Sıfır Otomobil Fiyat/Donanım Teklifleriniz

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Yıllar sonra bir bayiye gidip dolaştım, arabaları inceledim. Daha önceden de forumda konusu geçmişti (zaten ne zamandır foruma bile girmiyordum), merak ettiğim araçlar Türkiye'ye gelince incelemek bir yana fotoğraflarına bile bakmıyordum. Toyota'dan gelen indirim SMS'i nedeniyle haydi bir gideyim dedim.

Yeni CHR'ın tanıtılmış olduğunu unutmuşum, bayide teşhir için 2 adet yerini almış, siparişleri topluyorlardı. İlk neslinde de diyordum; bu araç ufak değil sadece arka cam nedeniyle klostrofobik bir ortam var. Gel gelelim bu nesilde arka camdan çalınan alan küçülmüş, eskiye göre daha ferah denebilecek bir ortam var. Yine de tamamen cam olan, küt tasarımlı bir araç ferahlığında beklememek lazım tabii ki.

Neyse konunun amacına döneyim;
"Sedan olmayan, hibrit ve binek B ufaklığında olmayan" araç odaklı gittiğim için Toyota'da talebime cevap veren üç araç karşıma çıkıyordu: Corolla hb, Corolla Cross ve Yaris Cross.
Corolla HB'in sadece en dolu versiyonu (1.8 hibrit passion x-pack) ellerinde vardı, 1.468.000 TL dediler. Yaris Cross'un en altın bir üstü (1.5 hibrit Dream X-pack); cam tavanlı olan başlangıç paketi ellerinde vardı, onun içinde 1.350.00 TL dediler. Pazarlık vs. yapmadım, arabalara bakıp, fiyat alıp çıktım. Sonradan liste fiyatlarına baktım, Yaris Cross için verilen zaten indirimli liste fiyatıymış, Corolla hb içinde listenin üzerine 8 bin koymuşlar (listeye göre o da renk farkı +bin tl yapıyor).
Corolla Cross için görüşmedim, birkaç ay önce arkadaş için başka bir bayisine sorduğumuzda 2023 teslim veremiyoruz demişlerdi. Merak eden varsa liste fiyatı 1.495.000 TL'den başlıyor.

Diğer markalarda durum ne bilgim yok, fiyatlar hakkında yorum yapamıyorum.
 

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Bayi saplamasyonu çok fazla olduğu için ben artık tesla dışında tercih etmem gibi, 2-3 sene içinde ucuz olan tesla modeli gelirse 308 satıp onda da teslaya geçerim, bayilerin havadan para kazanıp yüzünüze bile bakmaması sinirimi bozuyor. Paranla sadece rezil oluyosun.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım