FeaturedHaberler

Yeni Ford Kuga, hibrit motor seçenekleriyle duyuruldu!




Uzun süredir test edilen üçüncü nesil Ford Kuga, sonunda yüzünü gösterdi. Hibrit motor seçenekleri ile dikkat çeken yeni Kuga ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

SUV sınıfına taze kan: 2020 Ford Kuga tanıtıldı!

İkinci nesil Ford Kuga, tasarımı ve özellikleri ile sınıfına göre biraz yaşlı kalıyordu. Güncel model, Ford’un akıcı tasarım felsefesi üzerine tasarlandığı için çok daha şık görünüyor. Ön kısmı Focus’un yükseltilmiş bir örneği gibi görünen model, arka kısmında ise kendine has detaylara sahip. Son olarak iç mekanda ön kokpitin Ford Focus ile ortak olduğunu belirtelim.

Yeni Kuga ile Focus’un diğer bir ortak yanı ise platformları. C2 platformuna geçiş yapan Ford Kuga, bu sayede yaşam alanını önemli ölçüde genişletmiş. Dingil mesafesi 20 mm uzayan ve 44 mm genişleyen aracın yüksekliği ise 20 mm düşürülmüş. Ford, buna rağmen Kuga’nın üçüncü sıra koltuklarda sınıfının en iyi diz ve baş mesafesini sunduğunu iddia ediyor. Ayrıca bagaj hacmi de pandizota sahip içten yanmalı versiyonlar için 1.062 litre olarak belirtilmiş. Bu saklama alanı, elektrik destekli versiyonlarda ise batarya için kullanıyor.

Ford Kuga’nın teknoloji tarafında ise pek çok modern özellik sürücüler ile buluşuyor. Kullanıcılar yol koşullarına göre 6 farklı sürüş modunun arasından istediğini seçebiliyor. Teknolojik donanımlar arasında 8-inç SYNC3 multimedya ekranı, FordPass Connect, kablosuz şarj pedi, head-up display, çarpışma önleme asistanı dikkat çekiyor. Ayrıca 12.3 inç boyutlu dijital gösterge paneli ve B&O ses sistemi de opsiyon listesinde yer alıyor.

Ford’dan yeni Kuga ile hibrit motor çıkarması!

Aracın kaputunun altında ise iki benzinli, iki dizel ve üç hibrit olmak üzere toplam 7 motor seçeneğine yer verilmiş. Dizel tarafında 120 beygir güç üreten 1.5 litre TDCi dizel motorun yanı sıra 190 beygirlik 2.0 TDCi motor bulunuyor. Yeni Kuga’nın benzinli motorları ise 182 beygirlik 1.5 EcoBoost ve 254 beygir güç üreten 2.0 EcoBoost olarak sıralanıyor.

Heyecan yaratan hibrit motor seçenekleri ise oldukça ilgi çekici görünüyor. Hafif hibrit seçenekte 2.0 litrelik TDCi motor 150 beygir güç üretirken, 48-voltluk lityum piller menzil uzatıcı görevi görüyor. Diğer iki 2.5 litrelik Ti-VCT motorlar ise 225 beygir güç üretiyor. Ancak biri menzil uzatıcı özelliğine sahipken diğeri ise plug-in hibrit altyapısına sahip. 14.4 kWh bataryaya sahip PHEV versiyonun saf elektrikli menzilinin yaklaşık 50 kilometre olduğunu belirtelim.

Önden çekiş ve 6 ileri manuel şanzımana sahip araç, dört çeker ve 8 ileri otomatik şanzıman opsiyonuyla da satın alınabiliyor. Avrupa satışlarına bu sonbaharda başlanacak yeni Kuga’nın plug-in hibrit versiyonunu ise önümüzdeki yıl içerisinde göreceğiz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu