Artik Trafikte Gecis Üstunlugu Yayalarda

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,264
3,862
4,070
İstanbul
Marka
Ford
Ben zaten elimden geldiğince veriyorum da arkamda ki baktım hızlı geliyor o zaman durmuyorum çünkü hem bana vurabilir arkada ki duramayıp hem de ben yaya ya vurabilirim. Bir şekilde öyle veya böyle alışacağız bu duruma.
Yorumlara baktım bir kısım devlete sallıyor bir kısım da mantıklı diyor ki bence de mantıklı yurtdışına çıktığımda da rahatlıkla gördüm bunu adımını attığın da gerçekten duruyorlar çoğu ülkede. Ülkemizde de bu bilincin oluşması için mantıklı bir çalışma ve destek verdiğim bir proje.
 

Sirius

Panpa
18 Eyl 2016
1,768
7,816
4,420
Marka
Volkswagen
Bugün yaya geçidinde beklerken araba durdu bir an bir şaşkınlık yaşadım, geçerken diğer şeritten gelen hızla gelir indirir mi acaba diye düşündüm o da durdu, bir anlığına orta doğu'da değilmişim gibi hissettim. Buna alışmak biraz zaman alacak.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Yayalara kim ceza kesecek ? Kim bilinclendirecek ? Suistimal eden o kadar cok ki. Yaya gecidinde yol vermek icin duruyorum boyle kordon boyunda yurur gibi kol kola girmis geciyorlar. Tam yol musait diyorum bir baska yaya kosarak atliyor. Onu beklesen oburu de firliyor. Parti parti geciyorlar ilerlemek mumkun olmuyor. Ortaya bir kural ve karsiliginda bir ceza koyulacaksa tek tarafli yapilmasi kadar sacma, salak, mantik disi bir durum olamaz. Yaya gecidinde herhangi bir kurala uymasi gereken sadece motorlu tasit suruculeri mi ki ceza bir tek onlari kapsiyor aklim almiyor.
 

Diaspolis

Panpa
Destekçi
Beta Programı
27 Ara 2017
2,556
1
5,978
4,270
Örneğin durunca yayaya elle geç işareti yapmak normalde yasak mı veya öyle bir durumda yayaya bir şey olursa siz suçlu mu olmuş olursunuz yönlendirdiğiniz için. Bir videoda denk geldim bu laf arasında geçmişti.
 

boris-M5

Profesör
30 Eki 2016
803
1,219
2,270
istanbul
Marka
Peugeot
Yaya yola atlamadıkça yayaya yol vermem,verince sanki köyünde otlakta yürüyomuş gibi yürüyolar,böyle yavaş yavaş sana bakmadan.
 
  • Beğeni
Tepkiler: tequila

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Ben kanunu kasayı doldurmak için bir hareket olarak görüyorum. Her yerde ışık var zaten. Hem yayalarımız da hızlı geçeyim kültürü de maalesef yerleşmedi. Ayrıca eminim bir çok şehirde arabaların yayadan yol alıp geçtiğine eminim.
 

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Valla ben artık sadece yaya geçitlerinde geçiyorum. Eğer orda bekliyorsam ve arabalar durmuyorsa elimle işaret ediyorum burası yaya geçidi diye. Kimisi duruyor kimisi aval aval bakıyor. Ayrıca kadınlar kesinlikle ama kesinlikle yol vermiyorlar. Keşke Avrupa gibi işlese ama cidden bu kadar medeniyet bize fazla :D

Ayrıca yaya geçidi hariç bir yerde yayaya çarparsanız suçun yayada olması lazım. Bizim kanunda nasıl bilmiyorum.
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Ayrıca eminim bir çok şehirde arabaların yayadan yol alıp geçtiğine eminim.
Zonguldak Gazi Paşa Caddesi.. :D Bu video ibretliktir. Örneğini fazla göremezsiniz. 2002'de çekilmiş ama şuan daha beter. Kımıl kımıl yaya kaynıyor etraf. Yola atlıyorlar, zıplıyorlar, araçların arasında geziniyorlar kafalarına göre yani. 1.11'de sürücünün isyanı zaten olayın özeti. Kolaysa bu ortamda birine yol verin bakın ne oluyor :D İstanbul trafiğinde kalıp aracın tamponuna değdirme stresine benzemez bu. Birinin ayağını falan ezdiğin an yandın gitti. Biz her gün bu eziyeti çekiyoruz.
 
Son düzenleme:

Mustafak

Panpa
8 Eyl 2016
1,652
4,709
3,770
31
Afyonkarahisar
Marka
Toyota
15 milyonluk şehirde (kesin daha fazla) aracın geçtiği yere yaya geçidi yapmak durmayana ceza kesmek trafik kaosunu artırmaktan başka bir işe yaramaz. Sadece küçük illerde uygulanabilirliği var. 15 milyonluk saçma sapan yapılaşmış orta doğu insanının yaşadığı şehirde avrupai yaşam koşullarını beklemek zaten saçmalık.
Kanuna bende kasa doldurma olarak bakıyorum cam filmi muhabbeti gibi bir süre cezalar kesilir ve kendine oy verenlerin isyanından sonra geri adım atılır.
Cenk hocamada katılıyorum peki bu yayaları kim denetliyor? Ben 1 dk kırmızı ışık bekliyorum 15 sn yeşil ışık yanıyor 15 saniyenin 5-10 saniyeside yayaların karşıya geçmesiyle geçiyor. Ben kırmızıda geçmeyip yayayı bekliyorum geçersem kol gibi cezası var onlar neden kendilerine kırmızıyken geçebiliyor?
 

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Bugün başıma gelen olayı anlatayım, Ankara'nın en nezih semtlerinden birinde, Ulus :D, yaya geçidinde bi adam yayaya yol verdi, kötü olan tarafı zank diye durdu giriyodum, neyse, ben normal bekliyorum, arkamdaki 3-4 arabada soluksuz 5-6 saniye korna çaldılar. Bu ülkede medeniyet olmaz arkadaşlar. Eğitim seviyesini sıfıra çekip batırıp ellerini yüzlerine bulaştırıp sonra yaya geçidinden ceza kesmek sadece şov. Ben normalde kesinlikle yayaya yol veririm. Yaya mal olur. Alışkın değil yurdum insanı, daha ambulansa nasıl yol verilir bilmiyoruz. Gerçi ambulans şoförleri de nasıl alacağını bilmiyor. Neyse, yaya geçidinde durursun, arkadakiler ya daaaat duuut kornaya basar ya da takip mesafesi olmadığı için dursam çarpacak gibi olur. Geçende, umuyorum denetim değildi, altgeçidin çıkışında yaya geçidi vardı, yaya ordan geçmeye çalışyordu. Ulan be planlamacılar, yatacak yeriniz yok. Ben orda yayaya yol versem, şu an arabam kesin pertti. Konuyu şu video ile sonlandırmak istiyorum:

 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
@Ozgur Gunes videoyu paylaşınca hatırladım. 2 hafta önce yolum köy garajına düşmüştü. Orası da sanayiden geçiyor. Hızım 30 bir tane ticari geri geri yola çıkmaya çalışıyor. Yavaşça frene bastım zank diye de durmadım derken 10 sn sonra arkama bir tane accent çarptı. Benim araba da sonuç bu accent tampon kırıldı. Sırf bu yayaya yol vermekten böyle bir sürü kaza olur. Accent deki dayının bana takip mesafesi bırakacak yer vermedin ki diyişi hala kulağımdı. İnsanlar 20-30 ile giderken zaten yavaşım diye daha dikkatsiz oluyor. Herkese şimdiden geçmiş olsun umarım kimsenin başına gelmez :)

IMG-20190126-WA0013.jpeg
 

Diaspolis

Panpa
Destekçi
Beta Programı
27 Ara 2017
2,556
1
5,978
4,270
Bkz: takip mesafesi nedir?
Takip mesafesi, aynı şeritte seyahat eden iki aracın arasındaki mesafe olarak ifade edilebilmektedir. Her hangi bir durumda öndeki aracın ani fren yapması veya tamamen durması durumunda arkadaki aracın da güvenli bir şekilde durabilmesi için takip mesafesi son derece büyük bir önem taşımaktadır.
Bkz: takip mesafesine uymak ne değildir
İnsan biraz da buna dikkat etmeli. Sonra milleti tamponundan ediyorlar.
 

socialbkm

Düz Yol Gazcısı
9 Şub 2019
6
9
145
İstanbul
Marka
Audi
Eğer yanlış hareket eden yayalara da ceza kesilecekse varım ama bu şekilde zaten sıkıntılı olan yaya trafiğini çile haline getirecektir.

Abartısız söylüyorum haftada 2-3 kez arabanın üstüne atlayan sözde yayalar var birde yol verdiğin zaman topal gibi yürüyenleri saymıyorum.

Ben zaten yayaya her zaman yol veriyorum ama kural sadece taşıtlara konulmamalı yayalar içinde kurallar ve cezalar olmalı.
 

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Tamam biz yayaya yol verelim de, yolun ortasında tarlada otlarmış gibi avel avel yürüyeni kim denetliyor? Suistimal eden niceleri çıkacaktır.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım