Shendelzare

Onur Badur
Asfalt Kurutucu
5 Haz 2020
20
86
685
31
Istanbul
Marka
Renault
Ehliyeti alıp 1 yıl kadar annemin eski arabası honda CR-V'yi sürdükten sonra artık araç bakmaya başlamıştım. Başlarda Giuletta dizel, 116d, focus dizel falan baktım birsürü okulum evden 50km falan olduğu için ama bir yandan da hızlı bir araç almak istiyordum. Sonra işin içine Polo GTI dahil oldu bir şekilde ve çokta bekleme imkanım olmadığı için ikinci ellere daldım ve güzel bir tane tek kapı buldum, o zaman gelenlerin hepsi zaten xenon climatronic falan geldiği için benim için önemli olan tek kriter tek kapı olmasıydı aracın. O bulduğum ikinci eli babama gösterdim işte konuştuk pazarlık yaptık alıyoruz bize bikaç gün ver falan dedik kapattık telefonu. Bizim işyerinin karşısındada Florya Mez Oto bulunuyor babamda gidin bi bakın bakalım oraya falan dedi ama yani tek kapı GTI bulunmaz nimet gibi birşey olduğu için ben yoktur gitmeyelim boşuna alalım bunu falan diyorum neyse gittik yinede bakmaya ve orada baya büyük bir şansla kapıdan girdiğim anda bu araçla karşılaştım.

zJPtpZ8.jpg


omTVScq.jpg


MBIKlc7.jpg


Başka bir forumda bu aracın çok çok uzun bir konusu var ama orada birşeyler yapıldıkça ilerletiyordum şimdi son halini bildiğimiz için burada o kadar uzatmayayım, aracın evlenmeden önceki son hali aşağıdaki gibiydi, üzerindeki performans amaçlı parçalar;
Volkswagen Racing hava filtresi kiti
Tarox fren kiti B30-6 kaliper
Tarox 323x28 F2000 diskler
Tarox Corsa ön fren balataları
Tarox Corsa arka fren balataları
Motul RBF660 fren hidroliği
ST XTA coilover by KW
Iskender kat iptali + Supersprint son susturucu
EcuFast yazılım
OEM kırmızı bobinler - 06E905115F
NGK BKR7EIX bujiler
Motul 300V 5w30 motor yağı
HG Motorsport HF Series V2 intercooler
Forge turbo actuator - FMACVAG07
Forge recirculation valve - FMDVRTSi
OMP WRC-R bucket koltuk
OMP Road 4 emniyet kemeri - DA505
Defi Racer 60mm basınç göstergesi - DF11505
215/40R17 Bridgestone Potenza S001 lastikler
Enkei RS+m 17” 6,5kg jantlar

Görünüm amaçlı parçalar;
Polo R WRC Street Edition ön tamponu (Türkiye'de ilk tamponun takıldığı araçtır, sonra parça kodları falan yayılınca ve siparişle gelebildiği ortaya çıkınca patladı)
Rieger arka difüzör

ZFlzLo.jpg


Şu anda ise tüm yürüyen modifiyesi eski haline döndü, motorda hava filtresi harici herşey duruyor ve stage 2 yazılım duruyor. Evlendikten sonra eşime ikinci el araba almak yerine sıfırdan itibaren bende olan bu araca binmesini daha mantıklı bulduk hem de günlük gayet rahat binilebilecek keyifli bir araç. Artık aile aracı modunda olduğundan güncel ancak aşağdaki fotoğrafını bulabildim.

Rlh8R5.jpg


Araç 8 yıldır bende olduğundan hem TSI motor hem de farklı noktalar hakkında bir çok bilgi edindim, bir şey sormak isteyen olursa memnuniyetle cevaplarım.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım