Airbag Bakımı

Diaspolis

Panpa
Destekçi
Beta Programı
27 Ara 2017
2,556
1
5,978
4,270
Araçların belli yaş sonrasında airbag bakımları yapılmalı mıdır var mıdır böyle bir şey maliyetleri nasıldır nerelerde yaptırılır hava yastığının açılması için gerekli olan kimyasallar var bunların da ömrü var ve hava yastığının bezi de zamanla yıpranıp iş görmeyebilir.
Bir diğer sorum ise şu araç çalışmadığı halde airbag açılabilir mi. Mesela park halinde duran araca başka araç karşıdan vurursa duran aracın airbagleri açılır mı?
Konuyu doğru yerde mi açtım tam emin olamadım bu arada. :)
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
10 ve 15 yıl şeklinde hava yastığına kullanım ömrü biçen markalar vardı. Bu süreden sonra değiştirilmesi gerektiğini belirtmişler. Fakat zamanla bu durumun değiştiği söyleniyor. Mercedes mesela 1992'den sonra üretilen araçların hava yastıklarının ömürlük olduğunu belirtmiş.

Hava yastığının zaman içinde işlevini yitirme olasılığı konusunda şöyle bir açıklamaya denk geldim ; Bazı üreticiler araçlarındaki hava yastıklarının kullanım sürelerine kısıtlar getirse de, aslında hava yastıklarının yapımında kullanılan malzemeler oldukça dayanıklı. Fark yaratan en önemli konu, yastığın şişmesini sağlayan mekanizmanın ne şekilde kapatıldığı. Burada ilk günden beri en fazla tercih edilen, nem koruması da çok yüksek olan cam metal korumalar. Bir diğer tercihse plastik metal korumalar ki, bu tip korumalar araç ömrü testlerini geçse bile uç durumlarda diğer seçenek kadar güvenilir değiller. Hava yastıklarının cam metal korumaları kullanmaları çok daha güvenli çünkü bu tip korumalar neme karşı dayanıklılar. Nem, elektrik devrelerinin ve hava yastığının açılmasını sağlayan mekanizmanın bozulmasına ve yastığın zamanında açılmamasına neden olabiliyor.

Hava yastıklarının ilk kontrolü genelde kadranda ilk çalıştırmada beliren airbag ikaz lambasıdır. Bu lamba ilk kontaktan belli süre sonra sönmüyor yahut olağan dışı zamanlarda olağan dışı tepkiler veriyorsa hava yastıklarının kontrol ettirilmesi gerekir. Hava yastığı ile ilgili işlemlerin de yetkili servislerde yapılması gerektiği bilgisi mevcut. Bununla beraber yine en önemli konu her markanın hava yastığı ile ilgili politikası değişkenlik gösterdiğinden kitapçığı okumak gerekiyor.

Daha fazla detay için https://www.tasit.com/otomobil-habe...rdeki-airbag-lerin-son-kullanma-tarihi-var-mi

Son olarak Renault'un açıklamasına göre kontak kapalı durumdayken hava yastıkları devreye girmez. Diğer markalara göre değişiklik gösteren bir durum mudur bu bilemiyorum. Fakat Renault'un söylemi bu şekilde.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Diaspolis

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Benim bildiğim kadarıyla markalar airbag'lere genelde 10 yıl garanti veriyorlar. 10 yıl sonra değişim öneriyorlar da, bizim tr piyasasında airbag'leri yeni tarihli arabalar pek de hoş görülmüyorlar malum :D Bu konuda kesin bilgiyi yetkili servisler verir.
Kontak kapalıyken airbag açılır mı sorusuna çevremde sadece park halinde pert edilen Nissan Qashqai özelinde cevap verebilirim. Eski kasa Qq'de gördüm, açılmıyor :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Diaspolis
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım