Konu Dışı: Telefon Seçimi

S7 ile devam mı edeyim? S8'e mi terfi edeyim? Yoksa Flagship Killer olan One Plus 5 mi alayım?


  • Kullanılan toplam oy
    51
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Efendim herkese merhabalar. Geçen gün babamla otururken bir arkadaşının Amerika'ya gittiğini ve bana istersem oradan S8 veya OnePlus 5 getirebileceğini söyledi. Bunu duyuncaa.....

İlk olarak iki telefonun tasarımlarını karşılaştırdım ve bu konuda "sonsuz ekran" sayesinde S8 açık ara öne geçti. One Plus 5 ise çift kamerasının ve anten çizgilerinin konumlandırması yüzünden İphone 7+'a çok benziyor ve çevreden %1500 gelecek olan "bu ney la sahte İphone mu aldın?" gibi geri dönüşler almak beni sinirlendirecektir telefonun özelliklerini söyleyince de bişey anlamayacakları için "yav he he" diyecekleri için ben daha da fazla sinirlenecem. Tabi teknolojiden anlayan adam gibi adamlar böyle bir cümle kurmayacaktırlar ama ülkemizde bu insanlar maalesef ki oldukça az sayıdalar. Kısacası bu konuda eğer OP5 alırsam tasarım konusunda gelecek yorumlar için kendimi hazırlamam gerekecek. Bana kalırsa tasarımı bir S8 değil ama gayet sade ve hoş duruyor.

Kutu içeriği konusuna gelirsek S8 yine OP5'in önüne geçiyor fakat benim için bu geçerli değil. Nasıl mı? hemen anlatayım S8'in kutusundan 1 adet AKG marka kulaklık ve bu kulaklık baya iyi bir kulak çıkıyor OP5'in kutusundan ise maalesef adaptör ve kablo hariç başka hiçbir şey çıkmıyor gerçi hoş ben zaten hali hazırda kullandığım S7'de de Samsung'un kulaklığı yerine geçenlerde burda da konusunu açtığım Bose marka bir kualklık kullanıyorum yani benim için otomatikman kutu içeriği bir sorun olmaktan çıkıyor. Ayrıca yapılan testlere göre kulaklıkla dinlediğiniz zaman One Plus 5, S8'den açık ara çok daha berrak ve güçlü bir ses çıkışına sahip olduğu gözlemleniyor.

Dayanıklılık konusunda gelirsek işte burada işler karışıyor. Öncelikle soyulmalardan başlamak istiyorum. S8'in aynı S7'de olduğu gibi parmak izi okuyucusu soyulmaya çok müsait bir malzemeden yapılmış fakat OP5'in parmak izi okuyucusu camdan yapılmış. Parmak izi okuyucusunu sık kullanan biri olduğum için ve şu anda kullandığım S7'nin parmak izi okuyucusunun yavaş yavaş soyulmaya yüz tuttuğunu gördüğüm için S8 bu konuda benim kafamda "acaba?" dedirttiriyor. Kavisli camlar ve cam arka panel yüzünden S8 dayanıklılık konusunda pek iyi değil ayrıca kırılan camlar oldukça pahalı olduğu için kısmende olsa bu konuda "benden uzak Allah'a yakın" dememe sebep oluyor. OnePlus 5 tamamen metal olduğu için ve camının S8'e göre daha düz olmasından dolayı dayanıklılık konusunda eli çok daha güçlü. Peki OnePlus bu konuda hiç dezavantaja sahip değil mi? sahip olmaz mı? olur tabii ki de mesela S8'de IP68 sertifikası bulunurken yani toza ve suya dayanıklılık onayına sahipken OnePlus 5 böyle bir sertifikaya sahip değil gerçi OnePlus One'da böyle bir sertifikaya sahip değildi ama ne sudan ne tozdan etkileniyordu. Bide telefonu denize sokacak değiliz yani biçıtır daha dikkatli oluruz zaten S8'de de kesin geçirmeyecek diye bir kaide yok sadece dayanıklı deniyor. Kısacası bu disiplinde OnePlus 5 benim için kilometrelerce önde.

Kullanışlılık olarak iki telefonda ne iyi ne kötü fakat S8'in parmak izi okuyucusu arkasında bulunduğu için parmak izi sensörüne parmağınızı okutmak için sensörü denk getirmeye çalışırken ister istemez arka kamerayı da parmaklıyorsunuz ve kamerayı acilen kullanmanız gerektiğinde yağlı ve pis bir lens sizleri karşılıyor ve durup onu temizlemek bence angarya ve sinir edici bir durum. One Plus ise kasa/ekran boyutu olarak S8'in gerisinde kalıyor ve daha büyük telefonu elinizde tutmanızı sağlıyor gerçi hoş One Plus One kullandıktan sonra 5.1 inç boyutunda olan S7'ye pek alışamamıştım ve elim daha büyük bir telefon isteyip duruyordu, duruyor. Bu arada Emaar'da açılan Samsung yetkilileriyle aramda ufak çaplı bir diyalog geçti. Bu diyologda telefonun parmak izi tarayıcısının konumunun fevkalade kötü bir yerde olduğunu ve günlük kullanım kolaylığını baltaladığını söyledim yetkili ise bana dönüp "iris tarayıcı" sistemini kullanmamı söyledi ben ise iris tarayıcı sistemini kullanmayı sevmediğimi söyledim ve geçtim. Özetle kullanışlılık konusunda iki telefonda kafa kafaya ama öznel olarak OnePlus 5 benim için bir tık daha önde.

Kalite. Burada S8 ve OnePlus 5 farklı materyaller ile başa baş duruyorlar. İzlediğim videolara göre OP5 tamamen metal olduğu için oldukça kaliteli hissettiriyormuş aynı zamanda "alert slider" tuşu bile aklımı çelmesine yetiyor fakat S8'in de eli armut toplamıyor. Kavisli camlar ve insanın baktıkça bakası gelen grimsi rengi gerçekten oldukça kaliteli görünmesine sebep oluyor. Ankette de yazdığım gibi kalite/tasarım ikilidinin muhteşem birleşimiyle S8 oldukça dikkat çekiyor. Bu konuda da benim için net bir kazanan yok ama S8 beni bi çıtır daha mutlu edecek gibi duruyor tabii her güzelin bir kusuru var onlarda camlar ve incelik. S8 konusunda bunlar beni oldukça korkutan detaylar.

Donanımlar kısmında RAM farkı arayı oldukça açıyor. İki telefonda Snapdragon 835 işlemciye sahip ve bildiğiniz üzere SD835 telefon piyasasında ki en güncel çipset olarak karşımıza çıkıyor. Depolama olarak S8 64GB hafıza ve MicroSD kart girişi ile gelirken OnePlus 5 sabit 128GB hafıza ile boy gösteriyor. RAM kısmında ise OnePlus 5 8GB ile neredeyse GTA5 kaldıracak seviyeye gelirken S8 maalesef 4GB ile yetiniyor. Kamera konusunda ise OnePlus 5 çift kamerası ile öne çıkıyor fakat OIS'e sahip olmaması onun yerine EIS sistemine sahip olması beni biraz endişelendiriyor. Ön kameraya bakarsak karşımıza 16MP'lik bir makine bizleri karşılıyor. S8'e bakarsak arkada 12MP f/1.7 diyafram açıklığına sahip, OIS sistemli bir kameraya sahipken önde 8MP'lik f1.7 diyafram açıklığına bir sistem bulunuyor. İzlediğim kamera karşılaştırmalarına göre EIS sistemine rağmen 1080p çekim yaparken iki telefonda başa baş fakat 2K çekmeye başladığınızda S8 yürüyor gidiyor gerçi ben 2K çekim yapacak biri değilim ondan dolayı bu durum beni pek etkilemiyor. Ön kamera konusunda ise başa başlar ama OP5 bir çıtır daha geniş bir görüntü sunuyor. Multi-Tasking gibi durumlarda zaten parmağını bile kıpırdatmadan OnePlus 5, S8'e tokadı basıyor diyebiliriz. Yani tasarım konusunda geri kalan OP5 işlemci ve kamera gibi alanlarda S8'e karşı rahatlıkla üstünlük kurabiliyor.

Gelelim fasülyenin faydalarınaaaaa... Efendim OnePlus 5 128GB hafıza ve 8GB RAM ile 549 dolara satılırken S8 64GB hafıza ve 4GB RAM ek olarak da ben burdayım diyen bir tasarım ile 625 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. TL'ye çevirirsek OnePlus 5 2000TL barajının bir tık altında kalırken (1950TL), S8 2200 TL civarına geliyor.

Öncelikle "Money Talks" diyerek bu paragrafa başlamak istiyorum zira şu anda kullandığım S7 bana geçen sene bu zamanlarda yaklaşık 2500TL'e gelmişti ve Türkiye'den alınmıştı bu sebeple garantisi vardı ve kafam bu konuda rahattı gel gelelim kronik sıkıntısı olan parmak izi okuyucusu soyulmaya başlaıonca garantiye başvurdum fakat reddedildim ve "kullanıcı hatası" dendi. Bundan dolayı artık Türkiye'den Samsung almaktan kesinlikle vazgeçtim çünkü daha öncede başıma geldiği gibi hiçbir şekilde kullanıcı dostu değiller. Bu konuda Apple'ı tebrik etmek istiyorum çünkü Apple Watch'ların kordonlarında oluşan ufak bir soyulmadan dolayı komple saati bile değiştirebiliyorlar. Şimdi ben kendi telefonumu 1700TL civarına satacam gibi duruyor ve ikinci elde klasik Smasung olarak muazzam bir değer kaybı karşımıza çıkıyor. Bu arada bir önceki telefonum olan OnePlus One bana 750TL'ye mal olmuş ve 1.5 yıl kullandıktan sonra çıtır hasarlarıyla birlikte 550TL'ye satmıştık tabi sattığımız kişi 6 7 ay sonra benim telefonu sahibinden de 750TL'ye satıyordu tahminimce 700 liraya anlaştı ve sattı gördüğünüz gibi OnePlus konusunda herhangi bir değer kaybı olmuyor ama Samasung cephesinde korkunç bir değer kaybı oluşuyor bundan dolayı OnePlus bence 1 puan daha kazanıyor. Servis konusunda ise OnePlus biraz riskli bir telefon farkındayım ama OnePlus One kullanırken başıma herhangi bir ekran çatlaması patlaması gelmedi ayrıca yapılan testlere göre OnePlus 5 oldukça sağlam duruyor yani bu ndurum benim için herhangi bir eksi teşkil etmiyor.

Sizce ne yapmalıyım? bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden bu kadar uzun bir yazıyı okuyup bana yardımcı olduğunuz için minnettarım :).
https://www.youtube.com/watch?v=1KBsU3NTddI
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Ben farkli acidan bakacagim. Elindeki telefonu gordum resim kalitesi ekran vs test ettik senle.katlanir ekran teknolojisine sahip telefonlar gelmedigi surece degistirmenin pek manasi yok bence
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Ben farkli acidan bakacagim. Elindeki telefonu gordum resim kalitesi ekran vs test ettik senle.katlanir ekran teknolojisine sahip telefonlar gelmedigi surece degistirmenin pek manasi yok bence
Evet bir bakıma haklısın S7 hala çok iyi bir telefon. Benimde içimden de S7'yi biraz daha kullanmak geçiyor ama bir yanımda üzerine az daha ekleyip OnePlus5 almak istiyor. Valla bilemedim ne yapsam ki?
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Sailor

BekleGeliyorum

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
28
81
635
Tüm yazıyı okumadım ama tam bu aralar bende yeni telefon bakıyorum kafam iyice karıştı. S8 ve S8+ bence alınmaması gereken telefonlar parmak izi okuyucu aşırı saçma bir yerde ulaşması çok zor. İris tarayıcı vs çok kullanışlı gelmiyor bana belli açıda tutmayınca zaten çalışmıyor doğal olarak. Ekran 16:9 olmadığı için videolarda ve çoğu oyunda kenarlardan siyah bantlar kalıyor. Ekrana yayma seçeneğin var ama o zamanda görüntü kaybı oluyor. Altyazılı içeriklerde sıkıntı olur gibi.
Oneplus 5 en iyi kamera bizde olacak diye çıktılar kamerada ois yok onun yerine eis var ama yinede kameralar gayet iyi duruyor videolarda. Iphone benzeme konusuna çok takılma kılıf takacaksın oneplus'ın kendi kılıfları çok hoş. 8gb ramli versiyon kayıtla 2050 liraya gelir o paraya o donanımda rakibi yok. Mi6 var ama ona kanım bir türlü ısınmadı :d
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Tüm yazıyı okumadım ama tam bu aralar bende yeni telefon bakıyorum kafam iyice karıştı. S8 ve S8+ bence alınmaması gereken telefonlar parmak izi okuyucu aşırı saçma bir yerde ulaşması çok zor. İris tarayıcı vs çok kullanışlı gelmiyor bana belli açıda tutmayınca zaten çalışmıyor doğal olarak. Ekran 16:9 olmadığı için videolarda ve çoğu oyunda kenarlardan siyah bantlar kalıyor. Ekrana yayma seçeneğin var ama o zamanda görüntü kaybı oluyor. Altyazılı içeriklerde sıkıntı olur gibi.
Oneplus 5 en iyi kamera bizde olacak diye çıktılar kamerada ois yok onun yerine eis var ama yinede kameralar gayet iyi duruyor videolarda. Iphone benzeme konusuna çok takılma zaten kılıf takacaksın oneplus'ın kendi kılıfları çok hoş zaten. 8gb ramli versiyon kayıt daih 2050 liraya gelir o paraya o donanımda rakibi yok. Mi6 var ama ona kanım bir türlü ısınmadı :d
Aynen kayıt ücretini ben vermeyecek o yüzden onu dahil etmedim. Valla güzel telefon ama bilemedim yani alıp almamak konusunda çok arada kaldım.
 

BekleGeliyorum

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
28
81
635
Aynen kayıt ücretini ben vermeyecek o yüzden onu dahil etmedim. Valla güzel telefon ama bilemedim yani alıp almamak konusunda çok arada kaldım.
Op5 güzel telefon ama garanti olmayacak say birde op3 lerde farklı versiyonlar vardı bazısı bizim 4g bantlarını tam desteklemiyordu. Bu sefer tek versiyon olacak galiba o sorun olur mu bilemiyorum. 5.5" civarı iyi kameralı parmak izi vs hızlı huawei p10 plus bakılabilir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Op5 güzel telefon ama garanti olmayacak say birde op3 lerde farklı versiyonlar vardı bazısı bizim 4g bantlarını tam desteklemiyordu. Bu sefer tek versiyon olacak galiba o sorun olur mu bilemiyorum. 5.5" civarı iyi kameralı parmak izi vs hızlı huawei p10 plus bakılabilir.
Yok bu sefer tek global versiyon olacakmış. Garanti mevzusu falan benim için sıkıntı değil o problemleri çoktan aştım. Huawei'nin tasarımı hiç hoşuma gitmedi valla.
 

BekleGeliyorum

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
28
81
635
Yok bu sefer tek global versiyon olacakmış. Garanti mevzusu falan benim için sıkıntı değil o problemleri çoktan aştım. Huawei'nin tasarımı hiç hoşuma gitmedi valla.
s7 kullanıyorsan hiç alma derim s6 bile kullansan üstüne çok bir şey koymaz ekran boyutu dışında.
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Bosuna masraf cikarma basina parayi kenara at ehliyet alinca ufak citir bisi alirsin
Doğru diyorsun gerçi bide Irlanda'ya gidecem şimdi orda da para lazım olacak bayramda gelenleri euro ya çevirip orda harcarım ama S7'nin üstüne ortalama 300 lira ekleyecem gibi duruyor ve işin açığı böylesine manyak bir telefon için ekleyeceğim para bana pek fazla gelmiyor
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,015
7
51,341
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Diyeceğim şudur. Telefonu masaya koyup konuşturmak için alma, kendin konuşmak için al. İşini görüyorsa, performansı yüzünü güldürüyorsa ötesine bakma. Çakma ayfon diye dalga geçen akılsızlarla da sohbeti kesersen bunun sana yeni telefondan daha çok faydası olur. :)

Samsung modellerine pek hakim değilim ama bildiğim kadarıyla sahip olduğun S7 gayet iyi telefon. Kamerasında sarsıntı önleyici gibi ekstraları da var diye biliyorum. Memnunsan hiç model yükseltmeye bakma. İşini görmez hale gelene kadar devam et. Zaten günümüzde bir telefonun ekonomik ömrü maksimum 3 yıl oluyor. Ekonomik ömrünü doldurduğunda o zaman yenisine bakarsın.
 

Cagdas Cag

Panpa
Destekçi
10 Şub 2017
2,840
6,727
4,520
Marka
Audi
Evet bir bakıma haklısın S7 hala çok iyi bir telefon. Benimde içimden de S7'yi biraz daha kullanmak geçiyor ama bir yanımda üzerine az daha ekleyip OnePlus5 almak istiyor. Valla bilemedim ne yapsam ki?
S7 varsa elinde sakın yeni telefon alma. Boşuna para harcamak olur. Benim görüşüm gereksiz olduğu yönünde.
 

Melih Eksi

Profesör
9 Eyl 2016
154
109
1,085
Masaya koydugumda kendini belli etsin amacım yok sadece millet "X" telefon cakmasi demesin yani tasarımı özgün olsun yeter.
Tasarım özgün olmasını istiyorsan tekrar iPhone tavsiye ediyorum ama renkler ve zevkler tartışılmaz. S8 de alsan 1 sene sonra güncelleme desteği bitecek
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Tasarım özgün olmasını istiyorsan tekrar iPhone tavsiye ediyorum ama renkler ve zevkler tartışılmaz. S8 de alsan 1 sene sonra güncelleme desteği bitecek
Oysa OnePlus satışa çıkardığı bütün telefonlarına 2 yıl güncelleme garantisi veriyor ve açıkçası bu benim için büyük bir artı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım