AÇIK Ford fiesta 2008 model yağ eksiktme hakkında...

ocetinkaya

Özgür çetinkaya
Takipçi
2 Nis 2024
4
5
20
36
İstanbul
Marka
Ford
Selamlar iyi forumlar,

2008 Ford fiesta aracım var. Yağ değişimi yaptıktan sonra yaklaşık 4000km kadar yağ takibi yaptım ama en ufak eksiltme olmadı. Daha sonra takibi bıraktıktan sonra 6bin km olduktan sonra tekrar baktım yaklaşık 2 kademe yağ çubuğunda eksilme meydana geldiğini fark ettim.



Herhangi bir ustaya götürdüm bakması için aracında yağ yakma yok turbo kısmında yağ sızıntısı var dedi. Turbocuya götür dedi. Turboyu 1 yıl önce bakım amacı ile götürüp içindeki parçayı değiştirmişlerdi. (Göbekte boşluk var diye)



Turbocu çok az boşluk var dedi ondan olmaz dedi fakat turbonun o kısımlara elimi sokunca bir avuç yağ geldi.



Sonuç olarak turbocu kürbürtörden yağ geliyor dedi motorcuya göster dedi. Araçtan anlamadığım için aşağı resim ekledim.

1712085338237.png


Turbocu baktı 1 ve 2 numaralı işaretlediğim yerde yağ vardı. 1 numaralı kısımda kağıt tutunca yağ sıçraması gibi sanki yağ damlamaları geliyor ve 1 numaralı kısımda sürekli buhar geliyor. Oradan gelen yağ egzosdan atılıyor dedi.

Olay bundan sonra başlıyor.

3 adet motorcuya gittim

1 usta neyi var dedim yukarıdaki olayı anlattım

"kürbürtör kapağı değişmesi lazım eğer (1 numaranın üstündeki yuvarlak yer içinde ) bir valf mi dedi bir şey var dedi o patlayabiliyor eğer ondan ise sorun geçer değil ise motor yaparım dedi.

2 usta

Ne alakası var kürbürtör ile dedi oradan yağ gelmez eksiltme onun ile alakalı olmaz dedi. Ama yağ geliyor dedim anlattım (Açıp bakmadı bile) Kardeşim sen illa ondan dersen ben değiştireyim parçanı al gel 1000tl işçilik alırım sorunun çözülmez ise benden bilme dedi. Oradan ayrıldım.

3. usta

Motor yağ kapağını açtı baktı yağ buharı biraz fazla ama yağdan olabilir dedi. Çubuktan da buhar çıkıyor ama normal dedi.

1 ve 2 numaralı kısmı anlattım normal bunlar olması gereken bu dedi. Araç eski 6bin km de yaklaşık 0,5 litre yağ eksilmesi normal dedi. Egzosa baktı 2 3 dk 2500 devirde duman gelmiyor dedi. Yağ yaksa ortalık beyaz dumandan geçilmez dedi. Kaliteli yağ koy sürmeye devam et dedi.
Kafam allak bullak oldu.

Sizce hangi usta doğruyu söylüyor?
 

Ekli dosyalar

  • 1712085284684.png
    1712085284684.png
    344.1 KB · Görüntüleme: 0
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım