Continental'in üç kağıdı ve Roadstone Markası ile tanışmam

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Geçen seneye kadar Continental TS850'leri kullanıyordum. Lastikler 5. sezonuna girdi, görevlerini yerine getirdiler ve yasal sınıra gelmeden attım.

Bu sene TS860 alacaktım ancak Continental'in fiyat politikasındaki açgözlülüğü, daha önce ülkemiz için yaptıkları terbiyesizlikten sonra ben haddinden fazla soğudum markadan.

Beni esas soğutan şey fiyat politikaları doğrultusunda insanlara salak yerine koymaları. TV'de ulusal kanal farketmeksizin her reklam kuşağında, kendi internet sitelerinde 4 al 3 öde kampanyası var. İlla denk gelmişsinizdir. Ankara'da ne kadar Continental bayisi varsa hepsini aradım. Neymiş efendim, o kampanya liste fiyatları üzerinden geçerliymiş ve 205 55 16 ebatı için geçerli fiyat 651₺ imiş. Yani 4 al 3 öde bu fiyat üzerinden hesaplanıyormuş. O da 1953₺'ye geliyor. Ancak biz bayi(ler) olarak 450₺'ye(+-10₺, 20₺ değişkenlik göstermekle birlikte) satıyoruz ve 4 tane alırsanız 1.800₺'ye geliyor. Yani 153₺ kârınız oluyor diye cevaplar aldım. Artık insanı salak yerine koymak mı dersiniz? Ayaküstü adam silkmek mi dersiniz? Bilemem.

Durumu Continental Türkiye Pazarlama İletişim Müdürü Handan Gürsoy'a taşıdım. Cevap yok! Kampanya şartlarında "liste fiyatı üzerinden" diye bir ibare yok!

Oysaki Black Friday'de 2018 üretim TS860'ın fiyatı bir kaç yerde 374₺'ye kadar düştü! Bu fiyata satabilmeleri demek bu fiyata rağmen hala kâr edebiliyorlar demek. Markadan markaya değişiklik göstermek koşuluyla bayilerin lastiklerden elde ettikleri kâr lastik başına yaklaşık %20 - %30 civarıdır. Ancak bu kâr liste fiyatları üzerinden hesaplanmaz, piyasadaki genel geçer fiyatlar üzerinden hesaplanıyor. Yani TS860 üzerinden gideceksek ve bildiklerim yanlış değilse bu lastiklerin bayilere veriliş fiyatı tahminimce 330 ila 350₺ arası değişiyor. Üstüne kim, ne kadar geçirirse kâr kâr. 450₺'ye sattığı lastiği "abi bizde 430₺'den" alıyoruz diye ağlayarak anlatmalarına ayrı uyuz oluyorum zaten.

Yanlış bir bilgim varsa, hesaplarımda hatalarım varsa beni düzeltin lütfen.

Dün arkadaşımın otomobil ile (G30 520i) bir toplantı dönüşü yolda giderken motor çok sıcak uyarısı ardından en kısa sürede en az 200ml yağ ekleyin uyarısı aldık, aracı zorlamayalım diyerek sağa çektik ve BMW Acil Servis'i aradık (önemli bir şey yok, klasik olarak rodaj yağının azalması konusu, arkadaşta takip etmemiş). Gelen araç o anki konumumuza en yakın yetkili servisin BMW X1'i idi. Bende X1'e bakınırken gözüm lastiklere takıldı. Roadstone adında daha önce hiç duymadığım bir markanın bir modeli idi. Lastiğin diş derinliklerinin alışılmışın üstünde olduğunu (veya bana öyle geldi) ve Acil Servis aracında olduğunu görünce ister istemez daha da ilgimi çekti. Gelen formene sorduğumda Roadstone'un Nexen üretimi olduğunu (Güney Kore malı), 1998 yılından beri Avrupa'da ve Türkiye'de de satıldığını, kış koşullarında gayet yeterli performans sergilediğini öğrenebildim (elbette bir TS860 değildir).

Eve gelince internette yoğun bir şekilde araştırdım. Formenin anlattıkları tamamen doğru. Türk kullanıcısı çok yok fakat Avrupa sitelerinde hatrı sayılır oranda kullanıcısı var. Kullananların genel olarak ifade ettikleri şey şu; "araç limitlerde kullanılırsa" gayet iyi sonuçlar veren bir fiyat/performans lastiği. Kendi ebatlarım için uygun olan model Roadstone Winguard Eurovis Alpine WH1 (Avrupa'daki tam adı Winguard Snow'G olarak geçiyor). Fiyatı (1 adet) 249₺ (Roadstone Yetkili Satıcısı Michelin Polat Lastik - İstanbul'dan aldığım fiyat).

Açıkçası bende otomobili üst limitlerinde kullanmayan birisi olarak bir şans vermek istiyorum bu markaya. Sizce bu işe gireyim mi? Yoksa "maceraya gerek yok" mu dersiniz?
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Bu lastiği hiç duymadım. Yanlış bakmadıysam Tyre reviews sitesinde de incelemesini göremedim. Hatta Roadstone markasına ait lastik modellerinin bile doğru düzgün incelemesi yok. Denenebilir mi ? Tabii ki. Ama 4-5 sene kullanım için ben o maceraya atılmam. Conti'ye kızmanızın sebebi direkt yaptıkları kötü muameleyse, bütçe olarak bir sıkıntınız yoksa ultragrip 9'u şiddetle tavsiye ederim. Madem Ts860 almadınız en azından onun ayarında bir lastik almış olursunuz.
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,808
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Hiç denediniz mi bilmem ama ben birkaç arabamda kullanmış ve ziyadesiyle memnun kalmış biri olarak Petlas Snowmaster W651 serisi kış lastiği öneriyorum. Hatta arabamda bridgestone lar var bulabilirsem takas etmeye petlas arıyorum aynı yada yakın ölçülerde.
 

g.c.

Gökhan
Panpa
27 Eki 2016
1,543
2,717
3,570
Aydın
Marka
Mitsubishi
Ultragrip 9 hepsiburada da indirimde gözüküyor. tyrereviewste Winguard Snow'G olarak arama yapılınca Nexen 2018 adac testinin 6. olduğu görülüyor ancak ug9 varken maceraya gerek var mı bence yok.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Sanırım TS860 lar HB de halen indirimde ... bir bakabilirsiniz uygun fiyat olarak .. buna ek, eğer Contiden soğuduysanız UG8 ler içinde iyi fiyatlar gördüm ...
RoadStone markasını duymadım lakin büyük markaların, rekabetçi fiyata sahip benzer ürünlerinden olsa gerek ...

Şahsen benzer bir fiyata farklı ama daha üst seviye bir markanın lastiğini alır, en azından "aklıma takmazdım"
 

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Arkadaşlar, yeni yazma fırsatım oldu, kusura bakmayın.

@Cenk : Bütçe sıkıntısı yok Cenk ama 1'in 6. senesi. Bi 5 yıl daha kullanmayacağım büyük ihtimalle ama bu güvenlikten ödün vereceğim anlamına da gelmiyor (kendi açımdan). İş yerimde artık evime 3 km uzaklıkta. Özetle artık 1'i hem kısa mesafede kullanacağım hem de önümüzdeki yıllarda satıp değiştireceğim için böyle bir şey yapmaya karar verdim.

@PULAT : Petlas'ın sahibi AKO üniversiteden arkadaşım. Aynı bölümde beraber okuduk, hatta Petlas'ı Kombassan'dan TMSF üzerinden aldıklarında da üniversitedeydik o zaman. Kendisinde şu anda Audi RS6 Avant ve Lamborghini LP560 Gallardo var. Birçok markanın distribütörlüğünü zaten uzun yıllardır yapıyorlar. Snowmaster W651'de yakıt sarfiyatı maalesef artıyor (AB etiketi: E) çünkü dönme direnci yüksek lastikler, birde kışın artan yakıt ile boşa benzin harcatmak istemiyorum aracıma. Kuru ve ıslak zeminde de kaydığını belirten kullanıcılar çok. Fakat kardaki performansını öven de çok. Ankara'da da eskisi gibi kar olmadığı için Petlas tercih etmiyorum.

@g.c. : Goodyear ile yıldızımız barışmadı bir türlü. Efficient Grip ROF'da edindiğim tecrubelerden sonra (ki Polonya üretimi 4 su tahliye kanallı olanlardı) uzak durmaya çalışıyorum. Gerçi UG'ler rüştünü ispat etmiş lastikler ama GY'a da mesafeliyim.

@atoprak : HB'de 374₺'ye kadar indirdiler. Dün akşam 417₺ idi, bugün yine 399₺'ye düşürmüşler. Açıkçası bir kere midem bulandı. Uzak duruyorum. Şu andaki mevcut şartlara baktığım zamanda (arabayı kısa mesafede kullanacak olmak, işe, çarşıya pazara, bankaya gitmek için vs) o kadar para veresimde gelmiyor açıkçası.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Gökhan61

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
@Cenk : Bütçe sıkıntısı yok Cenk ama 1'in 6. senesi. Bi 5 yıl daha kullanmayacağım büyük ihtimalle ama bu güvenlikten ödün vereceğim anlamına da gelmiyor (kendi açımdan). İş yerimde artık evime 3 km uzaklıkta. Özetle artık 1'i hem kısa mesafede kullanacağım hem de önümüzdeki yıllarda satıp değiştireceğim için böyle bir şey yapmaya karar verdim.
Kendi durumunu sen daha iyi bilirsin tabii ki hocam. Pahalı lastiklerden uzak durma sebebini de anlayabiliyorum. Ama pahalı olmasın derken ucuz türevlere kaçıp sürüş zevkini ve güvenliğini de düşürmemek lazım. Şu bir gerçek ki ' uygun fiyatlı ama çok iyi ' diye bir durum yok lastik konusunda. Ne kadar ucuzsa o kadar bir sunuma sahip. Ultragrip 9, Ts 860 gibi 2 bin liranın üzerinde fiyata sahip yüksek maliyetli lastiklerden uzak durmayı tercih ediyorsan gidip en ucuzuna da kaçma derim. Bu noktada 1600-1800 lira arası fiyatlarla Michelin Alpin 5 de bulabilirsin. Vereceğin para 600-800 lira daha fazla olur ama kafan rahat olur, güvenliğin riske girmemiş olur. Hiç bir üretici kaliteli lastiği ucuz yahut uygun fiyattan satmaz bu bir gerçek.
 
Son düzenleme:

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,179
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Roadstone u yan sanayi sanarak kısa süreliğine almıştık yıllar önce puntoya. Çok büyük bi çukura sert düşünce balon yapmıştı normal olarak (55 yanak kullanmamız gerekirken 40 yanak kullanıyorduk çok normal) o zamana kadar biz baya memnun kalmıştık lastikten. Son 1-2 yıldır da adını daha çok duymaya başladım fena değil galiba marka olarak. Ama roadstone bakıyorsanız birsürü ucuz alternatif var zaten. Şuan yazlık olarak falken kullanıyoruz kuruda bence çok iyi ve ıslak performansı hava eksilere düşmediği sürece tatmin edici sizin boyutlarda fiyatlar nasıldır bilmem de
 
Son düzenleme:

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
@Cenk o konuda çok haklısın zaten. Birebir aynı şeyi düşünüyoruz. Ama ağır kaşıntı tuttu G20'ye doğru gidiyorum. :D

Gelsin, fiyatları belli olsun (tabii ülkenin ekonomisi de rayına otursun), üstünden 1 sene geçsin, aksiyonları almaya başlasın ondan sonra alacağım. Dolayısıyla şimdi kış lastiği adına para harcamak istemiyorum. Zaten 4 ay kullanacağım. Hadi bilemedin 2019 - 2020 sezonunda da bir 4 ay daha kullanacağım.

@Toprak38 Roadstone bahsettiğimiz gibi Nexen üretimiymiş. Nexen yabana atılacak bir marka değil. Ha üst lige oynar mı? Bazı modelleri ile evet. Ama elbette ne bir Continental, ne bir Michelin, ne bir Goodyear değil. Bu açıdan bakınca savunulacak hiçbir tarafı yok. Aynen sizin düşünceniz gibi, 1 - 2 sezon idare etsin yeter. :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak

DuzboruDownpipe

Reis
Destekçi
Beta Programı
9 Eyl 2016
7,601
18,387
5,020
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Ts860 lar çok pahalı olunca 2016 23.hafta üretim tertemiz çıkma Michelin Alpin5 aldık yamasız,çatlaksız toplamda 700 tl ye geldi. 205/55/16 ebatlarında. O kadar para vermek istemiyorsanız iyi lastiklerin çıkmalarına bakın bence.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
@Cenk o konuda çok haklısın zaten. Birebir aynı şeyi düşünüyoruz. Ama ağır kaşıntı tuttu G20'ye doğru gidiyorum. :D

Gelsin, fiyatları belli olsun (tabii ülkenin ekonomisi de rayına otursun), üstünden 1 sene geçsin, aksiyonları almaya başlasın ondan sonra alacağım. Dolayısıyla şimdi kış lastiği adına para harcamak istemiyorum. Zaten 4 ay kullanacağım. Hadi bilemedin 2019 - 2020 sezonunda da bir 4 ay daha kullanacağım.
O zaman alacağın kış lastiğinin hava sıcaklığı +10-12 derecelerdeyken ıslak zeminde fren mesafesi ve yol tutuşu ne alemde ona göre tercih etmeye çalış hocam. 205 55 16 ebatta ben ucuz diye 5 sene w651 petlas kullandım. Güya sakin ve usturuplu gitmeme rağmen en az 3 defa aracı perte çıkarıyordum neredeyse. Kaç defa bahsettiğim sıcaklıklarda ıslak zeminde kaydım, yüzdüm hatırlamıyorum. Hani fazla masraf etmeyeyim, uygun yollu olsun derken araçta hasar meydana gelmesine sebebiyet verecek bir lastik almamaya çalış.
 

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Ts860 lar çok pahalı olunca 2016 23.hafta üretim tertemiz çıkma Michelin Alpin5 aldık yamasız,çatlaksız toplamda 700 tl ye geldi. 205/55/16 ebatlarında. O kadar para vermek istemiyorsanız iyi lastiklerin çıkmalarına bakın bence.
Doğru, bu da bir seçenek tabii. :) Birkaç bayiye uğrayayım bakalım. Düzgün çıkma olursa o şekilde de halledebilirim.

@Cenk Ya bi salın beni, ucuz lastik alacağım :D Şaka bir yana W651'lerin 7 ve üstü derecedeki hava sıcaklığında yolu tutmama eğilimi gösterdiğini senden de duymuş oldum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca ve Cenk

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
@Cenk Ya bi salın beni, ucuz lastik alacağım :D Şaka bir yana W651'lerin 7 ve üstü derecedeki hava sıcaklığında yolu tutmama eğilimi gösterdiğini senden de duymuş oldum.
Yani ben lastiğe illa çok para ver demiyorum tabii ki :D Ama bu işin elbet ortası var. Ortalama ayarda bir lastiğin fiyatı da ortalama olacaktır. O seni istediğin şekilde götürür. Temiz çıkma bulursan tabii o ayrı mevzu. Velhasıl demek istediğim tek şey, canını ve malını tehlikeye atacak bir lastik alma gerisi mühim değil :D
 

petrich

Profesör
7 Eyl 2016
536
880
1,820
İzmit
Marka
Mazda
Geçen seneye kadar Continental TS850'leri kullanıyordum. Lastikler 5. sezonuna girdi, görevlerini yerine getirdiler ve yasal sınıra gelmeden attım.

Bu sene TS860 alacaktım ancak Continental'in fiyat politikasındaki açgözlülüğü, daha önce ülkemiz için yaptıkları terbiyesizlikten sonra ben haddinden fazla soğudum markadan.

Beni esas soğutan şey fiyat politikaları doğrultusunda insanlara salak yerine koymaları. TV'de ulusal kanal farketmeksizin her reklam kuşağında, kendi internet sitelerinde 4 al 3 öde kampanyası var. İlla denk gelmişsinizdir. Ankara'da ne kadar Continental bayisi varsa hepsini aradım. Neymiş efendim, o kampanya liste fiyatları üzerinden geçerliymiş ve 205 55 16 ebatı için geçerli fiyat 651₺ imiş. Yani 4 al 3 öde bu fiyat üzerinden hesaplanıyormuş. O da 1953₺'ye geliyor. Ancak biz bayi(ler) olarak 450₺'ye(+-10₺, 20₺ değişkenlik göstermekle birlikte) satıyoruz ve 4 tane alırsanız 1.800₺'ye geliyor. Yani 153₺ kârınız oluyor diye cevaplar aldım. Artık insanı salak yerine koymak mı dersiniz? Ayaküstü adam silkmek mi dersiniz? Bilemem.

Durumu Continental Türkiye Pazarlama İletişim Müdürü Handan Gürsoy'a taşıdım. Cevap yok! Kampanya şartlarında "liste fiyatı üzerinden" diye bir ibare yok!

Oysaki Black Friday'de 2018 üretim TS860'ın fiyatı bir kaç yerde 374₺'ye kadar düştü! Bu fiyata satabilmeleri demek bu fiyata rağmen hala kâr edebiliyorlar demek. Markadan markaya değişiklik göstermek koşuluyla bayilerin lastiklerden elde ettikleri kâr lastik başına yaklaşık %20 - %30 civarıdır. Ancak bu kâr liste fiyatları üzerinden hesaplanmaz, piyasadaki genel geçer fiyatlar üzerinden hesaplanıyor. Yani TS860 üzerinden gideceksek ve bildiklerim yanlış değilse bu lastiklerin bayilere veriliş fiyatı tahminimce 330 ila 350₺ arası değişiyor. Üstüne kim, ne kadar geçirirse kâr kâr. 450₺'ye sattığı lastiği "abi bizde 430₺'den" alıyoruz diye ağlayarak anlatmalarına ayrı uyuz oluyorum zaten.

Yanlış bir bilgim varsa, hesaplarımda hatalarım varsa beni düzeltin lütfen.

Dün arkadaşımın otomobil ile (G30 520i) bir toplantı dönüşü yolda giderken motor çok sıcak uyarısı ardından en kısa sürede en az 200ml yağ ekleyin uyarısı aldık, aracı zorlamayalım diyerek sağa çektik ve BMW Acil Servis'i aradık (önemli bir şey yok, klasik olarak rodaj yağının azalması konusu, arkadaşta takip etmemiş). Gelen araç o anki konumumuza en yakın yetkili servisin BMW X1'i idi. Bende X1'e bakınırken gözüm lastiklere takıldı. Roadstone adında daha önce hiç duymadığım bir markanın bir modeli idi. Lastiğin diş derinliklerinin alışılmışın üstünde olduğunu (veya bana öyle geldi) ve Acil Servis aracında olduğunu görünce ister istemez daha da ilgimi çekti. Gelen formene sorduğumda Roadstone'un Nexen üretimi olduğunu (Güney Kore malı), 1998 yılından beri Avrupa'da ve Türkiye'de de satıldığını, kış koşullarında gayet yeterli performans sergilediğini öğrenebildim (elbette bir TS860 değildir).

Eve gelince internette yoğun bir şekilde araştırdım. Formenin anlattıkları tamamen doğru. Türk kullanıcısı çok yok fakat Avrupa sitelerinde hatrı sayılır oranda kullanıcısı var. Kullananların genel olarak ifade ettikleri şey şu; "araç limitlerde kullanılırsa" gayet iyi sonuçlar veren bir fiyat/performans lastiği. Kendi ebatlarım için uygun olan model Roadstone Winguard Eurovis Alpine WH1 (Avrupa'daki tam adı Winguard Snow'G olarak geçiyor). Fiyatı (1 adet) 249₺ (Roadstone Yetkili Satıcısı Michelin Polat Lastik - İstanbul'dan aldığım fiyat).

Açıkçası bende otomobili üst limitlerinde kullanmayan birisi olarak bir şans vermek istiyorum bu markaya. Sizce bu işe gireyim mi? Yoksa "maceraya gerek yok" mu dersiniz?

Nexen Winguard Snow'G wh2 lastikleri 2015 yılından beri kullanıyorum. Lastikçi tanıdığımızın tavsiyesiyle almıştım. Biraz yakıtı arttırması (0,5lt) dışında bir sıkıntı yaşatmadı. Gerektiğinde hatrı sayılır derecedeki karın, slush'ın gayet başarılıydı. Durursam kalırım dediğim yerlerde bile kalmayarak beni şaşırttı. Roadstone yerine direk Nexen Winguard Snow'G wh2 almanızı öneririm benim lastik ebatımda şuan fiyatı 284tl internette. Geçenlerde foruma @Cenk abinin attığı testlerde 6. sırada yer almış.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Nexen Winguard Snow'G wh2 lastikleri 2015 yılından beri kullanıyorum. Lastikçi tanıdığımızın tavsiyesiyle almıştım. Biraz yakıtı arttırması (0,5lt) dışında bir sıkıntı yaşatmadı. Gerektiğinde hatrı sayılır derecedeki karın, slush'ın gayet başarılıydı. Durursam kalırım dediğim yerlerde bile kalmayarak beni şaşırttı. Roadstone yerine direk Nexen Winguard Snow'G wh2 almanızı öneririm benim lastik ebatımda şuan fiyatı 284tl internette. Geçenlerde foruma @Cenk abinin attığı testlerde 6. sırada yer almış.
Arada bariz ölçüde fiyat farkı yoksa ve illa uygun bütçeli bir şeyler alınacaksa ben de Roadstone yerine Nexen alınması taraftarıyım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: petrich

petrich

Profesör
7 Eyl 2016
536
880
1,820
İzmit
Marka
Mazda
Arada bariz ölçüde fiyat farkı yoksa ve illa uygun bütçeli bir şeyler alınacaksa ben de Roadstone yerine Nexen alınması taraftarıyım.
2015 aralıkta sökme takma dahil 600 liraya gelmişti bana lastikler. Şuan tanesi 284 lira... Ülkeyi uçuruyolar harbiden :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,789
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
2015 aralıkta sökme takma dahil 600 liraya gelmişti bana lastikler. Şuan tanesi 284 lira... Ülkeyi uçuruyolar harbiden :)
Ee normal.. Ben daha 2017'de ts 860'ları aldığımda 1800 lira civarındaydı ki bu sene 2018 üretimler 2500 liraya geldi. Ciddi zam yediler. Zaten ben geçen kış zam yiyeceklerini bildiğim için acele ederek almıştım. Önümüzde ki yıl şuankinden de pahalı olacaklar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: petrich

cingoz debriyaj

Panpa
Destekçi
8 Eyl 2016
559
1,118
2,520
23
Marka
Zirai Traktör
Noyan Passat’a bu lastikten almıştı. İsterseniz iletişime geçip sorularınızı sorabilirsiniz.
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,179
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Noyan Passat’a bu lastikten almıştı. İsterseniz iletişime geçip sorularınızı sorabilirsiniz.
Galiba kardeşi Kağan'da kullanıyor. Geçen bi videosunda görmüştüm de kendinin mi abisinin mi hatırlamıyorum

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım