Mercedes AMG GT S | TEST

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,282
45,925
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
valla hocam ne yazikki beyin göçü yapacaklardan biride müstakbel eşim. bizde almanyaya gitmeyi düşünüyoruz. kendisi çifte vatandaş. zamanında bir alman firması babasını buraya göndermiş oda burda doğmuş aslında halis mulis türk ama kandan dolayı alman pasaportu da var. neyse önemli olan kendisi doktor ve ülkemizin en iyi fakültesinde branşının okul birincisi. yani gelecekte kendisi çok iyi
bir doktor ve ilerde profösör olacak. kendi evi var. maaşı 10-15 ten aşşa olmaz. benimde evim arabam var çok şükür. ancak diyor ki okul bitsin almanyaya gidelim. napcaz diyorum ben denklik alana kadar asistanlık yaparım 2500 euro sende işçi olursun 1500 euro. benim ailem diyo manyakmısınız burda herşeyiniz var ölünüz 15 bin kazanır gidin en güzel yerlerde oturun, onun ailesi gelsin bizim fırın var orda tanıdık calısır diyo:D neyse şimdi her türk gibi bizde manyakmısın dedik oda şunu söylüyor. burda 2 binde kazansak 20 binde kazansak, sinirlerimiz bozulacak. trafikte sinir, diplomaside sinir. insanlar saygısız. 12 yaşında kız kardeşim var köpeği çitli sitede kapının önüne çıkaramıyor diyor. almanyada sokakta yürüyebilmeye başlayan hiçbir cocugun elinden tutulmaz diyor. gerek yok basına bir kaza gelmez diyor. hangi restauranta gitsek midemiz gurultuyor etten yağdan kalitenin dandikliğinden. aldıgımız her hizmete hem dünyaları veriyoruz hem sinir krizi geçiriyoruz diyor. orda hizmet sektöründe müşteri %100 haklı. parasını veriyorsam ben nasıl istersem öyle olur diyor. yani parasını aldıgın birine yamuk yapma ihtimalin yok hizmet sektöründe. kaos yok pis insanlar yok dolandırma yok güvenlik sorunu yok. yok dükkanın önüne park ettin diye milletle tartısmak yok. insana saygı var. şimdi annemlere bunları anlattı ve bizimkiler sesini çıkaramadı. e şimdi söyleyin hocam şartlar buyken ben ne yapmalıyım. ülkemde kalıp bu düzene dur mu diyeyim, sesimi çıkarsam hapislere düşeyim. yoksa gidip çitli bahçeli evimde özgürce cocugumla köpeğimle çimenlerde parklarda oyunlar mı oynayayım
Anlattığınız tarzda hayat biçimlerini ve tercihlerini çoğaltmamız kesinlikle mümkün. Zira ben sizin için veya başka vatandaşlarımız için illa bu ülkede kalın, illa bu ülke için canınızı verin ve böyle hizmet edin demiyorum. Sonuçta her insanın ülkesine hizmeti başka türlü olabiliyor. Herkes kendi yeteneği dahilinde ülkesine hizmet etmeli.

Misal, bir tiyatrocu bunu oyunlarında anlatır, bir müzisyen bu düzeni şarkılarında anlatır, bir mühendis akademik kariyer yapıp ülkesi için bir teknoloji geliştirmeye çalışır, bir tarihçi ülkesi adına yanlış bilinen yahut bilinmeyen gerçekleri gün yüzüne çıkaracak eserler yapmaya çalışır, bir öğretmen doğru ahlakı ve bilgiyi genç nesillere öğretmeye çalışır... yani bunları oldukça uzatabilir ve çoğaltabiliriz.

Siz tabii ki yurt dışında daha iyi bir yaşam sürebileceğinize inanıyorsanız kimse size gittiğiniz için kötü bir şey diyemez. Sonuçta her bireyin özgür kararıdır bu. Fakat, ülkeniz adına yanlış, eksik ve bozuk gördüğünüz konularda sessiz kalmak sizi zorluyorsa bunları yazıya dökerek insanların okumasına yardımcı olabilirsiniz veya ülkenizde sizi ahlaki açıdan en çok yaralayan hususlar üzerine kendinizi araştırarak ve geliştirerek bunların doğrularını uygun platformlarda veya zamanı geldikçe insanlara aktarabilirsiniz.

Mesela ben, ülkemde müslümanlığın ve islamın gerçek anlamda yaşanmadığını, yanlış anlaşıldığını ve insanların aklını kullanmadan dine inandıklarını görüyorum. Kuran'ı sadece okumanın ibadet sayıldığı, halbuki insandan beklenenin Kuran'ı anlayarak okuyup hayata tatbik etmesi olduğunu ve ülkeyi yönetecek kesimin dini inancına göre seçilmesinin yanlış olduğunu, bunları ayetlerle insanlara göstermeye ve anlatmaya çalışan, en azından elimden geldiğince bunu yapmaya çalışan bir insanım. Ben de ilgi alanım ve inancım gereği ülkemde bozuk gördüğüm bu mevzuda kendimi geliştirmeye çalışıyor ve uzanabildiğim, yorumlaşabildiğim her kesim insana bunları anlatmaya çalışıyor. Aza çoğa bakmadan en azından kendi çapımda elimden geleni yapmaya gayret ediyorum.

Anlatmak istediğim, herkes ilgi alanı ve rahatsız olduğu konularda kendini doğru şekilde geliştirip, belli ahlak ve akıl kuralları çerçevesinde bunları anlayıp, anlamayan veya yanlış yorumlayan insanlara anlatmaya çalışmalı en azından. Belki, bireysel anlamda, ülkemiz adına çok önemli bir icat yapamıyoruz, çok önemli istihdamlar sağlayacak iş alanları geliştiremiyoruz, çok önemli yerlere de gelemiyoruz ama en azından kendimizi geliştirerek çevremizdekilere ve kuracağımız aileye bunları anlatarak doğruyu göstermeye çalışabiliriz. Emin olun bunları herkes yapsa, yurt dışında bile yaşasanız, bu ülkeye çok faydalı ve düzgün evlatlar yetiştirme, insanımıza da katkıda bulunma fırsatını yakalamış oluruz.
 
Son düzenleme:

YavuzhanKartal

Profesör
9 Eyl 2016
397
774
1,695
İstanbul
Asker yakılıyor, Türkiye bir şey yapmıyor.
IMG_20170310_113333.png
 

tesla

Profesör
3 Şub 2017
358
453
1,095
Asker yakılıyor, Türkiye bir şey yapmıyor. Ekli dosyayı görüntüle 5058
hocam hiç gaz almaya yönelik provakatif hareketler yapmayın. öldürdüğün terörist kadar seninde ölen suçsuz askerin var. 200 gündür niye elalemin topraklarındasın? ne işimiz var orada? savaş kaldırabilcek gücümüz ve ekonomimiz varda herşey hallolduda suriye mi kaldı?

en önemlisi adamlar kendi topraklarını bırakıp kaçmış burda suç işliyorlar, yattıkları yerden para alıyorlar. devlet dairesinde kendi vatandaşından daha iyi muamele hizmet görüyor. kendi ülkende suriyeli 1. sınıf sen ikinci sınıf vatandaş olmuşsun, adamlar beyoglunda dükkan açmış türkler için yabancı çalıştırmayız diyorlar. sen ona vursan suç, hapse girersin o senin ailene zarar verse yaptırım yok. o gelmiş burda dötünü yayıp enayi parası yerken senin askerin niye onlar için gidip alelemin ülkesinde suçsuz yere can veriyor?

çok fazla dağ 2 filmleri izleyip gaza gelmeyin, önce kimler için savatığınıza ve aldığınız gördüğünüz muameleyi ölçün biçin tartın. sen onlar için o topraklarda ölürken, onlar senin ülkende turist olarak senden daha değerli vatandaş muamelesi görüyor.

hiç öyle milletin gazını almaya yönelik paylaşımlar yapmayın, özellikle bu konuda. şuan askeri oraya ölmeye gönderenler salonunda cnn türk haberler karşısında viskisini yudumluyor sen ben yada mehmetcik niye yabancı topraklarda durduk yere boşu boşuna can veriyoruz?

sizin evde aile içi şiddet var diye komşunuz gelip evinizin bizzat içinde iç işlerinize karışıyor mu? yada evinizde anneniz babanız kavga etse adam evinize dalsa babanda öldürse ne işin var ulan evimde sanane dese kim haklı kim haksız.

kusura bakmayın ama ahaber ve türevlerinden uzak durun biraz.
 
Son düzenleme:

YavuzhanKartal

Profesör
9 Eyl 2016
397
774
1,695
İstanbul
Hocam "Her şeyi hallettinde Suriye mi kaldı" yazdığın için sana daha cevap vermeyeceğim. Ben tv izleyen birisi değilim. Bence sende çok izleme.
 

zbetk

Profesör
Beta Programı
2 Eki 2016
261
261
1,395
İstanbul
Marka
BMW
Utku kurgu olarak zirveyi bu video olarak yapmış olabilir. Harika bir izlenme keyfi vardı. Devamını bekliyoruz ..
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım