1985 Opel Ascona

yusuforun

Senkromeççi
9 Ocak 2018
4
15
95
Adana
Not; Fotoğraflarda sıkıntı çıktığı ve konuyu düzenleyemediğim için tekrar yüklenmiştir yöneticiler önceki konuyu silsin lütfen


Merhaba, uzun süredir Otopark.com takipçisi olarak sonunda kayıt oldum. Elimizde şuan 1985 model bir Asconamız var. Babamın değişik pazarlık anlayışı sonucu arabayı görmeden almıştık. ilk aldığımız gündeki hali buydu;

10761-b0c9ca410ddf3d4a4b75e4ff9916ccda.jpg



Uzun zaman sonra ikinci bir araba olunca evimizde sevinçle sabah güzel bir yıkadık ve bimden aldığımız 2 liralık pasta cilayı sünger ile uyguladık açıkçası çok farketti diyebilirim ilk haline göre..

https://i.hizliresim.com/vjYP5R.jpg

https://i.hizliresim.com/1JjEvD.jpg

https://i.hizliresim.com/rOY1MM.jpg

https://i.hizliresim.com/762Dgv.jpg

https://i.hizliresim.com/PlvDkQ.jpg

https://i.hizliresim.com/gOj682.jpg

https://i.hizliresim.com/9mvNoQ.jpg

Aracın muayenesi olmadığı için ilk işimiz muayeneyi yaptırmak sonrasında devrini almak olacaktı ancak tahmin edeceğiniz gibi ilk seferde araç geçmedi. :(:):)

Başladık eksikleri tamamlamaya..

İlk olarak arka stoplardaki folyoları sökmeye başladık ciddi anlamda aşırı zorlu bir işlemdi bir de yağmur başlayınca daha da zorlaştı :( Su deterjan bulaşık yıkamakta kullanılan çelik tel kullanarak çok zorlu olsa da sinyallerin ve geri lambasının üzerindeki folyoları söktük.. zaten fren lambasıyla aynı renkte olduğu için fren lambalarının üzerindeki folyoyu sökmedik.

https://i.hizliresim.com/1JjEJj.jpg


Bu zorlu işlem sonrasında plakanın üzerindeki folyonun çıkarılması başladı. o ciddi anlamda kolay bir işti fön makinesi yardımıyla 2 dk içerisinde hallettim. Sonrasında kaporta ustasından rica etmem üzerine ince olarak boyadı.

https://i.hizliresim.com/vjYPjz.jpg

Bu işlemler sonrasında babam işi sebebiyle Hatay'a gitti (Adana'da ikamet ediyoruz) geri dönerken aracı fazla yüklemesi sonucu yolda 80 km/h ile ilerlerken sağ arka dingilin kırılması sonucu yolda slalom yaparak yavaşladı arkadan gelenin de dikkatli olması sonucu bir kaza olmadan atlattı.

Aracı Hatay/Dörtyol sanayiye çekip arka dingili yaptırdık.

Sonrasında Adana'ya gelip muayeneden geçmeyen alt takım işlerine giriştik. Aks başı diye tabir edilen parçayı uzun arayışlar sonucu bulduk. ve yaptırdık.

Muayeneye girdi ve geçti. Artık rahat bir nefes aldık. En azından artık bir acelemiz yoktu. Aracın eksiklerini kafamda belirlemiştim. Ön konsolda çatlaklar vardı.

https://i.hizliresim.com/lOBZqr.jpg

https://i.hizliresim.com/Vr2D9v.jpg

https://i.hizliresim.com/vjYP64.jpg

https://i.hizliresim.com/nOYlQM.jpg

Koltuklara geçirilen kılıflar çok yıpranmıştı (hala alttaki koltuğa bakma fırsatım olmadı)

Ve tamponları yer yer boya atmış ve çok solmuştu. Belirgin sorun olarak bunlar vardı kafamda ve tamponla başladım.

Bu işlemi Akçalı markalı mat sprey boyayla yapmayı düşünüyordum ancak param yetmediği için daha ucuz birşey aldım (öğrenci olmanın zararları bu araba bu zorluklarla toplanmaya çalışılıyor :D) Zımpara ile zımparaladıktan sonra boyamaya başladım.
Öncesi;

https://i.hizliresim.com/jyz6AW.jpg

https://i.hizliresim.com/BLozGL.jpg

https://i.hizliresim.com/Z923n3.jpg

Yapım aşamaları;

https://i.hizliresim.com/oOnV6b.jpg

https://i.hizliresim.com/Vr2D3Z.jpg

https://i.hizliresim.com/nOYlOV.jpg

Ve sonuç ;

https://i.hizliresim.com/lOBZPg.jpg

https://i.hizliresim.com/vjYPAr.jpg

https://i.hizliresim.com/oOnVqR.jpg



Hoşuma gitmişti yaptığım iş. Şimdi güzel bir fotoğraf çıkarabilir miyim denemeleri yaptım

10795-33d1eff8c2d2f3d9fed11b2f9b79cca6.jpg


10796-7d502c823c012cec00aa370e7eb4f701.jpg


10801-1f3c0b35f0b1eb34a03f56d937459588.jpg


Sıradaki hedefim ise yapabilirsem geçici olarak konsoldaki çatlakları gidermek. Araştırdım biraz ancak kendi yapan birini bulamadım uygun fiyatlı olursa temiz çıkma parça da alabilirim. Sonrasında kılıfın altındaki koltuklar iyi durumda değilse onlar orjinalleriyle veya o zamanlar bu araçlar için üretilmiş olan Recaronun koltuklarıyla değiştirebilirim, ebay'de birkaç koltuk buldum. Bu işi bir proje olarak değil de bindiğim aracı değerlendirmek olarak görüyorum. Araca devam ettikçe konuda düzenlemeler yapar ve fotoğraflarını ekleyeceğim. Bakarsınız bir gün istediğim seviyeye geldiğinde Sinan abi ile videosunu çekeriz :) Yan koltukta oturmayı dört gözle bekliyorum.
 
Son düzenleme:

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
Bütçe düşük fakat tamamını birden toplamak yerine elinize para geçtiğinde ufak ufak orjinaline sadık kalarak toplamak bence en güzeli olur. Restorasyon uzun süreli iş fakat bence değer. Elinize sağlık, kolay gelsin.
1984-opel-ascona-sedan-111.jpg

20543805756_eea084f874_b.jpg
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

yusuforun

Senkromeççi
9 Ocak 2018
4
15
95
Adana
Bütçe düşük fakat tamamını birden toplamak yerine elinize para geçtiğinde ufak ufak orjinaline sadık kalarak toplamak bence en güzeli olur. Restorasyon uzun süreli iş fakat bence değer. Elinize sağlık, kolay gelsin.
Ekli dosyayı görüntüle 10815
Ekli dosyayı görüntüle 10814

Tam olarak öyle düşünüyorum. Belki küçük değişiklikler yapabilirim jantlardan memnunum açıkçası orjinalini bulursam değiştirir miyim emin değilim. Güncel olarak Adanada çıkma olarak satılan bir Ascona buldum elime yeteri kadar para geçer geçmez ön konsol için pazarlığa oturacağım sanırım [emoji4]
 
  • Beğeni
Tepkiler: Samed M.

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
Bu işlere merkaın varsa b kasa ascona toplamanı tavsiye ederim.. özellikle coupe modelini bulursan (zor) efsane bişey ortaya çıkabilir iyi bir bütce ile.. Ascona400 ün 1982 dünya ralli şampiyonu olduğunu belirtmeme gerek varmı bilmem, bu yüzdendir belki özellikle avrupada fanları çoktur, ayrıca ülkemizdede.. emeğine saygı duymakla beraber verdiğin emeğin karşılığını b kasadan daha verimli alabileceğin kanatimdeyim... güle güle kullan
vier-opel-klassiker-14-ascona400-1.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım