Haberler

Sportif hibrit Genesis: New York Concept




Koreli lüks otomobil markası Genesis, geçtiğimiz günlerde tanıttığı New York Concept spor sedanıyla tüm dikkatleri üzerine topladı. 245 beygirlik 2.0 lt T-GDI benzinli hybrid bir motorla donatılan konsept otomobil, 8 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. Genesis markasının gelecekte üreteceği sportif ve dinamik otomobiller hakkındaki ipuçları sunan New York Concept, etkileyici atletik tasarımı ve üstün iç mekanıyla da dikkat çekiyor.

Genesis New York Concept, dengeli bir şekilde tasarlanan muazzam dış hatlara sahip. Önden başlayarak arkaya doğru uzanan yumuşak hatlar otomobile modern bir hava katarken aynı zamanda ön kısımda yer alan keskin bakışlı LED teknolojili farlar ve tamamen yeni tasarım karakteristik ızgarayla da aracın temelindeki sportiflik pekiştiriliyor. Lüks bir performans otomobili olan New York Concept, zarifliği kadar üst düzey rafine malzemeleriyle de göz dolduruyor. Avrupalı rakiplerinden geri kalmayacak kusursuz bir tasarım diline sahip olan konsept otomobil, aynı zamanda teknolojik yenilikleriyle de öne çıkıyor.

Genesis New York Concept, modern görünümü ifade etmek için tasarlandı ve aynı zamanda lüks alıcıların ihtiyaçlarını karşılayarak segmente yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor. Otomobilin doğasında yer alan performans ve konfor özelliklerinin yanı sıra New York Concept, modern sanat ve teknoloji ile kültürel mirası harmanlama konusunda son derece önemli bir model.

Genesis Başkanı Manfred Fitzgerald, yeni otomobille ilgili olarak, “New York Concept, Genesis markasının tasarım kalitesini gözler önüne seriyor ve aynı zamanda inovatif yenilikleriyle otomobil dünyasına tamamen farklı bir bakış açısı olarak düşünülebilir. Konsept otomobil, etkileyici dış tasarımı ve zarif iç mekanı ile Genesis ürünlerinin karakterize edilmiş lüks bir marka olduğunu perçinlemiş oluyor. Gelecek modellerimiz, tıpkı bu konsept gibi “Atletik Zarafet” felsefemizle üretilmiş olacak. New York Concept, bu kavramı ortaya sunmak için oldukça uygun bir fırsat” dedi.

New York Concept, lüks ve zarafet kokan iç mekanıyla da son derece iddialı. Genesis, gelecekteki tasarım dilini yansıtan bu konsept iç mekanıyla üst düzey malzemelerin ve donanımların seri üretim modellerinde yer alacağının da sinyalini vermiş oluyor. Belirgin, kavisli ve geniş ekranlı bilgi kontrol biriminin kullanılması demek yüksek teknoloji ve sofistike ambiyansı da ifade etmiş oluyor.

Genellikle lüks segmentteki artan teknolojik özellikler ile ilgili olarak bazı negatif düşünceleri ortadan kaldırmak için tasarım ekibi de gösterge paneli tasarımı için yenilikçi bir yol izledi. 21-inç çapındaki kavisli ekran, öndeki yolcular için yeni ve eşsiz bir multimedya keyfi sunuyor. Yeni direksiyon tasarımı da ergonomik sürüş keyfini artırırken aynı zamanda görsellik açısından farklılık yaratıyor.

İç mekanda kullanılan yüksek kaliteli süet-deri malzemeler, yumuşak yapısı sayesinde lüks kavramını zinde tutarken ayrıca koltuklardaki zengin kahverengi derilere tezat olarak kullanılan antrasit parçalarla da iç ortam ferahlatılmış oluyor. Mat alüminyum ve bakır renkteki metal parçalar da zengin görselliği destekleyen diğer unsurlar.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu