FeaturedHaberler

2018 Dacia Duster görüntülendi!




Motor1.com fotoğrafçıları 2018 Dacia Duster ’ın iki farklı prototipini görüntülemeyi başarmış. Görüntülenen test otomobilleri güncel Duster’ın makyajlı hali gibi dursalar da, yüksek dozda kamuflajın altından otomobilin şeklinin de değiştiği belli oluyor. Arka kapıların şekli mütevazi bir şekilde değiştirilmiş ve çamurluklar güncel modeldekilere kıyasla daha belirgin hale gelmiş.

2018 Dacia Duster kendini kaputtan ele verdi!

Otomobilin kasa değiştireceğini ele veren en büyük detay ise kaputun çamurluklarla ve özellikle farlarla birleştiği noktaların farklı olması. Farlar da güncel modele kıyasla artık daha düz görünüyor. Ön ızgarada da küçük değişiklikler yapılmışa benziyor.

Bunun dışında yan aynaların şekli de biraz farklı ve aynalardan çıkan yeşil renkli kablolara bakılırsa otomobilin yan sinyalleri aynalara entegre edilecek. Biraz daha eğimli olduğu fark edilen ön camda yağmur ve ışık sensörü de görülebiliyor. Bu donanımı güncel Duster’ın en üst paketinde bile alamıyorsunuz.

Arka taraftaysa büyük değişiklikler göze çarpmıyor. Stoplar göründüğü kadarıyla daha kare formlu ve güncel modeldeki kadar uzun değiller.

İç mekanda büyük değişiklikler olacağını tahmin ediyoruz, çünkü ön göğüs tamamiyle kapatılmış. Şimdilik görebildiğimiz tek detay, orta konsolda iki yerine üç havalandırma ızgarasının bulunduğu.

Devrimsel değil evrimsel değişiklikler

Bu saydıklarımız fotoğraftaki otomobilin yeni nesil bir Duster olduğuna işaret etse de, görünüşünde yapılan değişiklikler devrimselden ziyade evrimsel. Otomobilin altyapısında da büyük değişikliklerin olmayacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Dacia düşük maliyetli otomobiller üreten bir marka olduğundan, Kadjar ve X-Trail’in üzerine inşa edildiği Renault-Nissan CMF platformunu kullanmayacağı düşünülüyor.

Firma bünyesinde “HJD” kod adıyla bilinen yenilenmiş Duster, muhtemelen Eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu