Dikkat ÇekenlerFeatured

Koengisegg Jesko’nun üretim sürecine tanık olun! (VİDEO)




İsveçli spor otomobil markası Koenigsegg, son dönemde adını daha güçlü bir şekilde duyurmayı başardı. İsveçli markanın kurucusu Christian von Koenigsegg, hız rekoruna aday Jesko’nun üretim adımlarını meraklıları ile paylaştı.

Hız rekoruna aday Koenigsegg Jesko nasıl üretiliyor?

Top Gear, Koenigsegg Jesko’nun Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki ses getiren lansmanından önce markanın İsveç’teki fabrikasını ziyaret etti. Lansman aracının kurulumuna tanık olan ekibe modelin detaylarını anlatan isim ise von Koenigsegg olmuş. Yeni “bebeğini” babasına adadığını belirten patron, 1 tonluk inanılmaz downforce üretiminden eşsiz LST şanzıman teknolojisine kadar pek çok bilgiyi aktarıyor. Bu noktada modelin tamamen el yapımı sürecine de şahit oluyoruz.

Koenigsegg modelleri, İsveç’in Ängelholm kasabasındaki butik bir fabrikada üretiliyor. Yaklaşık 200 kişinin çalıştığı fabrikaya girenlerin gövde materyallerine zarar gelmemesi adına özel bir pantolon giydiğini görüyoruz. Aksi takdirde sadece boya süreci yaklaşık 1 ay süren araçların “inanılmaz derecede titiz” üretim aşamasına zarar gelebileceği söyleniyor.

Gövdesinin altında 5.0 litrelik çift turbolu V8 motor taşıyan Koenigsegg Jesko, E85 türü yakıt ile 1.600 beygir güce ulaşabiliyor. Fabrika verisi olarak son hızı 483 km/s olarak açıklanan aracın hız rekoru denemesi yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu kadar büyük beklenti içerisinde olunan Jesko’nun 125 adetlik üretim kapasitesinin fuarda tamamen dolduğu açıklandı. Son olarak modelin başlangıç fiyatının 2.8 milyon dolar olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu