tarz zaman geçirici sürprizler görebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu