Disk ve Balata Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tevfik Bayram

Asfalt Kurutucu
17 Kas 2016
30
10
595
Arkadaşlar iyi forumlar. Piyasada fren setleri konusunda bir sürü marka var.Ferodo Valeo Bosch TRW Brembo bu markalardan hangisini ya da hangilerini tavsiye edersiniz? Kullanım deneyimleriniz nelerdir?
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Hepsi de kaliteli markalar. Toyota Corolla aracımda Ferodo fren diskleri ve TRW fren balataları, Opel Astra aracımda Bosch fren balatalarını, Skoda Fabia araçta da Valeo marka fren balatalarını deneyimledim. Ferodo'nun balatalarını deneyimleyemedim ama TRW ve Valeo balataların yapısı Bosch balataya göre daha yumuşak ve jantlar kısa sürede simsiyah kirleniyor yani çabuk aşınıp tekerin etrafına balata tozu saçıyor. Tabi bu durum frenlemenin kalitesini artırıyor. Bosch balataları da güzel fakat ses sorunu olduğu için (cızırtı sesi) henüz bitmemesine rağmen geçenlerde değiştirdim Apetech marka fren balatası taktım yaklaşık 3 aydır kullanıyorum bir sorun yok.

Corollanın frenleri bayağı kötüydü yani frenleri herhangi bir markayla da yenilesem 10 kat fazla performans verirdi sanırım ama Ferodo ve TRW den sonra sanki başka bir arabaya binmiş gibi hissetmiştim 1 sene boyunca da bu performansı devam etmişti sonra sattık arabayı.

Brembo hakkında bilgim var ama tecrübem yok. Zaten bu markaların hepsi bir çok otomobil firmasına orijinal parça üretimi yapmaktadır. Örneğin benim Astra aracımın fabrika çıkışı rot başı ve rot kolları TRW marka. Fren kalitesini sıralayacak olursam Valeo=TRW>Bosch fren disklerinde de Ferododan çok memnun kaldım. Hatta Ferodo ve Valeo'nun fren hidrolik sıvılarını da kullanıyorum.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
@sinan bey. İnstagramda fren disk ve balatalarınızı değiştirdiğinizi gördüm. Bende aynı durumdayım. Gitmiş olduğunuz özel servisin adını paylaşabilirmisin. Bostancıda 2 defa kazıklandım. Bu nedenle çok sıkıntı çekiyorum özel servis konusunda. :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve Cussler

gokhanatesoglu

Profesör
27 Eyl 2016
182
161
1,085
Ferodo gayet iyi bence yumusak ve hic ses yapmiyor daha once bosh kullanmistim insani deli ediyor suan 70 binde araba ve feredo balatam bitmedi 75 binde bakima girecem kulanim tarzim sehir ici ve disi yari yariya
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso ve Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım