OTOPARK.COM | Sürücünün Adresi

Iskender™
Iskender™
Dünyadaki kötülüklerin çoğunu engelleyemeyeceğiz maalesef. Engellemeyeceğiz deyip de iyi olma kararlılığımızdan vazgeçmeyiz.
Cenk
Cenk
En azından kendi üstümüze düştüğü kadarını yapabiliriz. Çevremizdekileri tembihleyip örgütlesek yine büyük bir kitle olur. Yazık günah o hayvanlara hepsinin psikolojisi bozulmuş, yaşamaktan usanmışlar. Dilleri yok diye çektiklerini anlatamıyorlar. Ama vicdanı olan her insan ne dediklerini anlayabilir.
Iskender™
Iskender™
İnsanlar; insan olmak ne demek daha onu bilmiyorlar.
Cenk
Cenk
Bu insanoğlunun eline ne geçmiş ki iyi kalmış, bozulmamış kalmış. Neye elini atsa kurutuyor, kendi çıkarı için kullanıyor. Mazlumlar, çocuklar ve hayvanlar acı çektikleri için üzüldüğüm yegane şeyler. Kurtarabildiğimiz kadarını kurtarmak lazım.
Iskender™
Iskender™
İnsanların değişmesi için eğitim diyordum hep kendime fakat eğitimin de bir çözüm olmadığını anladım. Akıllarına ihanet edenlerden ne beklersin. Sözde Üniversite eğitimi gören insanların paçalarından cehalet akıyor :)
Cenk
Cenk
Maalesef eğitim insanda her şeyi düzeltmeye yetmiyor dediğin gibi. İnsan önce kendi vicdanını ve ahlakını kaybetmeyecek. Kaybetmişse de arayıp bulacak. Ne eğitim görmüş insanlar var beş para etmez, oturup muhabbet etmek bile istemezsin. İnşaallah bunlar sadece kendilerine zarar verirler.
bt
bt
@CenkGs hocam gitmeyin diyorsun da, sıkıntı olan şey hayvanat bahçelerinin varlığı değil ki. Hayvanat bahçelerinde hayvanlara sunulan koşullar, gördükleri muameleler temel sıkıntının kaynağı. Bu da bunun sorumlusu olan insanları işaret ediyor. İnsanımız insanlığını unutalı çok oldu.
Cenk
Cenk
Hocam hayvanat bahceleri hayvan barinagi mantigiyla isletilse sorun etmem. Barinaklarda muhtac hayvanlar iyi ediliyor ve zamani gelince dogal ortamina geri donuyor. Ama hayvanat bahcesi tamamen para kazanmaya yonelik hayvanlarin tutsak tutuldugu bir yer. Cocuguna hayvanlari gostermek isteyen barinaklari gezip mumkunse de bagis yapmayi tercih etmeli
bt
bt
Hocam barınaklarda sokaktan timsah, fil, zebra toplamıyorlar ki :) Hayvanat bahçelerini tabiat parkları gibi daha geniş araziye, doğal ortamlarına sadık kalınacak şekilde geniş alanlarda oluştursalar, beslenmelerini filan ona göre yapsalar çok hoş olur aslında.
Ha bunu bizde de denemediler değil, ama alanları belirleyen tel örgülerine elektrik verince biraz sıkıntı oldu tabii... :(
Cenk
Cenk
Cocuklarimiz icin olan amaci hayvan sevgisini asilamak. Bunun icin sokak hayvanlari bile yeterli gelebilir. Ama senin dedigin tarzda olusumlar dunyada sayili ki onlari da nat geo'da falan goruyoruz :) Nesli tukenmekte olan hayvanlar haric onlara karismadigimiz muddetce dogal ortamlarinda zaten kendilerine yetiyorlar. Bir aslanin yakalanip genisce bir araziye hapsedilip ona yemek verilmesine ihtiyaci yok ki aslinda :)
bt
bt
Senin kafa tabii hep aslanlarda. Ceylanlar ne yapacak hocam :(
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım