FeaturedHaberler

Renault, tamamen yeni bir elektrikli model geliştiriyor!




Lider otomobil markaları arasında elektrik teknolojisini ilk kullanan markalardan biri olan Renault, Zoe ve Twizy modellerinden sonra suskun kalmıştı. Fransız marka elektrikli araçlar konusunda uzun süren sessizliğini yepyeni bir model ile bozacak!

Renault: C sınıfı yeni bir elektrikli model üreteceğiz

Renault’un elektrikli araç programının başında olan Eric Feunteun, AutoExpress dergisine bir röportaj verdi. Markanın elektrikli otomobiller konusundaki yeni vizyonundan bahseden Feunteun, önemli bilgiler paylaştı. Zoe modeliyle tahminlerinin üzerinde başarı yakaladıklarını belirten yetkili, “C sınıfında yer alacak tamamen yeni bir elektrikli model üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Proje hakkında detay vermekten kaçınan Eric Feunteun, yeni modelin elektrikli otomobiller için geliştirilen modüler bir platformda yükseleceğini belirtti. Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının ortak olarak kullanacağı platform, elektrikli rakipleri gibi sınıfına göre geniş bir iç hacim sunacak. Ayrıca 400 kilometre gibi önemli bir menzil de kullanıcıları bekleyebilir.

İddialara göre Renault’un elektrikli yeni modelini kısa vadede görmek biraz zor olacak. Zira Fransız üreticiye göre batarya maliyetleri hala çok fazla ve yüksek kapasiteli batarya paketi kullanımı için maliyetlerin düşmesi gerekiyor. Bu şartlar altında aracın 2022 yılından önce ortaya çıkması beklenmiyor.

Renault, elektrikli otomobil grubunda B ve C sınıfının dışına çıkmayı ise kesinlikle reddediyor. Bugünkü batarya fiyatları ile D-sınıfı bir aracın lüks üreticilerin fiyatlarında sunulabileceğini belirten Feunteun, bunun marka DNA’sı ile uyuşmadığını belirtiyor. Bakalım Fransız markanın tamamen elektrikli dördüncü modelinde bizleri neler bekleyecek?

(Haber görselleri Renault Symbioz EV konseptine aittir.)

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Muhtemelen bu elektrikli işini en iyi VW çözecek çünkü satışı fazla platform üretme becerisi çok iyi maliyetleri çok düşük. Nissan Leaf in 35.000$ Tesla Model 3 un 40.000$ olduğu piyasaya MQB gibi güzel bir platform düşük maliyetler ile 30.000$ dan girecek bir e-golf çok iyi satar. Ülkemizde elektrikli vergisi de artmazsa yollarda elektrikli bol bol görürüz. Önümüzdeki 3 yılı merakla takip ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu