FeaturedHaberler

Volvo tüm modellerinin maksimum hızını limitleyecek!




Yolcu güvenliğine verdiği önem ile bilinen Volvo, 2020 hedefinin bir parçası olarak radikal bir karar aldı. İsveçli marka tüm yeni modellerine elektronik hız limitleyici ekliyor!

Volvo “gazı kesiyor”: Hedef 2020’de sıfır ölümlü kaza!

NHTSA verilerine göre Amerika’daki her 4 trafik kazasından biri aşırı hızdan dolayı meydana geliyor. Buradan hareketle yola çıkan Volvo, Mart ayından itibaren üreteceği tüm modellerine elektronik hız limitleyici ekleyecek. Maksimum hızı saatte 180 km ile sınırlayacak olan marka, böylece Vision 2020 konseptindeki “sıfır ölümlü kaza” hedefine biraz daha yaklaşacak.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson markanın güvenliğe verdiği önemi belirtirken, “Bir hayatı bile kurtarabileceği için bu uygulamayı yapmaya değer görüyoruz.” dedi. Markanın güvenlik uzmanı Jan Ivarsson ise “İnsan beyni belirli koşullarda aşırı hız yapmaya şartlanıyor. Teknoloji geliştikçe ürettiğimiz araçlar güçleniyor, ancak insanların hızın bir noktadan sonra tehlikeli olduğunu anlamalarına yardımcı olmalıyız.” şeklinde konuştu.

İsveçli marka bunun yanı sıra daha komplike çözümler için de çalışıyor. Okul ve hastane gibi insan yoğunluğunun üst seviyede olduğu yerler için coğrafi bazda hız sınırlama üzerine çalışmalar sürüyor. Şirket bunun gibi yenilikçi çözümlerini 20 Mart’ta düzenleyeceği güvenlik etkinliğinde sergileyecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bölgesel hız dediği olay oldukça güzel lakin doğru yapılması çok önemli zira aksi Volvoları sattırır. 180 sınırı ise az gibi hiç yoktan psikolojik sınir 200 olsaydı Volvo 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu