FeaturedHaberler

“Dünyada Yılın Otomobili” ödülüne Jaguar I-PACE damgası!




World Car Awards (Dünyada Yılın Otomobili) ödülleri bu yıl 15. kez sahiplerini buldu. New York Otomobil Fuarı’nda düzenlenen ödül törenine Jaguar I-PACE damgasını vurdu!

Jaguar I-PACE, yılın otomobili ödüllerini sildi süpürdü!

Toplam 6 kategori altında marka ve otomobilleri ödüllendiren organizasyon, her yıl olduğu gibi bu yıl da New York’ta düzenlendi. Jaguar’ın elektrikli SUV modeli I-PACE, jüri üyelerinden toplam 805 puan toplayarak Yılın Otomobili ödülüne hak kazandı. Organizasyonun en büyük ödülünde Audi e-Tron 784 puan ile ikinci olurken, Volvo S60/V60 modelleri 744 puan ile üçüncü sırayı paylaştılar.

Jaguar I-PACE, en büyük ödül dışında “Yılın Çevreci Otomobili” ve “Yılın Tasarımı” kategorilerinde de ödüle layık görüldü. Model böylece organizasyon tarihinin tek seferde en fazla ödül kazanan otomobili unvanına da sahip oldu.

Diğer kategorilerde ise ödül kazanan modeller sırasıyla şöyle;

  • Yılın Lüks Otomobili: Audi A7 – 763 puan
  • Yılın Performans Otomobili: McLaren 720S – 804 puan
  • Yılın Şehir Otomobili: Suzuki Jimny – 697 puan

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu