Lastiklerimi değiştirmeli miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fixit

Asfalt Kurutucu
9 Ocak 2018
15
1
595
Merhabalar aracımla uzun yola çıkacağım yaklaşık 1200 km tabi birde aynı şekilde dönüşü olacak. Bu süreçte lastiklerimi değişimi konusunda kararsız kaldım. Zaten lastiklerimi uzun zamandır değiştirmiyorum ve değiştirmeyi düşünüyorum ancak bunu yola çıkmadan öncemi yoksa sonraya mı bıraksam ona karar veremedim. Aslında benim kafamda olan bu yolculuktan(tatil) sonra sonbahar gibi değiştirmek çünkü Karadeniz'e gideceğim ve kullanacağım yollarda asfalt son derece az şehir merkezine pek inmeyeceğim için genellikle yaylada daha çok mıcırlı ve çamurlu köy yollarında kullanılacak araç ve bu yüzden de yeni lastik takılması halinde lastikler için hiç iyi olmayacak. Eski lastiklerle gidip lastikleri orada yemek daha mantıklı geliyor. Ancak dediğim gibi yol uzun lastiklere ne kadar güvenebilirim emin değilim.Sonuçta canımız bir nevi 4 lastiği emanet.

Bu bağlantıda lastiklerin bugün çektiğim halleri var.

https://cloud.mail.ru/public/8yvE/uYwqXWj6c

Sol arka ve sağ ön sonradan değiştirildi. Farklı zamanlarda takıldı, markalarıda farklı. Geriye kalan sol ön ve sağ arka 2012'de takıldı ve hiç değişmedi.

Siz ne düşünüyorsunuz değiştirilmesi halinde hangi marka modeli önerirsiniz.Benim için kuru ve ıslak zemin performansı önemli, kışın araç pek kullanılmıyor zaten yaşadığım bölgeyede kar çok nadir yağıyor.

Bu arada lastik ölçülerim 195/65/15
 
Son düzenleme:

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,880
26,261
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Farklı marka farklı desen lastik pek güvenli olmayacaktır bence özellikle uzun yol hızlarında
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım