AÇIK Kia Sephia 1994 Isınınca çalışmıyor, distribütör soketi söküp takınca düzeliyor

keremslpci

Kerem SALEPCİ
Takipçi
19 Mar 2023
1
0
10
21
Ankara
Marka
Kia
Merhaba, Kia Sephia 1994 1.5 gtx aracım soğukken çalışmasında hiç problem yok fakat ısınınca çalışmıyor. Mesela yolda giderken markette stop edince geri çalıştıramıyoruz. Yeni bir şey farkettik marşa basarken distribütör soketini çıkartıp takınca çalışıyor fakat bunu marşa basıyorken yapmak lazım. kesinlikle çalışmıyorken soketi söküp takınca hemen marş alıyor. Usta distribütör ısındığı için yapıyor dedi distribütör değiştirdik fakat hala aynı durumda. Sokette temassızlık olabilir diye soketi de değiştirdik fakat sorunu bir türlü çözemedik. Fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Soketin resmini ekliyorum;
1679238790025.jpeg
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,022
7
51,356
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Daha modern olan aracımda krank devir sensörü nedeniyle aynı sorun yaşanabiliyor. Fakat distribütörlü arabaya eğilmeyeli uzun zaman oldu...
Bir de benzin geri dönüş valfine baktırın. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
 

UCY

Profesör
29 Kas 2019
268
869
2,195
İstanbul
Marka
Fiat
araç motorunu tam bilmiyorum ama tahminen şunlar olabilir;
1)Distribütör'e elektrik akımını veren bobin arızalı olabilir, aynı zamanda bobin kablosu arızalı olabilir(temassızlık gibi).
Distribütörün içindeki bakır iletkenlerden düşmüş olanlar olabilir, yine aynı uçlar oksit yapmış olabilir.
2)Genelde ısındıktan sonra çalışmama gibi problemlerin %90 ı krank sensöründen çıkar. Isınınca krank hareketini göremeyen sensör otomatikmen ateşleme de yapmayacağı için araç çalışmaz.
3)Araçta var ise lpg gaz kesicileri anahtarı açamıyor olabilir; motora yakıt gitmediğinden marş basar araç yine çalışmaz.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım