FeaturedHaberler

Tesla ürettiği en ucuz elektrikli otomobili görücüye çıkardı




Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, merakla beklenen Model 3 için satış tuşuna bastı. Modelin merak edilen satış fiyatı da böylece açığa çıktı.

Elon Musk’ın sözünü verdiği 35 bin dolar fiyat etiketine sahip ‘ucuz‘ Tesla ortaya çıktı. Model 3 versiyonunun sadeleştirilmiş versiyonu olan yeni Tesla’da diğerlerinden farklı olarak tek motor bulunuyor. Tesla flaş bir karar daha alarak tüm perakende satış noktalarını kapatacağını ve bütün modellerin sadece internetten satılacağını da duyurdu.

Tesla, Model 3’te haftalık 5.000 üretim barajını aştı!

Amerikalı markanın açıkladığı verilerinde, üretilen otomobil sayısı %55’lik artışla 53.339 adet olarak görünüyor. Model S ve X’in üretim rakamları 24.761 araca yükselirken, Model 3 ise 28.578 araçla iki modeli de geride bıraktı.

Hatırlanacağı üzere Tesla, Haziran sonunda Model 3 için haftalık 5.000 araçlık bir hedef koymuştu. Yapılan açıklamada son hafta 5.031 Model 3 üretilerek bu hedefin aşıldığı vurgulandı. Haftalık 7.000 Model 3 teslimatına ulaşıldığını açıklayan Elon Musk’ın üretimin başına geçmesiyle beraber fabrika çevresine portatif çadırlar kurdurduğu biliniyor. Hedefin tutturulmasında uygun maliyetli bu çadırlarda yapılan üretimin etkili olduğu tahmin ediliyor.

Tüm bunlara rağmen Tesla’nın önünde daha çok uzun bir yol var. Zira 420.000’den fazla aktif Model 3 rezervasyonu var ve tüm siparişlerin tamamlanması için 1,5 yıllık bir zamandan söz ediliyor. Bu durumda Amerikan üreticinin mevcut araç teslimatlarını hızlandırmak adına yeni üretim tesisleri açması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 35 bin dolar maalesef günümüz kuruyla karşılanabilir bir fiyat olmaktan uzaklaşıyor. Başka marka elektrikli araçlara ağırlık yönelecek gibi duruyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu