Insignia A2 için Ate Yerine Fren Balatası

HaniBanaDemiş

Rıfat
Profesör
2 Şub 2021
208
151
1,085
38
İstanbul
Marka
Opel
Aracımda pandemi öncesinden beri Ate disk ve balata kullanıyorum. Ciddi anlamda balata diski ısırıyor ve çok memnunum. Orjinal GM haricinde memnun kaldığım tek ürün bunlar oldu. Ancak Ate ithalatında sorun var, ürün getirilmiyor. İthalatçıya ulaştım benim için getirtmeyi kabul etti ama TSE ücreti dedikleri bir tutarla beraber bir takım ön-arka balata 10 bin liraları buluyor. Bu yüzden yurtiçinde kolay bulunan markalara yönelmek istiyorum.

Üzerindeki disklerin hala 1 tornalık hakkı var. Arka balata bitti diye tornalamadan geçici olarak Ayd marka taktım, feci ötüyor. Düzgün kaliteli bir takım balata alıp son torna hakkımı kullanmaya niyetliyim. Bunlar bitince zaten tamamen yeni disk-balataya geçerim. GM uzun süre kullandım, iyi ve pahalıydı. Şimdi servislerde Eurorepar kullanmaya başlamışlar, daha uygun fiyatlıymış ama kalitesini denemedim. Önceden kullandığım orjinalin üçte birine satılan ürünler hep üçte biri kadar fayda verdi. Tek bakımda değiştirdiğim balatalarım, 2 bakımda değiştirdiğim disklerim oldu 😅 O yüzden ucuzdan ziyade bulunurluğu olan kaliteli ürün arıyorum.

İnşallah derdimi anlatabilmişimdir. Bilmeyenler için aracım Opel Insignia. 170 beygir gücünde, yaklaşık 1600 kilo ağırlığında, ve 18 inç jantlara sahip olduğu için rastgele ürün kullanamıyorum. Önerilerinize açığım :)
 

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,717
3
9,653
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Balata biraz şans işi aslında , örneğin kimi kullanıcıda Bosch/Trw vs. ötme yapmayıp güzel iş yaparken kimisi de tam aksine üzerine para verseniz aracına takmaz hale geliyor , opel serviste biz İCER (İspanyol) marka kullanıyorduk geri dönüşte olmuyordu dilerseniz bir araştırın.
 
  • Beğeni
Tepkiler: HaniBanaDemiş
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım