Lastik Numaralandırması

Mugzy

Düz Yol Gazcısı
29 Ağu 2018
7
11
145
Ankara
Selamlar herkese. Kışlık lastiklerimin takılması esnasında sökülen yazlıkların yanaklarına numara yazılmıştı. Şimdi tekrar yazlıkları taktırırken rotasyon yaptırmak istiyorum. Lastiklere verilen numaralarda genel geçer bir kural var mıdır? 1 numara ön sol gibi...
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,651
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Lastiklere numara verilmesi genellikle lastik basınç sensörlü araçlar için uygulanıyor. Tabi bir sonraki montajda ön-arka değişiminde hangisi öndeydi, hangisi arkadaydı diye hatırlamak adına da numaralandırma yapılabiliyor. Fakat bunun bir anlamı yok. Montaj sırasında lastik diş derinliğinin ölçülmesini istersiniz ve hangisinin dişleri daha fazlaysa onları çekişin olduğu tekerleklere takarsınız olur biter. O sebeple numaralandırma olayına pek takılmayın. Dediğim gibi daha çok lastik basınç sensörlerinin kafasının karışmaması için yapılır bu. Siz sadece belirttiğim gibi ön-arka yaptırsanız yeterli.
 
Son düzenleme:

fnalkan

Profesör
19 Nis 2019
55
112
1,060
36
KADIKÖY
Marka
Citroen
Sensör yoksa numaraya da gerek yok diğer arkadaşların dediği gibi. Lastikçiniz zaten görevi icabı ölçüm sonuçlarına göre diş derinliği az olanları arkaya , diş derinliği fazla olanları öne takacaktır.(Aracınzı önden çekişli ise böyle oalcak ,aksi halde tam tersi)
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım