Rüzgar: Opel İnsignia Cosmo 1.6 CDTİ İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Marka: Opel
Model: Insignia Cosmo
Yılı: 2015
KM'si: 52000
Motor: Euro 6 1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
Güç: 136 hp @ 3500-4000 d/d
Tork: 320 Nm @ 2000-2250 d/d
Şanzıman: Tork Konvertörlü 6 ileri otomatik (Active select)
0-100 km/s: 10,9 sn
Son hız: 200 km/s
Test tüketimi: Ortalama 7.8 litre/100 km
Ağırlık: 1548 kg
Bagaj hacmi: 500 litre
Lastik: Continental Sport Contact 5 245 45 18

Araç Hakkında:

Bu aracın 1.6 Sidi Edition Elegance versiyonunu test etmiştim. Araba da farklı detaylar olsa da genel olarak benzer şeylerden bahsedeceğim.

İç Mekan:

Kalite:
D segmenti bir araba da her zaman beklenen ve arabaya bakmak için bayiye gidildiğinde belki de ilk baktığımız şeydir. İnsignia burada bazı yerlerde düşse de iyi işler başarmış konsolun ve kapıların üstü deri kaplı ve yumuşacık.

Ön ve arka kapılardaki kol dayamalar deri kaplanmış.Direksiyon deri kaplı çok yumuşak değil, ele iyi oturuyor ve üzerindeki dikişler çok beğendim, ayrıca direksiyondaki, konsoldaki,vitesin etrafındaki krom detaylar bence arabayı içeride sportif gösteriyor ve siyah trimler iç mekana birazcık daha ağırlık katmış.

Düştüğü yerler ise torpido seviyesi,far altındaki göz,kapı içleri denilebilir.Torpido içi (sünger kaplı) hariç hepsinin içi saf plastik ve far altı göz sert açılıyor.

DSC_0010.jpg


Kullanışlılık:

İnsignia bu klasmanda sınıfı için sınırlarda oynuyor torpido daha önce bahsettiğim gibi içi sünger kaplı ama çok geniş değil ve soğutması yok. Gözlüklük yok. Ön kapının içinde 3 şişelik arka kapıda ise 2 şişelik yer var.

DSC_0013.jpg


Vitesin önünde içi çok büyük olmayan bir küllük ve sağında 12v girişi olan kapaklı bir göz var.

DSC_0020.jpg


Vitesin hemen arkasında ise sadece garaj kumandasının gireceği altı kaygan bir yer var. Ama buraya koyduğunuz anahtar,garaj kumandası gibi şeyler arabayı kullanırken hiç bir zaman düşmedi.

Onun hemen arkasında 2 tane bardaklık var ve altı sert plastik.
DSC_0017.jpg


Bardaklığında arkasında kol dayama var kol dayamanın içinde 12 volt girişi,anahtar koymak için yer,2 usb,1 sd ve 1 aux girişi var ve kol dayama kapattığınızda kabloları rahatça dışarı çıkarabileceğiniz boşluk var

DSC_0017.jpg

Arka tarafta ise klima çıkışlarının hemen altında ne amaçla kullanıldığını bilmediğim kapaksız bir göz ve onunda altında 12 volt girişi var.

Bagaj:

500 litre hacminde. Yükleme eşiği biraz yüksek ve bagaj ağzı düz değil(tasarımdan dolayı), altında stepnesi var,koltukları yatırınca düz olmuyor.4 kişilik bir aileye yetiyor ama sınıfında daha iyileri var.

DSC_0005.jpg


Klima:

Kullanımı çok kolay düğmeler büyük,klima kumandalarına hakim olmak çok kolay ama bir yer hariç. Orası da sıcaklığı ayarlamak için kullanılan dokunmatik ekran tepkileri iyi değil biraz geç algılıyor.

DSC_0018.jpg


Donanım:

Bu araba Cosmo yani şuan İnsignia için alabileceğiniz orta paket ve bu arabada aşağıdaki donanımlar var.
  • Hız Sabitleyici (Cruise Control)
  • Işığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası
  • LED arka farlar
  • LED Gündüz Farları
  • Otomatik Yanan Farlar (Tünel algılama özelliği)
  • Park Sensörü (ön ve arka)
  • Geri Görüş Kamerası
  • Yağmur Sensörü
  • Elektrikli katlanır yan aynalar
  • Elektrikli, ısıtmalı ve gövde rengi yan aynalar
  • Koyulaştırılmış arka camlar
  • Köpek balığı yüzgeci anten
  • Yarı Deri Koltuklar
  • Hafızalı,Elektrikli Sürücü Koltuğu
  • Anahtarsız Giriş ve Anahtarsız Çalıştırma Sistemi
  • Elektronik park fren
  • Uzaktan kumandalı merkezi kilit
  • IntelliLink Touch R700 Bilgi ve Eğlence Sistemi (8″ Dokunmatik Renkli Ekran)
  • USB, AUX ve Bluetooth Bağlantısı
  • Bluetooth ile kablosuz müzik dinleme özelliği
  • 7 hoparlör
  • Hayalet Ekran
  • 18″ hafif alaşımlı jantlar
  • Makam Perdeleri
  • Afl+ Farlar
  • Alarm
Donanım Listesinden bulabildiklerim bunlar. Ama o kadar çok detay var ki onlardan bahsedeyim.

Arabadan inmek için kapıyı açtığınızda koltuk rahat inmeniz için geriye gidiyor.

2 tane anahtarı var (yedek anahtarı yok) ve bu anahtarlara koltuk düzeni kaydedebiliyorsunuz yani mesela eşinizle ile arabayı kullanıyorsanız siz kendi anahtarınız ile açınca sizin eşiniz kendi anahtarı ile açınca eşinizin ayarına göre koltuk,aynaları ayarlıyor.

Hem direksiyon açısı hemde sinyal verdiğiniz zaman o yöne doğru sis farını yakıyor.

Ekran vale modu var. Şifre koyabiliyorsunuz ekrandaki hiç bir şeye dokunamıyorlar.


DSC_0021.jpg


Geri Görüş Kamerası:

İnanılmaz net bir kamerası yok ama ihtiyaçları karşılıyor. Direksiyonu çevirince nereye gideceğinizi de gösteren çizgiler olması güzel.

DSC_0022.jpg


DSC_0029.jpg


Afl+ Farlar:

Sırf bu farlar için cosmo donanım alınır. Arabayı kullandıkça sanki premium bir markanın far teknolojisine sahipmiş gibi hissediyorsunuz ve harika çalışıyor.

Ve bu işlemlerin ayarlamasını yaparken böyle ağır ağır yapıyor ve bunu izlemek bana ayrı keyif verdi açıkcası. Özellikle selektör yapmak büyük bir keyif. Öyle hızlı davranmıyor ama o yavaşlık nedense bana ayrı bir keyif verdi.

bad6f495ad6740ae6fa14381de6c9d79.jpg


DSC_0037.jpg


DSC_0038.jpg


Ekranlar:

Hayalet ekran: 8 İnç (20 cm boyutunda) tamamen kadranları kaplamıyor. Yakıt,devir,sıcaklık gibi şeyler analog olmuş. Açıkcası tam analog daha çok tercih ederim.

Kullanımı çok kolay hemen alışıyorsunuz, müzik,telefon,araç ile ilgili bir çok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Güneş yansıması gibi bir durum olmuyor. Ayrıca gezinti ve spor olarak iki tane tema olması iyi olmuş.

DSC_0025.jpg


DSC_0028.jpg


Orta Ekran:

Bu da 8 inç (20 cm) boyutunda. Görüntü kalitesi olarak 2013 yılını düşünürsek hala çağa uydurmuş mesela 308 (ekranları 2014 de çıkmıştı) bu konuda biraz eksik kalmıştı. Herhangi bir hantallık yok gayet hızlı çalışıyor ve gündüz ve gece için ayrı temalar olması güzel ama bazı durumlarda menü üstüne menü biniyor. Birazcık alışkanlık gerekiyor.

Bu ekranda apple carplay/android auto, bluetooth aux usb den müzik oynatma,ayrıca smsleri okuma gibi güzel özellikler var.

DSC_0019.jpg


DSC_0031.jpg


Elektronik Park Freni: Otomatik olarak gaza basınca devreden çıkıyor ama otomatik olarak devreye girmiyor.

Konfor:

D segmentinin kesinlikle olmazsa olmazıdır. Aracın üzerinde Continental Sport Contact 5 245 45 18 lastikler var ve bu lastikler sert hamurlu. Bu kombinasyona rağmen süspansiyon konforunu beğeniyorum.

Çukurlardan,kasislerden geçerken neyin üzerinden geçtiğinizi anlıyorsunuz ama rahatsız etmiyor sönümlemesini bu jant ve lastik kombinasyonu ile güzel, tabii biraz daha konfor arıyorsanız flexride opsiyonunu öneririm ya da gidin Ford Mondeo alın.

Ön koltuklar rahat,yanal destekleri iyi virajda tutuyor. Önde deri kaplı bir kol dayama var ama sabit hiç bir şekilde ayarlanmıyor. Bu bir eksi olabilir ama bir şekilde kolunuzu destekliyor.

Ayrıca arabalarda koltuğu aşağıya indirmek sıkıntıdır ama bu araba da bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım ideal sürüş pozisyonunuzu rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

Arka koltuklarda iki sıkıntı dışında onlarda rahat ve konforlu. Diz mesafesi baya iyi ön koltuğu kendime göre ayarlayınca (1.80cm boyum) 5 parmaklık boş yer kalıyor ve güzel bir kol dayaması var kol dayamanın üzerinde 2 bardaklık ve 1 tane kapaklı göz var.

Arka koltuklardaki sıkıntılardan biri baş mesafesi 185 limittir herhalde ondan uzunu rahat edemez. Diğer sıkıntı ise orta koltuk, bu arabanın 4 çekerli modeli de var bu yüzden orta da yüksek bir şaft tüneli ve orta koltuk sol ve sağdaki gibi içe bombeli değil.

Yani biraz daha yüksekte oturuyorsunuz bu da baş mesafesini kötü etkiliyor. Ayrıca sırtlığı da kol dayamadan dolayı sert.

DSC_0007.jpg


Sunroof iç mekanda eksik olan ferahlığa baya katkı sağlıyor imkanınız varsa sunrooflu alın

DSC_0011.jpg


Yalıtım:

Yalıtım konusunda mondeo kadar iyi olmasa da sınıfında bir çok rakipten çok daha iyi. Rüzgar sesi 135-140 civarında rahatsız etmeye başlıyor ve 200 seviyelerinde ise içeride fırtınalar kopmuyor. Yanınızdaki ile sesinizi yükseltmeden rahatça konuşabiliyorsunuz kısacası bu konuda çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Motor yalıtımında benzinli versiyonda biraz kararsız kalmıştım. Dizelde motor sesi kabine pek gelmiyor. Ama Superb Tdi, Mondeo Tdci, C4 Picasso E-HDİ ve Peugeot 308 deki BlueHdi dan sonra motor pekte sessiz değil hatta yüksek devirde sanki yırtınıyormuş gibi değişik bir sesi var.

Yol gürültüsü de yüksek hızlara çıkmadığınız sürece rahatsız etmiyor.

Kısacası araba yalıtım konusunda iyi uzun yol için çok ideal olduğunu düşünüyorum.

DSC_0012.jpg


Motor:

1.6 CDTI ünite 136 bg 320 tork üretiyor. Kullandığım rakiplerine kıyasla (Superb,Mondeo) ağırlık ve şanzıman dezavantajına rağmen hissedilir düzeyde daha iyi gidiyor.

Özellikle yüksek torku, uzun yokuşlar veya ara hızlanmalarda çok işe yarıyor. 150-160 lara zorlanmadan çıkıyorsunuz. Ben en fazla 200 gördüm.

Yakıt:

Maalesef bu arabanın rakiplerine göre bu konuda negatif etkileyen ağırlık ve şanzıman gibi etkenler var. Ben arabayı 500 km kullandım arabayı ilk aldığımda karma tüketimi 7.1 lt/ 100km di şuan 7.4 lt/100km gözüküyor.

Benim 500 km lik ortalamam 7.8 lt /100km. Sürüş tarzımı düşününce fena değil ama biraz daha iyi olmasını beklerdim. Uzun yolda ise 4 kişi klima açık ortalama 120-130 ile 4.8 yaktı. Biraz daha uğraşıp bu değeri rahatlıkla düşürebilirsiniz.

Tek depo ile 2111 km yani 3.46 lt /100km yaktıranlar da var.

DSC_0027.jpg


WhatsApp-Image-2017-08-12-at-15.54.15.jpeg


Şanzıman:

Bu araba da da Opel’in klasik 6 ileri Active Select isimli tork konvertörlü şanzımanı kullanılmış. Bu şanzıman benzinlideki gibi iyi çalışmıyor. Bazen ani hızlanma kararları aldığınızda şanzıman hızınıza yetişemediği olup o an kilitleyemiyor ve anlık olarak istediğiniz hızlanmayı gerçekleştiremiyorsunuz.

Bu olay belki şanzıman bakımı geldiği için olabilir bilemiyorum ama nadiren de olsa bunu yaptı. Eksileri ile devam edeyim. Spor modu eksik; bu hızlanmadan çok gazlarken lazım oluyor. Düşük vites yüksek devirde tutmak için. Manuel mod yavaş çalışıyor.

Genel olarak da şehir içinde çok iyi çalışıyor. Yokuşlarda hiç üst viteste tutup arabayı titretmek gibi bir inadı olmadı. İlk kalkış tepkileri de baya iyi. Kickdown yapmazsanız geçişleri pek hissettirmiyor.

Keşke Peugeot 308 deki Eat6 bu araba da olsaydı o zaman harika olurdu.

DSC_0003.jpg


Sürüş:

Daha önce benzinlisi hakkında arabanın çok iyi yol tuttuğunu ve güven verdiğini yazmıştım. Yine aynı şeyleri yazacağım ama bu araba da Continental Sport Contact 5 lastikler var. Bridgestone Potenzalara göre çok daha iyi lastikler. Sanki bir yarış oyununda hilesi gibi bir şey bu lastikler.

Tabii lastik daha iyi olunca arabanın şasisini ve limitlerini daha iyi görebiliyorsun ve bu araba verdiği konforu düşününce harika yol tutuyor. Bu arabanın en büyük kozu şasi dengesi+ süspansiyonları olabilir.

180-190 km gibi hızlarla virajlara girebiliyorsunuz ve diyelim ki o hızlarda kafadan kayacakmış gibi oldu ayağınızı hafif gazdan çekince (yani liftoff yapınca) hafiften arkasını açıp burnunu çizgiye geri oturtabiliyorsunuz.

Gerçekten zorlayıp arabayı görmeniz lazım o zaman bana inanacağınıza eminim. Belki sınıfının en iyi yol tutan arabası değildir ama oversteer yatkınlığı ve esp nin kapanması ile kullanması keyifli olan arabalardan biri olduğu kesin.

DSC_0002.jpg


Sonuç:

Arabayı ikinci el olarak 100k-105k tl arası bulabilirsiniz. Yalıtım,donanımlar ve sürüşü için alınabileceğini düşünüyorum.

Bir arabayı konforlu yapmak iyi bir mühendislik ister aynı şekilde iyi yol tutmasını da sağlamak iyi bir mühendislik ister ama hem konforlu hem de iyi yol tutan bir araba yapmak çok daha iyi bir mühendislik ister hatta BMW, Mercedes gibi arabaların premium olmasının en büyük sebeplerinden biri de budur ve bu araba da belki o markalardaki kadar iyi olmasa da bu var ve kullanırken çok mutlu ediyor.

Eksileri yok mu tabiki de var. Bence bu arabanın en büyük eksiği iç hacmi.İçi rakiplerinden biraz daha küçük. Bu da kullanışlılık ve iç hacim olarak arabayı rakiplerinin gerisine atıyor.

Test Yazısı: http://garajtv.com/ruzgar-opel-insignia-cosmo-1-6-cdti/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Arabayı yapan mühendisler bu kadar övmemiştir. :D


Sende az VAGcı değilsin şimdi.

Üste mesajımı görürsün bence de fazla özellikle kalite ve sağlamlık konusunda uzun km kullanıp kendisini kanıtlaması lazım olan bir araba en azından benim için :) ama donanım ve ekonomiye fazlasıyla katılıyorum
 

alptamer

Profesör
26 Eki 2016
995
1,903
2,270
İstanbul
Marka
BMW
Insignia güzel araba, tasarımı çok başarılı. Fakat bence pek başarılı bir otomobil değil.

Araba sert, konforu Mondeo'dan bence daha az. Passat'ın da ciddi derecede altında.
Malzemeler kaliteli hisettirmiyor, 4'lü tuşlarının paneli tuşa basınca oynuyor mesela...
Motor, özellikle Insignia'daki 1.6 CDTI gerçekten yetersiz. Performans anlamında yetersiz, şehir içinde ve dışında inanılmaz sesli çalışıyor. Pek az da yakmıyor. Uzun yol yaptık geçen gün, neredeyse tamamen 120 sabit gittiğimizde 5.9 yaktı. Valla bizim 316i de o kadar yakardı.
Arka hacim, bagaj vs laf edemem, Sezar'ın hakkı sezar'a. Gayet yeterli.
Navigasyon, dokunmatiği vs. fevkalade. Kullanımı falan da kolay.
Sürüşü de bir premium hissi vermiyor, vermemesi normal zaten. Fakat Mondeo ve Passat bu konuda daha iyi
He yol tutuşu falan yorum yapmıyorum, gayet iyi.
Donanımsal olarak da gayet iyi rakiplerine göre.

Sonuç olarak, Insignia sınıfının önemli kulvarlarında başarılı kesinlikle değil. Başarılı olduğu kulvarlar da otomobil alırken çoğu insanın olmazsa olmazı değil. Bana kalırsa sınıfında en iyi 4. alternatif. Tabii bunların hepsi Insignia A için geçerli.
Insignia B'ye bakmak lazım, kullanma fırsatım olmadı.

Onun dışında Opel'in hastaları başkadır. Opel kullanmak bazılarına göre ayrıcalıktır, arabadan anlayan adamın arabasıdır. Farklı bir kitle... Opel'lere laf ettirmezler, Meriva'ya bile :D Güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler...
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Insignia güzel araba, tasarımı çok başarılı. Fakat bence pek başarılı bir otomobil değil.

Araba sert, konforu Mondeo'dan bence daha az. Passat'ın da ciddi derecede altında.
Malzemeler kaliteli hisettirmiyor, 4'lü tuşlarının paneli tuşa basınca oynuyor mesela...
Motor, özellikle Insignia'daki 1.6 CDTI gerçekten yetersiz. Performans anlamında yetersiz, şehir içinde ve dışında inanılmaz sesli çalışıyor. Pek az da yakmıyor. Uzun yol yaptık geçen gün, neredeyse tamamen 120 sabit gittiğimizde 5.9 yaktı. Valla bizim 316i de o kadar yakardı.
Arka hacim, bagaj vs laf edemem, Sezar'ın hakkı sezar'a. Gayet yeterli.
Navigasyon, dokunmatiği vs. fevkalade. Kullanımı falan da kolay.
Sürüşü de bir premium hissi vermiyor, vermemesi normal zaten. Fakat Mondeo ve Passat bu konuda daha iyi
He yol tutuşu falan yorum yapmıyorum, gayet iyi.
Donanımsal olarak da gayet iyi rakiplerine göre.

Sonuç olarak, Insignia sınıfının önemli kulvarlarında başarılı kesinlikle değil. Başarılı olduğu kulvarlar da otomobil alırken çoğu insanın olmazsa olmazı değil. Bana kalırsa sınıfında en iyi 4. alternatif. Tabii bunların hepsi Insignia A için geçerli.
Insignia B'ye bakmak lazım, kullanma fırsatım olmadı.

Onun dışında Opel'in hastaları başkadır. Opel kullanmak bazılarına göre ayrıcalıktır, arabadan anlayan adamın arabasıdır. Farklı bir kitle... Opel'lere laf ettirmezler, Meriva'ya bile :D Güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler...
Valla hocam ben bunları desem linç ederlerdi ama işte... Ellerinize sağlık :). Bana kalırsa arka hacmi konusunda da başarısız bir araç zira bagajı bize yetmiyor ve arka koltuklarda rahat oturamıyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alptamer

alptamer

Profesör
26 Eki 2016
995
1,903
2,270
İstanbul
Marka
BMW
Valla hocam ben bunları desem linç ederlerdi ama işte... Ellerinize sağlık :). Bana kalırsa arka hacmi konusunda da başarısız bir araç zira bagajı bize yetmiyor ve arka koltuklarda rahat oturamıyorum.
Valla ben arkada rahat oturabildim. Çok ince de değilimdir :D 3 kez Station Wagon Insignia kiraladık, şu anda da 3.sü duruyor kapıda. Station Wagon'un bagajı bizim F31'den çok daha büyük. Diz baş mesafesi de rahat. Sedan'a da bindim, onda da sıkıntı yaşamadım diye hatırlıyorum... Yine de sınıfında daha iyileri var, mesela Superb.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Valla ben arkada rahat oturabildim. Çok ince de değilimdir :D 3 kez Station Wagon Insignia kiraladık, şu anda da 3.sü duruyor kapıda. Station Wagon'un bagajı bizim F31'den çok daha büyük. Diz baş mesafesi de rahat. Sedan'a da bindim, onda da sıkıntı yaşamadım diye hatırlıyorum... Yine de sınıfında daha iyileri var, mesela Superb.
Doğrudur hocam zaten Station bagaj hacmi olarak ve genel ferahlık olarak çok iyi bir araç ama sedanı bana ciddi anlamda dar ve klostrofobik gelmişti keza biz 580 litre bagajı olan Passat'a anca ucu ucuna sığıyoruz bu araba bize cidden küçük gelir :).
 
  • Beğeni
Tepkiler: alptamer

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Insignia güzel araba, tasarımı çok başarılı. Fakat bence pek başarılı bir otomobil değil.

Araba sert, konforu Mondeo'dan bence daha az. Passat'ın da ciddi derecede altında.
Malzemeler kaliteli hisettirmiyor, 4'lü tuşlarının paneli tuşa basınca oynuyor mesela...
Motor, özellikle Insignia'daki 1.6 CDTI gerçekten yetersiz. Performans anlamında yetersiz, şehir içinde ve dışında inanılmaz sesli çalışıyor. Pek az da yakmıyor. Uzun yol yaptık geçen gün, neredeyse tamamen 120 sabit gittiğimizde 5.9 yaktı. Valla bizim 316i de o kadar yakardı.
Arka hacim, bagaj vs laf edemem, Sezar'ın hakkı sezar'a. Gayet yeterli.
Navigasyon, dokunmatiği vs. fevkalade. Kullanımı falan da kolay.
Sürüşü de bir premium hissi vermiyor, vermemesi normal zaten. Fakat Mondeo ve Passat bu konuda daha iyi
He yol tutuşu falan yorum yapmıyorum, gayet iyi.
Donanımsal olarak da gayet iyi rakiplerine göre.

Sonuç olarak, Insignia sınıfının önemli kulvarlarında başarılı kesinlikle değil. Başarılı olduğu kulvarlar da otomobil alırken çoğu insanın olmazsa olmazı değil. Bana kalırsa sınıfında en iyi 4. alternatif. Tabii bunların hepsi Insignia A için geçerli.
Insignia B'ye bakmak lazım, kullanma fırsatım olmadı.

Onun dışında Opel'in hastaları başkadır. Opel kullanmak bazılarına göre ayrıcalıktır, arabadan anlayan adamın arabasıdır. Farklı bir kitle... Opel'lere laf ettirmezler, Meriva'ya bile :D Güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler...

Yazınız için teşekkür ederim. Keşke bir de yazıyı okusaydınız orada da bol bol mondeo ile kıyaslamıştım :D bu yorumlarınız kiralık station için mi yoksa sedan için mi? :)
 

alptamer

Profesör
26 Eki 2016
995
1,903
2,270
İstanbul
Marka
BMW
Yazınız için teşekkür ederim. Keşke bir de yazıyı okusaydınız orada da bol bol mondeo ile kıyaslamıştım :D bu yorumlarınız kiralık station için mi yoksa sedan için mi? :)
İkisini de kullandım, ikisi için de yorumlarım parelel. Bu arada yazıyı okumuştum, elinize sağlık. Zaten size karşı olarak söylememiştim yazdıklarımı, genel düşüncelerimi yazmak istedim :D
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
İkisini de kullandım, ikisi için de yorumlarım parelel. Bu arada yazıyı okumuştum, elinize sağlık. Zaten size karşı olarak söylememiştim yazdıklarımı, genel düşüncelerimi yazmak istedim :D

Ben giriş istatisliklerine bakıyorum kimse gözükmüyor hala ondan sordum. Güvenmemek lazım demekki bu wordpress e :D dizel oto superb ve mondeo ile baya tecrübem oldu. Valla dediğiniz gibi mondeo kadar premium hissettirmiyor araba hatta mercedes c serisi bile mondeo kadar premium hissettirmiyor o araba yalıtım ve konfor konusunda efsane düzeyde. Maalesef tutuşta işler değişiyor. :) yazdığınızda 2 şeye katılmıyorum
1. arka yaşam dar hani bana da yeterli hatta bu araba benim bir tanıdığımın ve 5 kişilik aileler 3 yaşında çocuk var onlara da yeterli ama yine de dar bence.
2. olarak ta performans 136bg 320 tork ağırlık ve şanzıman ile baya törpülüyor. Ama superble yaptığımız rollerde özellikle üst hızlarda baya açtı. 1.6 dizel bu arabaya yeterli mi dersen kesinlikle değil ama şunu demek istiyorum 1.6 dizel d sınıfı arabalar maalesef böyle :(

Edit: 4 lü nun çevresi basınca oynuyor mu hiç dikkatimi çekmedi valla ilk fırsatta 2 arabaya da bakıp size dönerim :)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: alptamer

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Ben giriş istatisliklerine bakıyorum kimse gözükmüyor hala ondan sordum. Güvenmemek lazım demekki bu wordpress e :D dizel oto superb ve mondeo ile baya tecrübem oldu. Valla dediğiniz gibi mondeo kadar premium hissettirmiyor araba hatta mercedes c serisi bile mondeo kadar premium hissettirmiyor o araba yalıtım ve konfor konusunda efsane düzeyde. Maalesef tutuşta işler değişiyor. :) yazdığınızda 2 şeye katılmıyorum
1. arka yaşam dar hani bana da yeterli hatta bu araba benim bir tanıdığımın ve 5 kişilik aileler 3 yaşında çocuk var onlara da yeterli ama yine de dar bence.
2. olarak ta performans 136bg 320 tork ağırlık ve şanzıman ile baya törpülüyor. Ama superble yaptığımız rollerde özellikle üst hızlarda baya açtı. 1.6 dizel bu arabaya yeterli mi dersen kesinlikle değil ama şunu demek istiyorum 1.6 dizel d sınıfı arabalar maalesef böyle :(
1.6 dizellerin hepsi böyle değil. Suç motoru geliştirmeyen markalarda. Örnek olarak Talisman 1.6 160hp'lik motoru ile gayet güzel yürüyor. 1.6TDI'da TDCI'da aynı şekilde CDTi'da yetmiyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alptamer

alptamer

Profesör
26 Eki 2016
995
1,903
2,270
İstanbul
Marka
BMW
1. arka yaşam dar hani bana da yeterli hatta bu araba benim bir tanıdığımın ve 5 kişilik aileler 3 yaşında çocuk var onlara da yeterli ama yine de dar bence.
Bu meseleye yarın bir daha dikkat edeceğim...
2. olarak ta performans 136bg 320 tork ağırlık ve şanzıman ile baya törpülüyor. Ama superble yaptığımız rollerde özellikle üst hızlarda baya açtı. 1.6 dizel bu arabaya yeterli mi dersen kesinlikle değil ama şunu demek istiyorum 1.6 dizel d sınıfı arabalar maalesef böyle :(
Superb'ün dizeli de bence performans olarak yeterli değil. Fakat Insignia'dakine göre en azından sessiz çalışıyor. Yani madem gitmiyor; sessiz olsun, az yaksın. Bunda o da yok. D sınıfı otomobillerin dizellerinin performans eksiği olduğu bir gerçek ama hepsi yetersiz diye bu 1.6 CDTI'a ''iyi'' demek yanlış olur. Şanzıman'ın törpülüyor olabilir normalde, fakat Astra'da da aynı motor şanzıman kombinasyonunu kullandım. Onda böyle değildi. Geriye ne kalıyor, dediğiniz gibi ağırlık. Station ruhsatta yazılı olduğuna göre 1630 kilo, hadi sedan da 1550 kilo olsun. Bunlar çok fazla rakamlar, sürüş dinamiklerine de etki ediyorlar. Belki de o fazla kilolar olmasa çok daha iyi bir otomobil ortaya çıkacak. Ne mutlu ki, Opel de aynısını düşünüp Insignia B'yi yaptı,nasıl olmuş bilmiyorum. Fakat benim açımdan beklenti büyük :D (bir de o saçma şanzımanı koymasalardı...)
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Bu meseleye yarın bir daha dikkat edeceğim...

Superb'ün dizeli de bence performans olarak yeterli değil. Fakat Insignia'dakine göre en azından sessiz çalışıyor. Yani madem gitmiyor; sessiz olsun, az yaksın. Bunda o da yok. D sınıfı otomobillerin dizellerinin performans eksiği olduğu bir gerçek ama hepsi yetersiz diye bu 1.6 CDTI'a ''iyi'' demek yanlış olur. Şanzıman'ın törpülüyor olabilir normalde, fakat Astra'da da aynı motor şanzıman kombinasyonunu kullandım. Onda böyle değildi. Geriye ne kalıyor, dediğiniz gibi ağırlık. Station ruhsatta yazılı olduğuna göre 1630 kilo, hadi sedan da 1550 kilo olsun. Bunlar çok fazla rakamlar, sürüş dinamiklerine de etki ediyorlar. Belki de o fazla kilolar olmasa çok daha iyi bir otomobil ortaya çıkacak. Ne mutlu ki, Opel de aynısını düşünüp Insignia B'yi yaptı,nasıl olmuş bilmiyorum. Fakat benim açımdan beklenti büyük :D (bir de o saçma şanzımanı koymasalardı...)

Dediğinize katılıyorum cdti tdi göre baya gürültülü çalışıyor ama superb 7.2 yaktığı yerde insignia 7.4 yakıyordu belki uzun yolda superb daha iyidir bu konuda bilemem. Performans konusunda iyi derken kötünün iyisi anlamında dedim. Yeni insignia nın geyik testi çıkmış onu izleyince acaba değişme vakti geldi mi diye düşünmedim değil :)

 
  • Beğeni
Tepkiler: alptamer
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım