205 55 16 LASTİK TAVSİYESİ

hakan88

Senkromeççi
31 Eki 2018
1
0
85
Arkadaşlar selamlar. 2015 model 308 im var. Aracın üstünde fabrika çıkışı conti ler duruyor hala.Artık değiştirmenin vakti geldi.Bende araştırmaya yapmaya başladım.4 mevsim arıyorum çünkü istanbuldayım ve istanbul'un kışı çok uzun sürmüyor ve malum ekonomik durumlardan dolayı bide kış lastiği almak istemiyorum beni yağmurda çamurda götürse yeter zaten sakin kullanıyorum.
Gelelim lastiklere..
Yol tutuş, konfor, uzun ömür, ıslak-kuru fren mesafesi ve yakıt tüketimi anlamında biraz araştırmalar yaptım.
Good Year Efg Performance lastiklere aklım kaymıştı ama yorumlara bakınca kuru zeminde fren mesafesinin çok kötü olduğunu yazmış birsürü kişi, bundan dolayı biraz midem bulandı.Vector gen2 lere baktım fiyatı çok yüksek geldi.Bütçem 350TL.
En son güvendiğim bir tanıdığım Hankook Ventus Prime 3 ü önerdi.TyreReviews da biraz araştırınca yazın ve kuru zeminlerde çok iyi sonuçlar aldığını gördüm ama ıslak zeminde ve istanbul kış şartlarında beni idare edebilir mi?
Sizce başka hangi lastiklere bakmalıyım? Ve yukarıda belirttiğim 2 lastiği kullananlar belirttiğim kriterlerle ilgili bilgilendirirse çok iyi olur, önerilerinizi bekliyorum.
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Selam,

Ben bilindik markaların güncel lastiklerinin hiç birinin kuru zeminde sürünüp, ıslak zeminde tarumar olacağını düşünmüyorum.
Kimi zaman uygunsuz ölçüler, kimi zaman yol şartlarının lastikleri zamansız bitirmesi ve kullanım gibi etkenler böyle düşüncelere nede oluyor... birde maalesef herkes lastikleri zank gibi tutsun istiyor.

Neyse,
Ben bu konular da, ADAC testlerini referans alıyorum. Bütçeniz dahlinde güncel lastikler bulmam mümkün ki en güncel ADAC testinde Hankook lar çokta kötü gözükmemiş. Goodyear lar da kötü değildir, bir yaz lastiğinin kuru zeminde kötü olma şansı, hele ki Goodyear ın, yoktur.

Alternatif, olarak bütçeniz dahilinde (300TL civarı) bizzat kendim kullandığım ve 52k km civarında çıkarttığım, çıkarttığımda ana kadar da kötü olmayan Dunlop Sport BlueResponse önerebilirim. Muhtemelen sınıfında ki en kötü lastik değil, en başarılı da değildir.
 

DuzboruDownpipe

Reis
Destekçi
Beta Programı
9 Eyl 2016
7,602
18,387
5,020
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Geçen ay tanesi 312 TL ye Pirelli Cinturato P7 Blue aldık 205/55/16 ebatlarında. Gayet güzel lastik tavsiye ederim.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım