Cam filmi serbest olmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
memurlar.net in haberine göre
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Hakkında Yönetmeliği silbaştan değiştirdi. Bugünkü Resmi Gazete'de

yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte dikkat çeken değişiklikler şöyle:

ŞEMSİYE'DEN KORUNMA KABİNİ

İstanbul'da yolcunun şemsiyeyle metrobüs şoförüne saldırısıyla gündeme gelen toplu taşım araçlarında sürücü güvenlik kabininin nasıl olması gerektiğine dair hükümler belirlendi.

ÖZGECANLAR ÖLMESİN BUTONU

Özgecan cinayeti ile kamuoyunun gündemine gelen toplu taşıma araçlarındaki güvenlik sorununun giderilmesi amacıyla şehir içi otobüsler, minibüslerde araç takip cihazı, acil durum butonu ve kamera sisteminin nasıl olması gerektiğine ilişkin standartlar uygulamaya girdi. Böylece belediyeler, dolmuşçular, şoför odaları toplu taşım araçlarında araç takip cihazı, acil durum butonu, kamera sistemini zorunlu hale getirmeleri durumunda bunların nasıl olacağına ilişkin standartlar belirlenmiş oldu.

CAM FİLME ÖZGÜRLÜK

Trafik polisleri ile sürücüler arasında büyük soruna neden olan, ceza kesilir, kesilmez tartışmalarına neden olan cam film kaplaması, onaylı firmalarca üretilmesi koşuluyla serbest bırakıldı.

LPG DOLUM AĞZI AŞAĞIDA OLAMAYACAK

Petrol istasyonlarında LPG/CNG dolumu yapan personelin mağduriyetine yol açan araçlardaki dolum ağızları alt kısımda olamayacak. Ayrıca, uluslararası standartlara uyumlu olarak 10 yıl olan tank değiştirme süresi; CNG tanklarında 20 yıla, LPG tanklarında ise 15 yıla çıkarıldı.

"GÜNCELLEDİK"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, vatandaşların karayollarındaki can ve mal güvenliğinin artırılması, kullanılacak araçların yüksek güvenlik seviyesinde olmasını sağlamak üzere yürürlükte bulunan AİTM Yönetmeliğini günün teknolojik şartlarına göre yenilediklerini belirtti. Özlü, "Bakanlığımızca düzenlenen ulusal araç tip onayı, Türkiye'de üretimi yapılan araç tipleri için uygulanacaktır. Türkiye'de üretilmeyen araçların ise güncel AB tip onayı belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu şekilde, Türkiye'de üretim yapan firmaların desteklenmesi amaçlanmıştır. Yani Türkiye'de üretim yapan firmalar ulusal yönetmelikteki istisnalardan yararlanacak, yurt dışında üretim yapan firmalar ise Avrupa tip onayını alacaklar" dedi.

KAZANDIĞI DAVA EMSAL OLDU

Konu ile ilgili bir süre önce açtığı davayı kazanan Demet Derya Doğan, düzenlemenin önemli olduğunu belirtti. Özel bir hastanede çalışan Doğan, aracının camında film olduğu için 189 lira para cezası kesilen iptal ettirmişti. Doğan alacağı parayı sokak hayvanları yararına kullanacağını söylemişti.

Aysel ALP
 

un4given35

Profesör
28 Eyl 2016
345
204
1,145
peki nerede olucak yakıt kapagında ufak bi çıkıntı oluyor onlardan mı almanyadaki gibi
 

CanSoylu

Profesör
8 Eyl 2016
258
353
1,445
45
İstanbul
Almanya da bu şekilde sanırım buna benzer olur diye düşünüyorum
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 135
  • 2.jpg
    2.jpg
    69.9 KB · Görüntüleme: 213
  • 3.jpg
    3.jpg
    221.1 KB · Görüntüleme: 141
  • 4.jpg
    4.jpg
    570 KB · Görüntüleme: 206
  • Beğeni
Tepkiler: un4given35

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,274
45,907
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
İşgüzar trafik polisleri olduğu müddetçe Bakan bile açıklama yapsa cam filmi konusuna inanmam. Cam filminin cezaya konu olan kısmı görüşü engelleyecek oranda karartılmış camlarla alakalıdır. Görüşe zararı olmayan 1 veya 2 numaralı cam filmleri normalde cezaya tabii değildir. Ama görüşe engel teşkil etme durumu tamamen o an kontrolü yapan trafik memurunun insiyatifine bırakılmıştır. Adam sana gıcık oluyor veya kendisi gıcık, ' cam filmi görüşe engel teşkil edecek düzeyde ' diye notu düşüp sana ceza yazıyor. Yani cam filmi mevzusunun trafik memurunun insiyatifine bırakılmaması gerekiyor. Yoksa psikopat memurlar kafalarına göre cezayı yazıyorlar, sen uğraştığınla kalıyorsun.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kaanc5

maximaorhan

Dispatcher
8 Eyl 2016
5,510
17,959
5,320
33
34
Cam filmi hakkında detaylı bilgi;
Cam filmi

MADDE 14 – (1) 107 sayılı BM/AEK Regülasyonu kapsamındaki araçlar hariç olmak üzere; M, N ve O kategorisi araçlarda cam filmi uygulaması yapılabilir. Anılan araçlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten altı ay sonra cam filmi takılması halinde, cam filmi ile ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olmak zorundadır.

Ek XV;

a479c4a1ad.png
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,274
45,907
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
cam filmi uygulamasını özet geçiyorum; "ben cezayı yazayım da sen iptal ettirirsin."
Aynen öyle. Trafik polisine istediğin belge ve mahkeme kararını göster hiç fark etmez. Ben yazayım sen iptal ettirirsin diyor. Tabii ki hepsi bunu yapmıyor ama canı sıkkınsa, sana gıcık olmuşsa, o an canı ceza yazmak istiyorsa bunu yapabiliyor.
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,138
1
3,136
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Mevcut maddeler hiçbir şeyi değiştirmez. Cezayı Karayolları Trafik Kanunu'na göre yazıyorlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım