AÇIK Taban Halısının Altındaki Keçenin Islanması Hakkında

berkoken

Berk
Senkromeççi
24 Kas 2021
10
2
70
23
İstanbul
Marka
Ford
Herkese merhabalar.
Geçenlerde şiddetli bir yağmur yağmıştı aracımın da su tahliye giderlerinin tıkanmasıyla beraber araç içeri su almıştı çok olmasa da. Taban halısını sildim ettim taban halısında su kalmadı lakin altındaki keçe de ıslaklık var halen bir kaç yere danıştım taban halısının söküp temizleneceğini (600TL) veya ahtapot ile hava verileceğini (400TL) bana fiyatlar biraz fahiş geldi bunu kendim halledebilir miyim bir çözümü var mıdır bilen başına gelen yardımcı olursa sevinirim.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,065
7
51,441
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Kendi aracımda bir yaz boyunca her gün dışarının tozunu börtü böceğini göze alarak kuruttum. 2 ay boyunca bırakın klima açmayı (zaten sebebi de buydu) motor ısınınca kaloriferi açıp aşağı verip ayaklarımı yaka yaka zor kuruttum. O zaman ahtapot için istedikleri para bana da fazla gelmişti ama eğer çözecekse (ki çok emin konuşuyorlar) kesinlikle değer :')
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
aracın ön kısımlarında arka tarafa göre genelde daha fazla yalıtım malzemesi olur veya daha kalındırlar. ıslaklık arka koltukta ise döşemeyi uygun bir noktadan hafifce kaldırın ve öyle durmasını sağlayın.. sürekli ısıtın ve havalandırın bu süre 1 haftayı bile geçebilir.

eğer ön kısımlardaysa işiniz daha zor.. ahtapot filan hak getire işlemez.. çıkartıp güneş altında bile kurutmak isteseniz günler sürer.. en kötü ihtimalle yine genişce bir noktadan hava alacağı nokta açıp zamanla kurumasını beklemek. evlerden ırak...
 

ezimuse

Muhammet Teker
Senkromeççi
22 Eyl 2021
7
41
70
31
Burdur
Marka
Volvo
Volvonun kalorifer peteği patlayınca bizim de taban halısı ıslanmıştı. O zaman komple taban halısını ve keçeri söktük yıkadık kuruttuk. Sarı köpük sünger gibi bir şeydi. Çok yoğun yapısı var. Sobanın karşısında 2-3 günde zor kurumuştu. Normal şartlarda durduğu yerde kurumasının imkanı yok. Taban halısını açıp keçeri sökü dışarıda kurutmak çok daha kolay ve ucuz olacaktır.
 

s-works

bayram başkaya
Asfalt Kurutucu
17 Tem 2020
10
17
595
33
Esenyurt
Marka
Volkswagen
Keçeler ıslaksa Taban halısı sökülecek, keçeler yenilenecek (Zamanınız varsa kurutulur ancak uzun sürer )

Taban halısını sökmek için koltuklar ,vites çevresi ,yan kaplamalar sökülecek.

600 lira bence ucuz sayılır.

Firmaların fiyatlarına bakarken genel giderleri de sizin ödemeniz gerektini unutmayın. Kira,Maaş Sigorta Elektrik,internet faturası yemek vs vs.

Nasıl ki sizin iş vereniniz sizin yol, yemek , sigorta gibi giderlerinizi karşılıyorsa işletmelerin işvereni de sizsiniz.

Elinizden geliyorsa alet edevat varsa kendinizde söküp kurutarak işlemi daha ucuza mal edebilirsiniz.
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,506
1
4,882
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Hocam en masrafsız yöntem biraz eliniz yatkınsa ön koltuğu sökün ve taban halısını kaldırıp kapıyıda açarak havalandırın. Bunu kuruyana dek her gün yapın. 3 güne kuruyacaktır. İmkanınız varsa bence en temiz masrafsız çözümü bu. Kokuda kalmaz böylelikle.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım