FeaturedHaberler

Audi E-Tron teslimatlarına “pil tedariği” gecikmesi!




Audi, ilk tam elektrikli otomobili E-Tron’un teslimatlarına geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Oldukça merak Audi E-Tron’a sahip olmak isteyenler, hesapta olmayan bir sorundan dolayı uzun süre beklemek zorunda kalacak.

Pil sıkıntısı, Audi E-Tron üretim hedefini revize ettirdi

Belçika’nın L’Echo gazetesi, Audi’nin elektrikli E-Tron modeline ait üretim hedefini azalttığını iddia etti. Bir fabrika çalışanına dayandırılan haberde sorunun kaynağı olan pil tedariğinde yaşanan sıkıntı gösteriliyor. Volkswagen grubu, bataryayı oluşturan piller için LG Chem ile çalışıyor. İddiaya göre Koreli şirket artan talepten dolayı lityum iyon pillerin fiyatına aniden zam yaptı. Bu da iki şirketin arasının bozulmasına neden oldu.

Yine Audi kaynaklarına dayandırılan haberlere göre 2019’da üretilmesi beklenen 55.000 E-Tron hedefi, bu sorundan dolayı 45.000’e indirilmiş durumda. Bu 10.000 araçlık farktan dolayı modelin teslimat süresi ise 7 ayı bulacak. Audi’nin batarya tedariği sorununu çözmesi durumunda ise günlük 160 araçlık üretim hacmini Eylül ayının sonuna kadar 300 adete yükseltmesi planlanıyor.

418 kilometre menzil sunan Audi E-Tron, iki elektrik motoru sayesinde 408 beygir güç ve 664 Nm tork gibi değerlere ulaşabiliyor. 0’dan 100 kilometre hıza 6.6 saniyede çıkan aracın 150 kW hızlı şarj ile yarım saatte 260 kilometrelik menzile ulaşabildiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu