KAPALI 2017 focus anahtarsız çalıştırma ve birkaç sorun daha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cemtokhay

Profesör
8 Eyl 2016
90
75
1,010
Ankara
Merhabalar. Aracın anahtarsız çalıştırma sistemiyle ilgili bir problemim var. Kontak kapalı konumda iken debriyaja dibine kadar basıp düğmeye de basıp çektiğimde marş sesi geliyor ancak marş almıyor. Benzer şekilde debriyaja basmadan kontağı açtıktan sonra da debriyaja basıp akabinde düğmeye basıp çektiğimde yine çok kısa bir marş sesi geliyor (kullanıcıları bilir, sanki debriyaja yarım basar gibi) ancak motor çalışmıyor. Kışın soğuklarda ön ısıtma falan yazıp geç çalıştığına yğzlerce kez şahit oldum ancak bugün ankara 10 küsür derece ve aracın motoru sıcakken de denediğimde bu sorunlarla karşılaşıyorum. Aracım sadece debriyaja basarken çalıştırma tuşuna basılı tutumca marş alıyor.
Bu sorunla bağlantısı olduğunu düşündüğüm ikinci sorun ise vites değiştirirken debriyaja basıp gazı bıraktığımda devrin çoooook yavaş düşmesi.
Son sorunum ise cruise control ve hız limitleyicim hiçbir viteste ve hiçbir hızda çalışmıyor. Düğmelerine bastığımda gösterge panelinde cruise veya lim yazısı çıkmıyor.
Sorunların hepsi arabayı yıkadıktan sonra aynı anda baş gösterdi.
Ford'u aradım, servise getirin yarın bakalım dediler. Uzaktan müdahele edip yazılımsal bir sorunu bir şeyleri resetleyerek düzeltiriz sanmıştım.
Şimdi park ettim araç yatıyor. Bi kaç saat sonra tekrar çıktığımda deneyeceğim. Çünkü önceki denemelerim hep art arda olmuştu, aracın beyinleri henüz çalışır haldeyken.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,307
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
pedalların sensörleriyle ilgili bir sorun olabilir. Sigortalarla veya diirek beyinle alakalı sorunlar olabilir. Yıkama esnasında kuru kalması gereken yerlere su kaçtıysa o nedenle olmuştur.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım