KAPALI 2006 Mitsubishi Colt 1.3 Invite?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

frkndgr

Senkromeççi
6 Şub 2018
1
2
95
Öncelikle merhabalar, foruma yeni katıldım ve sırf bu soruyu sormak için katıldım desem yüzsüzlük olmaz umarım :) Mazur görün lütfen.

Bu sıralar araba almayı düşünüyorum (ilk arabam olacak) ve 30 bin liraya kadar bütçem var.

Şimdi, sürekli ilan bakıyordum ve bunlar genelde clio, corsa, megane, polo vs. ile dolu oluyordu. Bu araçların hepsi de hoşuma gidiyor ancak bu fiyat bandında baktığımızda ya hasarlı pertli vs. oluyorlar ya da km'ler çok yüksek oluyor (150-200 bin ve üstü).

Bugün de böyle geçerken bir arkadaştan babama haber gelmiş, araba 2006 model Mitsubishi Colt 1.3. Kilometre sadece 50 bin. Güvendiğimiz de birisi, o yüzden temiz olduğu konusunda şüphe sahibi değiliz.

Fiyat da bütçemize göre iyi bir noktada olunca bu araç iyice ilgimi çekti.

Lakin gelgelelim arabanın piyasası zayıf ve 2 sene sonra satmak istersem satamayacağım veya zarar edeceğim konusunda uyarı aldım bir iki arkadaştan.

Babam da 2006 Primera kullanıyor ve o bu kadar endişeli değil bu durumdan; ancak ben yine de sormak istedim.

Böyle temiz, düşük KM'li bir Mitsubishi Colt 1.3, alınır mı? Alınırsa avantajı/dezavantajı ne olur?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mecagil ve Sailor

yunuSdrive

Profesör
9 Eyl 2016
72
59
1,010
istanbul\kocaeli
Marka
BMW
Hocam selamlar 2004 aralık'dan beri colt kullanıyoruz 1.3 amt modelini.Avantajı araç 970 kilo olduğu için performans ve tüketimi güzel (istanbul içi 7-7-.5 arası).Otomatik vites alırsanız 6 ileri oluyor getrag marka üretimi vitesler biraz sarsıntılı robotize olduğu için ama citroenlerdeki gibi vites değişirken gazdan çekmenize gerek yok.Motoru dönemi için teknolojik bir motor değişken valf sistemli performansı güzel sesi de baya güzel.İç kalitesi yüksek çoğu yerde yumuşak malzeme var binerseniz şaşırsınız zaten.Ayrıca smart forfour ile ortak parçası bol.Avrupa üretimi eski volvo fabrikasında üretildi coltlar.Triger kayış değil zincir.Kliması derece sensörlü ve torpido soğutma standart diye hatırlıyorum.İç mekanda baya saklama gözü var o konuda da iyi.Ayrıca iç mekan çok geniş arka koltuklar ileri geri gidebiliyor arka kısmı geniş bir c sınıfı araç kadar olabiliyor

Dezavantajları ise 1. si çok yol sesi alıyor.Trim sesleri çokca geliyor.Süspansiyonları serte dönük ve sönülemesi düşük rahatsız ediyor ve sesi içeriye geliyor.Ayrıca bizim araca özgü mü bilmiyorum sürekli iç ve dış ampüller geçiyor.Orta yol bilgisisayarı ekranı da kronik sorunlu ekran gidiyor belli bir süreden sonra ama 100 liraya çözülecek bişey.Ayrıca 3. el otomatik alıyorsanız 90.000-120.000 arazı şanzıman baskı ve robotunun değişmesi gerekiyor yaklaşık 2000 tl tutuyor.

Ayrıca sorunuz olursa buradayım
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve g.c.

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,022
7
51,356
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Foruma hoşgeldiniz. Colt hakkında çok detaylı bilgi sahibi değilim ama alıp da memnun kalmayan kimseyi duymadım şimdiye kadar. Geçenlerde bir arkadaşım almıştı ama daha ben arabayı göremeden sattı. :D Sürekli araba alıp satan birisidir. :) Piyasasının yeterince hızlı olduğunu da o zaman öğrendim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım