FeaturedOtomobil Sporları

F1 Azerbaycan GP: Bottas kazandı, Mercedes dörtledi!




Formula 1’de sezonun dördüncü yarışı olan Azerbaycan GP’yi Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı. Alman takımın şov yaptığı yarış ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Azerbaycan GP’de Mercedes pilotları duble yaptı!

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Bottas, ilk virajda takım arkadaşı Lewis Hamilton’a karşı yaptığı başarılı savunma ile yerini korudu. Yarışın ortalarında liderliği geri alan Fin pilot, son turlarda yine takım arkadaşının baskısına maruz kaldı. Damalı bayrağı ilk sırada gören Valtteri Bottas, bu sezon ikinci galibiyetini alarak şampiyonada yeniden liderliğe yükselmiş oldu.

Bakü’de ikinci sırayı ise yine Mercedes’in beş kez dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton aldı. Takım arkadaşının gerisinde yer alan Hamilton, son turlarda liderlik için zorlasa da bunda başarılı olamadı. Podyumu tamamlayan isim ise Ferrari’den Sebastian Vettel oldu. Yarışa üçüncü cepten başlayan Vettel, Mercedes pilotlarına karşı üstünlük kurmayı başaramadı.

Red Bull’dan Max Verstappen yarışı dördüncü sırada tamamlarken, son turda yaptığı hata sonucu Vettel’i geçme şansını tepti. Ferrari’nin Monako’lu pilotu Charles Leclerc ise başarılı bir yarış çıkartarak beşinci sırada finiş gördü. Yarışa sekizinci sırada başlayan genç sürücü bir ara liderliğe kadar yükseldi. Güvenlik aracı beklentisinin gerçekleşmemesi sonucu pite girmek zorunda kalan Leclerc, en hızlı tur puanının sahibi oldu.

Racing Point’ten Sergio Perez, yarışı altıncı sırada noktalayarak geride kalanların en iyisi konumunda yer aldı. McLaren pilotları Carlos Sainz Jr. ve Lando Norris yedinci ve sekizinci olarak takımına önemli puanlar kazandırdı. Yine Racing Point’ten Lance Stroll dokuzuncu sırada finiş görürken, günün son puanını ise Alfa Romeo’nun tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen topladı.

Dört yarış sonucu pilotlar klasmanında Valtteri Bottas 87 puanla lider konumdayken, onun 1 puan gerisinde takım arkadaşı Lewis Hamilton bulunuyor. Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise dört yarış sonunda 52 puan toplayabildi. Takımlar klasmanında ise ilk 4 yarışta duble yapan Mercedes 173 puan ile lider durumdayken, onu 99 puan ile Ferrari izliyor.

Sezonun gelecek yarışı olan İspanya GP 12 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Azerbaycan GP Sonuçları

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes 51 Tur
2 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes +1.524s
3 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Mission Winnow Ferrari +11.739s
4 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing Honda +17.493s
5 Charles Leclerc Scuderia Ferrari Mission Winnow Ferrari +69.107s
6 Sergio Perez SportPesa Racing Point F1 Team BWT Mercedes +76.416s
7 Carlos Sainz Jr. McLaren F1 Team Renault +83.826s
8 Lando Norris McLaren F1 Team Renault +100.268s
9 Lance Stroll SportPesa Racing Point F1 Team BWT Mercedes +103.816s
10 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Ferrari +1 Tur
11 Alexander Albon Scuderia Toro Rosso Honda +1 Tur
12 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari +1 Tur
13 Kevin Magnussen Rich Energy Haas F1 Team Ferrari +1 Tur
14 Nico Hulkenberg Renault F1 Team Renault +1 Tur
15 George Russell ROKiT Williams Racing Mercedes +2 Tur
16 Robert Kubica ROKiT Williams Racing Mercedes +2 Tur
Pierre Gasly Aston Martin Red Bull Racing Honda Yarış Dışı
Romain Grosjean Rich Energy Haas F1 Team Ferrari Yarış Dışı
Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso Honda Yarış Dışı
Daniel Ricciardo Renault F1 Team Renault Yarış Dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ferrari bu yıl beklentimin altında performans sergiliyor. Leclerc’ün Sıralama turlarında yaptığı kazadan dolayı 10. başlaması kötü oldu (sanırım sitede yanlış yazmışsınız 8 yazıyor.). Leclerc’ün başına böyle talihsizlikler gelmese çok daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum.

  2. [QUOTE=”emreozcankarademir, post: 329543, member: 5470″]
    Ferrari bu yıl beklentimin altında performans sergiliyor. Leclerc’ün Sıralama turlarında yaptığı kazadan dolayı 10. başlaması kötü oldu (sanırım sitede yanlış yazmışsınız 8 yazıyor.). Leclerc’ün başına böyle talihsizlikler gelmese çok daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum.
    [/QUOTE]
    Yok doğru 8.sırada başladı. Önündeki Raikkonen ve Gasly ceza alarak sıralamada geri düştüler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu