Emniyet Kemeri Sayesinde Hayatta Kalan İnsanların Portreleri

Diaspolis

Panpa
Destekçi
Beta Programı
27 Ara 2017
2,557
1
5,978
4,270
Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır.
Alıntı
NZ Transport Agency için Clemenger BBDO tarafından hazırlanan Belted Survivor, gerçek trafik kazalarından emniyet kemeri sayesinde kurtulaninsanlar aracılığıyla farkındalık yaratıyor.
Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu.jpg

Trafik kazasında çocuklarını kaybedenleri hız yapan sürücülerle bir araya getiren Parents of Road Victims, kaza geçirmiş otomobil parçalarından yapılan akıllı telefon kılıfları ve kazalarda hayatlarını kaybetmiş gençleri dijital yaşlandırma tekniğiyle bugüne getiren It Can Wait gibi kampanyalar; sürücülerde yaşanmış olaylar aracılığıyla farkındalık yaratan efsane işlerdendi. Şimdi de benzer bir yaklaşımla hazırlanan Belted Survivor var karşımızda.

Belted Survivor, emniyet kemerinin önemini akıllara kazıyor

NZ Transport Agency (NZTA) için Clemenger BBDO tarafından hazırlanan kamptrafik kazalarından kurtulan 10 kişinin şok edici portreleriyle emniyet kemeri takmanın önemini vurguluyor. Amaç Yeni Zelanda’da trafik kazaları nedeniyle yaşanan can kayıplarının önüne geçmek. NZTA verilerine göre, emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmesi nedeniyle her yıl 90 kişinin hayatını kaybediyor. Bu ihmalin kurbanları da çoğunlukla kırsal kesimde yaşayan genç erkekler. Kampanyada portrelerine ve hikayelerine yer verilen erkekler ise emniyet kemeri sayesinde gerçek kazalardan kurtulanlar.

Belted Survivor için hazırlanan internet sitesinde bu insanların gerçek kaza hikayelerine tek tek göz atmak mümkün. Kimi 10 gün komada kaldıktan sonra kızının doğumundan bir gün önce gözlerini açmış. Kimi emniyet kemeri sayesinde aracının dışına savrulmaktan kurtulup ölümün kıyısından dönmüş. Emniyet kemeri sayesinde hayatta kalan site ziyaretçileri de isterlerse kendi hikayelerini burada paylaşabiliyor

Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_3.jpg


sddefault.jpg



Kazalardan kurtulan insanları, kazanın vücutlarında yarattığı izlerle birlikte görüyoruz fotoğraflarda. Yaralar, ezikler, morluklar kazanın hemen sonrasında yaşadıkları durumu canlandırıyor. Ayrıca her birini hayata bağlayan o emniyet kemerinin izi de var vücutlarında. Makyaj stüdyosu PROFX, vücuttaki tüm bu izleri kazanın ilk günlerindeki gibi canlandırmış.

Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_9.jpg
Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_8.jpg
Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_7.jpg
Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_6.jpg
Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_5.jpg


sddefault.jpg



sddefault.jpg



sddefault.jpg



Belted-Survivor_Clemenger-BBDO_Bigumgiu_10.jpg


Kaynak
 

tequila

Profesör
12 Kas 2017
1,452
841
1,920
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Diaspolis
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım