İstanbul'da Kış Lastiği Gerçekten Gerekli mi?

Gerekli mi?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,201
45,791
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Aynen öyle, çok hassas oluyor kış lastikleri... hoş tam da emin olamıyorum ne kadar kullanıldığına.

Kendim, kendi aracımda bu hatayı yapsam, lastikleri atıp, yeni alırım ama kiralık araçta bunu yapaöıyorsun. Araç tutmuyor desen, lastikleri siz yığratmıissımız diyip para da ister kiralama şirketi nitekim araç daha 28k km de.

Neyse artık Nisan ayını bekleyip, yaz lastiklerini takana kadar biraz daha temkinli olacağız
Maalesef öyle. Artık dikkatli ve temkinli sürmekten başka çare yok gibi duruyor. Özellikle hafif ıslak zeminlerde bilhassa dikkat etmek gerekiyor.
 

lozlevent

Levent
Profesör
9 Mar 2017
582
844
1,820
Marka
Ford
Yok hocam çalışmıyorum Makina'de öğrenciyim bu yaz amerika da çalıştım ordan getirdiğim parayla da ilk iş araba aldım kış lastiklerini deneyelim diye çıktık baya tutuyormuş :D Siz hangi şirkette çalışıyorsunuz?
Agito firmasında çalışıyorum, belki ismini duymuşsundur :)
 

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,278
3,898
4,070
İstanbul
Marka
Ford
İstanbulda kış lastiği genellikle şart değil 2 gün hava 0 ve eksilere indi simdi 7 8 derece yine. İki yıl öncesi olsaydı gerekli derdim ama.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bilal

yenice

Profesör
10 Eki 2018
135
120
1,185
Ev-iş arası 4km olunca, işe de araba ile gidip geliyorum. Yılda 1 kez de olsa İstanbul'a kar yağıyor, etkisi de 3 gün sürüyor.
Sabah ve akşam servis güzergahına toplamda 1km yol yürümek, o soğukta beklemek ve en kötüsü 1 saat uykudan feragat etmemek için bana kış lastiği gerekli :) Yoksa mümkün değil yazlıklar yürümüyor, trafiği de sıkıntıya sokuyor.

Hava durumuna göre önümüzdeki 9 gün 12-20 derece arası, akşam ve geceler 7 derecenin altına düşmüyor. Mart sürpriz yapar mı acaba? Kışlıklar artık yormaya başladı :)
 
Son düzenleme:

FarukR

Asfalt Kurutucu
19 Şub 2019
40
31
595
Marka
Toyota
Ben Erzurumda yaşıyorum 10 yıldır, kışlık lastik mevzunda uzman oldum:), Batıda yaşayan arkadaşların şu kış lastiğinden memnunum, bundan memnunum yorumları gülümsetiyor bizi. En ucuz kış lastiği bile İstanbulda işinizi görür. Otobanda sol şeridi kapatırım diyorsanız kuruda da iyi olan en iyi lastiği alın. Hala İstanbulda yazlıklara geçmediniz mi?
 

burakkcbyk

Takipçi
23 Mar 2019
3
2
20
Arkadaşlar lütfen kış lastiklerini sadece karlı zemin için değerlendirmeyin.
Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü her an yaz lastikleri ciddi sertleşme sorunu yaşıyor. Ve tüm mühendisliği belirli bir sıcaklıkta ve üstünde çalışsın diye üretilen yaz lastiği 7 derece altında bildiğiniz çöp oluyor. Bulunduğunuz il kışın sıksık gece veya gündüz farketmez 7 derece altına düşüyorsa kar yağsın yağmasın kış lastiği takın.
Kış lastiği ülkemizde gerçek anlamda belki adana mersin antalya kısmında gerekmeyebilir.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım