Golf 1.6 Tdi Motor Temizliği

ffsahin

Asfalt Kurutucu
12 Ocak 2019
45
94
635
Bu yaz yaptığım motor temizliğini sizlerle paylaşmak istedim. Detailing forumundaki konumdan direk alıntıdır.
Bugün vakit bulunca motora el atmaya karar verdim. Bol bol fotoğraf çektim. Eksik yada atladığım yerler var fotoğrafları incelerken farkettim ama ben sonuçtan memnun kaldım. Öncelikle arabamız 16.000 km de motoru daha önce temizlenmedi. Sadece 15.000 bakımında serviste bezle silmişler sanırım oda zaten pek fayda etmemiş. Temizlik başlamadan önceki hali şu şekilde.





Su ve kimyasallarla temizlik yapmadan önce çeşitli boy ve ölçülerde boya fırçası kullanarak yapışmış olan tozları yumuşattım. Bu tozları süpürge ile çekmek daha iyi olabilirdi ama elimde ince uç olmadığından hava üfleme makinesi(bunun özel bir adı var mı acaba :D ) ile motordan uzaklaştırdım.Tozlardan kurtulduktan sonra motorumuz şu halde.

Yıkamaya kaputun iç kısmından başladım. Bunun için motoru büyük bir çöp poşeti ile maskeledim. Böylece hem kaputun iç kısmını foam lance ile köpükleyebildim hemde basınçlı suyla durulama yapabildim. Ayrıca ordaki kirlerde motora akmamış oldu. Foam lance için hazırda vp combo2 ve prill karışımı vardı. Buna birazda ceviz v2 ekledim ve köpükledim. Biraz bekleyip basınçlı su ile durulama yaptım. Bundan sonra hem kaputta hemde motorda detaylı temizlik için 1:7,5 oranında sulandırılmış meg super degreaser ve jantlarda kullandığım valet pro fırçayı kullandım.Motoru durulamak için kesinlikle basınçlı su kullanmadım sadece bahçe hortumunu çok az açarak durulama yaptım. Kaputun içindeki yalıtım malzemesinide bol bol suladığım için öyle bırakmamak adına söküp halı yıkama makinesi ile suyunu çektim.






Ve sıra geldi kurulama ,koruma ve parlatma kısmına. Bence su ile motor temizliğinin en önemli kısmı kurutma. Tozları uzaklaştırmak için kullandığım alet motoru kurulamak içinde biçilmiş kaftan . Bezle rahat alabileceğim yerlerde fazlalık suyu bezle aldım kalan her yerde özellikle soketlerde hassas olabileceğini düşündüğüm yerlerde bu aletle kurulama yaptım. Koruma ve parlatma için tercihim valet pro classic protectant oldu. Çok parlak sevmediğim için 1:1 oranında sulandırdım.Sprey ile her yere uyguladım. 3-4 dakika bekledikten sonra sünger yardımıyla tüm plastik yüzeylerden geçtim.Yine 3-4 dakika bekledikten sonra yüzeydeki fazla ürünü almak adına mf bezle tüm yüzeyi sildim. Son olarak boyalı yüzeylere bsd uygulayıp işimi bitirdim. İlk fotoğraf protectant uygulamadan önceki hali.








 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım