FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Sanaldan gerçeğe giden yarış pilotluğu




Borusan Otomotiv Motorsport’un (BOM) e-sporların 2018 yılında ‘Sanaldan gerçeğe giden yol’ sloganı ile başlattığı BOM E-Team GT Kupası sonucunda, pistlere hazırlayacağı ilk pilotunu seçti.

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) E-Team GT Kupası’nın 20 finalistinin katıldığı BOM Akademi Performans Sürüş Eğitimi sırasında gösterdikleri başarı sayesinde seçilen 4 genç katılımcı gerçek yarış otomobilleriyle ilk kez buluştu. BOM’un tecrübeli pilotları önderliğinde motor sporları eğitimi almak üzere İzmit Körfez Pisti’nde bir araya gelen adaylar, aynı zamanda 2019 Türkiye Pist Şampiyonası’nın bir yarışında start almak üzere birbiri ile mücadele etti. Kaan Kalkavan, Tunca Gönüldaş, Mertcan Solak ve Ufuk Baba’dan oluşan genç pilot adayları takımın bu yıl GT4 Avrupa Serisi’nde yarışacağı BMW M4 GT4’ün direksiyonunda piste çıkarak unutulmayacak bir deneyim yaşadığı test gününde, sanaldan gerçeğe giden yolda seçilen isim de takım yöneticileri tarafından belirlendi. Bugüne kadarki performanslarının tamamının göz önüne alındığı detaylı incelemelerin sonucunda Tunca Gönüldaş, BOM ekibinde yer almaya hak kazandı.

“Hayallerim gerçek oldu”

Borusan Otomotiv Motorsport desteği ile yarışacağı otomobil kendisine teslim edilmeden önce pistte organize edilecek bir test gününde tekrardan antrenmana çıkacak olan Tunca Gönüldaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizde yapılan çok önemli bir organizasyon, eşi benzeri yok. Böyle bir organizasyona katılma şansı yakaladığım için çok mutluyum. Elde ettiğim bu şans hayallerimin gerçekleşmesi anlamına geliyor ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım.”

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu