HABER Küçük sınıfın beklenen üyesi; Hyundai i20 N

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Fiesta ST, Polo GTI gibi dişli rakiplerin olduğu küçük hot hatchler sınıfı, yeni bir üye kazanmaya hazırlanıyor. Hyundai i20 N için marka çalışmalarına başladı.

Koreli otomobil üreticisi, i20’nin daha hızlı bir versiyonu olan Hyundai i20 N için hazırlıklarına başladı. i30 N ile yakalanan başarıyı i20’de de sürdürmek isteyen marka, yaşanan geciklemere rağmen N modellerinden vazgeçmiyor. İlk planlandığında 2018 yılında çıkışını yapması beklenen i20 N için beklenen çıkış tarihi ise 2020.

hyundai-i20-restyling.jpg


i20 N’nin rakipleri ise oldukça dişli. Kullancılara kendini kanıtlamış olan Fiesta ST, Polo GTI gibi modeller karşısında i20 N nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyoruz. Normal versiyonuna göre alçaltılmış ve sertleştirilmiş süspansiyonlar, daha büyük frenler ve farklı tamponlar neredeyse kesin diyebileceğimiz değişiklikler arasında. Kaputun altında ise 1.6 litrelik T-GDI dört silindirli ünitenin kullanılması bekleniyor. Hyundai Tucson’a da güç veren turboşarjlı motor, araç için 174 beygir güç üretiyor. Hyundai, i20 N yüzünü 2020 yılında göstericek ancak Tuscon için planlanan N versiyonu adına kesin bir tarih yok. Markanın ilk N imzalı SUV’u olacak yeni modelinen az 300 beygir üretmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir​



Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım