Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

ODD açıkladı; Sektörün geçen yıla göre dramatik düşüşü




Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) her ay olduğu gibi otomobil sektörü ile ilgili verilerini paylaştı. Durum maalesef hiç de iyi değil

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Pazartesi günü açıklanan veriye göre, Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışları Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 47 düştü. ODD verilerine göre otomobil ve hafif ticari araç satışları 24,875 birim azalarak 47,009’a geriledi.

Buna göre otomobil ve hafif ticari araç satışları Ocak – Şubat döneminde yüzde 52 azalarak 39,248 birime geriledi.


İlginizi çekebilir

Ford Trucks, Türkiye’ye komşu olarak üretilecek

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Seat ve Skoda baya az satmış, Ford ancak premium lar kadar satabilmiş hele buna hafif ticari dahilse sorun büyük demektir. Hyundai baya iyi satmış Toyota yi dahi geride bırakmış helal olsun. Kardeşi Kia ise başarısızlık abidesi Kianin Çelik Motors dan distribütörlüğü acil almasi lazım.
      Genel olarak ise bence hala satışlar fazla değil 70.000 lerden 47.000e şahsen 30.000 e hatta 20.000 e düşüş bekliyordum muhtemelen Ötv indirimi biterse diye insanlar alıyor 1 yıla tam anlamıyla patlayabilir

  1. mgdedeoglu demiş ki:

    Motor1'den alıntıdır

    Eki Görüntüle 17693

    Hepsini görüntüle…

    Suzuki-Volvo şaşırttı.:)Onlar adına sevindim, vergilerin artmasına rağmen TR için iyi bir satış adedi.BMW-Mercedes-Audi düşmüş ama yine de gözüme çok geliyorlar şu kriz ortamında daha da azalırlar diye tahmin etmiştim.
    Son olarak ah bu VW sevdası yok mu?:confused:Ford'u nedense başarısız görüyorum daha da tepeleri oynamalıydı TR pazarı için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu