KAPALI Hyundai i20 1.2 team nasıldır

Muratagbas

Düz Yol Gazcısı
14 Kas 2018
15
3
145
Merhabalar
İlk arabamı almayı düşünüyorum daha önce 30 bin TL ye araba diye konu açmıştım. Bayadır araştırıyorum ve edindiğim kanı hyundai oldu. Genelde hyundai kullanıcıları arabalarından memnun oluyor. Hyundai getz ve hyundai i20 1.2 team modeli arasında gidip geliyorum. İ20 yi tasarım olarak tabiki daha çok beğeniyorum. Sizce hangisi daha uzun yıllar gider ve hangisinin ikinci eli daha iyidir. Aradığım şey arıza çıkarmaması uzun yıllar boyunca, yakıt ve yedek parça olarak olarak mutlu etmesi. Siz olsaydınız 30 bin TL bütçeniz olsaydı hangisine yatırırdınız
@bt
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Mesajı buraya alıntılayayım. i20, Getz'in bir gömlek geliştirilmişi. Arabanın güvenliğe zeval getirecek bariz bir zayıflığı kalmamıştı. Yani Getz'in aniden kopabilen arkası ve zayıf frenleri bunda toparlanmıştır. Ama beklenti Polo Fiesta seviyesi olursa tabii ki memnun etmez. Ne gibi? Mesela debriyajı sınıfının zirvesinde gösterilen bu iki arabaya göre serttir. İç mekan plastikleri kalitesiz durur (aşırı dayanıklıdır o ayrı ama çoğu kimse buna bakmıyor:)), yol tutuş sorunu olmasa da direksiyonu aşırı hissizdir. Yalıtımı ve konforu vasattır. Motor hacmi 1.2 değilse diğer versiyonlar yüksek ağırlık nedeniyle sınıf ortalamalarına göre fazla yakmaya meyillidir.
Tüm bunların karşılığında arabayı adı çıkmış Hyundai algısıyla alanların yüzünü fazlasıyla güldürür çünkü onlar ayağı yerden kessin der, klima hidrolik direksiyon bonustur, e güvenlik meselesini de halletmiş hyundai, sizin de dediğiniz gibi sorunsuzluk konusunda gayet iyi bir araba. Bu yüzden Hyundai ve Kia, bütçe düşük olduğu zaman mutlaka değerlendirmeye alınması gereken markalardır.

İlan özeline gelirsek, 5 kazada 7000₺ tramer kaydına hiç takılmayın. İstanbul'da böyle kazalar çok normal. Sadece 2904₺ lik hasarı nereden almış onu öğrenin. Bagaj kapağı filan değiştiyse tamponla birlikte o maliyet normaldir ama burundan veya çaprazdan girip bu maliyete onarıldıysa ön düzeninde veya aktarma elemanlarında sekte kalmış olabilir.
Yalnız beklentilerinizle lpg, sorunsuzluk konusunda çakışıyor. Şunu hatırlatmak gerekir: lpg'ye uyumlu motor diye bir şey yoktur, lpg'ye dayanabilen motor vardır. Yani her halükarda motorda da yorgunluğa sebep olur, çevresinde yayılan ısıdan etkilenecek hortumlar, borular vs.lerde de yorgunluğa neden olur, hatta hava&yakıt karışımında da küçük değişikliklere sebep olacağından bir süre sonra akışmetre vb. sensörlerde de zamanla soruna neden olabilir. Motorun supapları, silindirleri, üst kapak contası, bobini dayanıyor diye zorlanmadığı anlamına gelmez.

Şimdi i20 piyasasına baktım da, 30k bütçe civarlarında sahibini üzmeyecek araba yok gibi bir şey. Makul hasarlı olup temiz gözükenleri ortalama 38-40 civarlarında.
Kendime alacak olsam gidip bakarım diyebileceğim çok az ilan var. Mümkünse satıcıdan servis kayıtlarını ve kaza fotoğraflarını isteyip, iyi bir ekspertize sokarak alınabilecek 1-2 aracı atayım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nden-degisensiz-2010-i20-team-629183723/detay
Şahsen diğer hoşafı çıkmış i20'lere bakacağıma aşağıdaki gibi Getz'lere bakarım daha iyi diye düşünürüm. Daha sonra el bollaşınca üst modellere geçilir.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...e-ikinci-sahbinden-temiz-getz-627390310/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...li-ilk-sahibnden-2008-cikisli-629121673/detay
 
  • Beğeni
Tepkiler: ahmet.kocak

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Merhaba yorumunuz ve detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizce en boş modeli olan team için bu para değerimi yoksa getz e mi yönelmeliyim

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-satilik-temiz-627974655/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-94-binde-i20-troy-takas-olur-624551784/detay
Model yılı ve makul km'ler nedeniyle fiyatlar bu kadar yükseliyor. En başta konuştuğumuz sorunsuzluk mevzularının temelini oluşturan etkenler bunlar. :) Ben size 15 yıllık araba da öneririm ama aynı zamanda bütçenizden kenara 5000₺ ayırıp alır almaz kapsamlı bir masraf yapmanızı da öneririm. En azından 5 sene önce ben öyle yapmıştım, hala aynı arabaya biniyorum :)
Beylikdüzü'ndeki siyah araba güzel duruyor. Tabii kaporta açıklıklarına dair kusurlar siyah renkte çok zor gözükür. Yine bir ekspertiz ister. O fiyatlara çıkabilirseniz ver ekspertiz raporları temiz çıkarsa araba alınası.
Beyaz K.çekmece arabasını ben de gördüm ama pek içime sinmedi. Sanki kazalardan sonra özensiz onarılmış gibi geldi bana. Başta sağ ön çamurluğun çevresindeki kaporta açıklıkları ve arka tampon-çamurluk ton farkı, sonradan özensiz boyanıp o boyası da dökülmüş ön tampon filan pek içime sindirmedi arabayı. Yine de siz bilirsiniz, gidip canlı gözle bakın, ekspertize sokturun. Belki reelde siyah olandan daha temizdir. :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Muratagbas

Muratagbas

Düz Yol Gazcısı
14 Kas 2018
15
3
145
Keşke Bi imkanımız olsada beraber gidebilsek gözüm kapalı onaylayacağınız arabayı alırdım heralde tekrar teşekkür ederim
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Keşke Bi imkanımız olsada beraber gidebilsek gözüm kapalı onaylayacağınız arabayı alırdım heralde tekrar teşekkür ederim
Rica ederim. Araba airbag kontrolü de yapılan bir ekspertize girmeden hayatta onaylamam :D Gözümden bir detayı kaçar, aslında karteri deliktir haberim yoktur filan... Büyük vebalin altına girmiş olurum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Muratagbas
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım