Arabam kaydı :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba arkadaşlar,
Resimde gördüğünüz sokak yolunda, arabam viraj alırken arkayı savurdu,
Malumuzun ekeonomik nedenlerden yani param olmadığı için 2 adet 4 mevsim Petlas Pt535 lastik alıp yarılan Continentallerimi değiştirmiştim. 2 adet 3 yaşındaki sağlam Continental lastiklerimide arkaya takmıştım. Buzlanmış zeminde dreksiyonu cevirdiğimde önden herhangi bir sıkıntı olmaz iken, arabanın arkası koy verdi. Allah'tan mevcut cevrede herhangi bir tehlike yaratacak durum yoktu. Ama aracın 15 km hızla ****************** atması aklıma deli şüpheler yarattığından arabamı zorunlu olmadıkca kullanmamayı düşünüyorum. Mevcut bütceyi hayla doğrultamadığım için arkaya iki petlas lastik alacak ekonomik refaha ulaşamadım.. İş bu sebeble arabanında gereği kalmadığı için , güzel bir yere arabayı park edip artık tabanvay yola devam edecem..
Resimdeki yola bakarak sizinde aynı koşullardaki yollardan sakınmanızı tavsiye ederim.

20161218_110213 (Medium).jpg 20161218_110207 (Medium).jpg

Tam sol iki kapı+çamurluk değişimlik virajmış. Büyük geçmiş olsun hocam, kısa arabanın avantajı kurtarmış. Lastik 3 yıl kullanılınca en kalitelisinde bile hamurundan çok bir şey beklememek gerekiyor. Zaten yaz lastiği, en düşük hızlarda bile zorlu tutunma koşullarında bırakıverir kendini.

Daha önce de yazmıştım tekrar yazayım. Yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullanılır. Dört mevsim lastik aldatmacasına gelmeyin. Ha Antalya'da yaşıyorsanız o ayrı.

Daha önce de yazmıştım tekrar yazayım. Yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullanılır. Dört mevsim lastik aldatmacasına gelmeyin. Ha Antalya'da yaşıyorsanız o ayrı.
Yalnız yaşanan olayda kayanlar 4 mevsimler değil arkadaki yaz lastikleri. 4 mevsim lastikleri kurtarıcı olmuş :)

Arabamı alalı 1,5 seneyi geçti neredeyse 2 sene olmak üzere, yazın yaz lastiğiyle kışın kış lastiğiyle hemen hemen her virajda kayıp duruyorum.. Lastiğin türü ve kalitesi öyle önemli ki sürüşün kalitesini direkt belirleyici etkenlerin başında geliyor. Allah beterinden saklasın inşaallah.

Geçmiş olsun Ali abi. Allah beterinden korusun. Bu tarz ara yollar kışın ek bir dikkat gerektiriyor.

Senin arabanın 2 tane kış lastiği 300 liraya alınır.Esini, kızını tehlikeye atma çok zordaysan haberleşelim göndereyim 2 tane kış lastiği :D

Ouu geçmiş olsun reis Allah korumuş vallahi aman dikkat

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...