KAPALI [Çözüldü] Ford Focus 3 Kilitli Kapıların Hareket Halinde Açılması Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FocusMonster

Profesör
Beta Programı
9 Ara 2018
701
864
1,770
Ford Focus‘ta kapı kolu üzerindeki kilit düğmesine basınca kapılar kilitleniyor. Bunu yapınca arabaya dışarıdan binmeye çalışanlar kapıyı açamıyor. Buraya kadar her şey normal. Zaten olması gereken de bu. Ama içerideki birisi kapıyı açmaya çalışınca kapı kilidi açılıyor. Bu benim hoşuma gitmiyor. Örneğin arka koltuktaki oturan bir çocuğun araç hareket halindeyken açması ciddi tehlikelere yol açabilir. Acaba kilit sistemi belli bir hızın üstüne çıkınca mı çalışıyor diye düşünüyordum ama öyle değilmiş.
Boş bir alanda 10-15 km hızla giderken kapıyı açmaya çalıştım kilit açıldı. Bu ciddi bir sorun. Nasıl bu güvenlik sistemine güvenip arkada çocuk varken rahat bir şekilde yolculuk yapabileceğiz? Belki Focus 3'lerin hepsinde böyledir diye konu açayım istedim. Bir çözümü vardır umarım.

Çocuk kilidi gibi bir özellik olsun istiyorum. Bunu ELM 327 veya benzer bir cihaz ile bilgisayara bağlayıp yapabilmem mümkün mü?
Aşağıdaki videodaki anlatıma göre uyguladım hatta araçta korna sesini duydum(ki bu sesi duyunca işlem başarılı olur demişler) buna rağmen araba 15-20 km/h hıza çıkınca bile kapılar otomatik kilitlenmiyor.
1.jpg


@Cenk
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım